Transparent
Inloggen
Sluiten

[Update] 'Koopoptie op Georges Mikautadze 15 miljoen euro'

2 januari 2024 21:12 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

[Update] "Koopoptie op Georges Mikautadze 15 miljoen euro"; image source: Pro Shots

Georges Mikautadze is dicht bij een terugkeer naar het Franse FC Metz. Volgens Voetbal International naderen de clubs een akkoord over een huurdeal tot het einde van dit seizoen. Daarbij zal ook een optie tot koop worden opgenomen. Mikautadze wil graag terugkeren naar Metz en zal al ontbreken op het trainingskamp van Ajax in Cádiz.

Update 21:12: Volgens De Telegraaf bedraagt de koopoptie op Mikautadze inclusief bonussen 15 miljoen euro. Daarnaast wordt er ook een doorverkooppercentage bedongen. Ajax wilde het liefst overgaan op een directe verkoop, maar daar heeft FC Metz momenteel de middelen niet voor.

Meer op Telegraaf.nl




Discussieer mee op de forums


Tags

mikautadze georges metz cadiz huurdeal naderen telegraaf trainingskamp

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 maanden geleden
ben dan wel benieuwd naar het bedrag van de optie tot koop. 16 miljoen voor betaald, pfff.
+2/-0

 
4 maanden geleden
Inderdaad. En waarom is men altijd zo geheimzinnig over het bedrag van de optie tot koop?
+2/-0

 
4 maanden geleden
Misschien omdat er nog 12 verkocht moeten worden en dat je niet wil dat men in je kaarten kan kijken
+1/-0

4 maanden geleden
Dat is 1! Nu nog hopen dat andere miskopen een nieuwe club vinden.
+1/-0

4 maanden geleden
Als je de helft terug krijgt mag je blij zijn.
+1/-3

4 maanden geleden
Ik vond Kinkladze toch nog net iets beter.
+1/-0

4 maanden geleden (gewijzigd)
Ik geloof dat deze jongen eigenlijk nooit echt een kans heeft gehad op zijn eigen positie. Hij is alleen maar misbruikt als een 10. Geen idee dus of Ajax met de verhuur-deal iets is opgeschoten. Een verkoop had ik begrepen, maar wat schiet Ajax nou op met verhuren? Er komt niet echt veel budget vrij op deze manier voor versterkingen.
+6/-0

 
4 maanden geleden
Ajax heeft hierin niks te zeggen...
Er is nog een partij: Metz
Deze club heeft nu de centen niet en hij mag simpelweg niet naar een andere club
+1/-0

 
4 maanden geleden
Ajax heeft alles te zeggen. Mikautadze is een speler van Ajax, krijgt salaris van Ajax en staat op dit moment nog jaren onder contract bij Ajax. Zelfs Mikautadze heeft niets te zeggen als Ajax hem wil behouden. Het enige wat daar verandering in kan brengen is als Metz hem terugkoopt van Ajax (maar daar hebben ze het geld niet voor). Metz mag hun handen dichtknijpen dat Ajax hem wil verhuren zonder verplichte koopoptie.
+1/-0

 
4 maanden geleden
Heb je dit seizoen wel iets van Ajax gevolgd???
meer dan 200 miljoen Euro is er verspeeld door transfers en misgelopen Cl geld.
Het salarishuis is te hoog en de selectie niet in balans/te slecht.

Ajax mag God op haar blote knieën bedanken dat Metz deze speler wil huren, ook zonder (verplichte) optie tot koop. Huren levert nog iets van geld op en de speler staat op het veld i.p.v. dat het Ajax geld kost en de speler alleen ritme op doet bij Ajax 2.
Dat er ook nog een optie tot koop is met doorverkooppercentage is al helemaal een godswonder. Zeker als het bedrag van 15 miljoen klopt, maar ook dat ik ik me niet voorstellen.
Wordt tijd dat je wakker wordt en uit je droomt stapt. We hebben echt niet meer dezelfde luxe als 3 jaar geleden.
+2/-0

 
4 maanden geleden
Zeker, ik kijk elke wedstrijd. Ik heb ook gezien dat hij enorme concurrentie heeft op zijn positie met Brobbey en Akpom. Het is duidelijk geen 10 en dat is ook de reden waarom hij op de bank zit en ook niet rendeert als hij op een oneigenlijke positie wordt gezet. Het klopt dat Ajax financieel niet dezelfde middelen heeft als twee seizoenen geleden, maar een half seizoen salaris zet echt geen zoden aan de dijk. En over de koopoptie van 15 miljoen, dat noem jij een wonder? Het is een koopOPTIE, m.a.w. Metz heeft de keuze deze niet te lichten. Het is zelfs een voordeel voor Metz dat ze als eerste club de optie hebben om de speler terug te kopen. Hoezo is dat een wonder? Feitelijkheid heeft iedere club komende zomer een koopoptie op Mikautadze. We hebben Mikautadze nooit goed getest en daarom ben ik niet zeker of deze huurdeal de juiste beslissing is. Misschien doen we een nieuwe Suarez van de hand, we weten het niet. Maar financieel schiet Ajax deze winter er (nagenoeg) niets mee op.
+2/-1

 
4 maanden geleden
Heb je in de gaten dat je jezelf totaal tegenspreekt? Je bent bang dat er misschien een Suarez wordt verkocht, maar snapt wel als Ajax hem verkocht had?

Als deze jongen bij Ajax zou laten, had hij vaker een kans gekregen en de kansen die hij kreeg moeten pakken.

Ajax mag een x aantal spelers op de lijst hebben staan, wil de jeugd de jeugd geven en is opzoek naar versterking. Als je dan niet snapt waarom een winterse Verhuur iets positiefs kan zijn, dan denk ik dat het ook weinig zin heeft om deze discussie voort te zetten.
+1/-0

4 maanden geleden
En toch vind ik dat hij te vroeg afgeserveerd wordt.
+6/-0

4 maanden geleden
Heel goed , was qua postuur ook veel te klein om een succes te worden als spits bij Ajax. En als 10 voldeed hij niet, dan is dit beter voor beide.
+1/-2

4 maanden geleden
Als 15 miljoen klopt komen we goed weg.
+2/-0

4 maanden geleden
Komen we echt goed mee weg. Holy shit.
+2/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde alvarez backup berghuis bergwijn bertjek brekers brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson kiki kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk nypan potter rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor zucht