Transparent
Inloggen
Sluiten

Maurice Steijn: 'Met het elftal zoals ik voor ogen had, hadden we om de hoofdprijzen gespeeld'

30 december 2023 11:21 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

Maurice Steijn: "Met het elftal zoals ik voor ogen had, hadden we om de hoofdprijzen gespeeld"; image source: Pro Shots

In een zeer uitgebreid interview met De Telegraaf heeft Maurice Steijn uitgehaald naar Sven Mislintat. "We gingen het samen doen, zei hij in mei bij mij thuis. Het was samen, maar in de praktijk al heel snel ieder voor zijn eigen", aldus Steijn. "Aanvankelijk vroeg Mislintat ons als staf met spelers te komen om het elftal te versterken en in te spelen op het vertrek, of de aanstaande verkoop van steunpilaren."

Met de namen die werden genoemd werd echter niets gedaan. "Ik dacht eerst dat Mislintat wel wist wat hij deed en met goede alternatieven zou komen", zo geeft hij aan. "Dat mijn inspraak bij de samenstelling van de selectie niet werd geduld, merkte ik voor het eerst toen ik Nick Olij voorstelde als tweede doelman achter Geronimo Rulli. Een Nederlandse jongen met een goede leeftijd, 300 profduels en Oranje-potentie. De volledige staf was enthousiast. Maar Mislintat kwam met Dinant Ramaj van Eintracht Frankfurt. Een talent, maar uit een andere competitie, zonder enige ervaring en even duur als Olij."

Na de uitwedstrijd tegen Ludogorets in augustus kwam het tot de eerste clash. "Zijn aankopen tilden Ajax niet naar een hoger niveau, kwamen uit tweede divisies van Frankrijk, Duitsland en Engeland en de topaankopen lieten op zich wachten", zegt hij daarover. "Wij als staf hadden volgens hem geen verstand van het samenstellen van een selectie en hoefden ons daar niet mee te bemoeien. Ik ben verantwoordelijk voor de selectie, jullie voor het elftal. Voor het eerst dacht ik: hier ben ik niet op mijn plaats."

Het escalleerde na de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard toen Steijn opmerkingen maakte over het transferbeleid. "Mijn uitspraak was trouwens genuanceerder en niet om alles op het bordje van Mislintat te leggen. Of hem bewust voor de bus te gooien, zoals later werd gesuggereerd. Ik heb gezegd dat ik de spelers niet kende en ze niet op mijn lijstje stonden", zo legt hij uit. "Achteraf niet handig, maar wel eerlijk. Mislintat was woedend. Volgens hem was hij z’n autoriteit en ik in één klap de spelersgroep kwijt."

Nadat hij al vaker twijfelde besloot hij na de nederlaag in Utrecht om op te stappen. "Natuurlijk deed het pijn: mijn missie, de mooiste uitdaging uit m’n leven is niet geslaagd", zegt hij daarover. "Ondanks alles vertrok ik voor m’n gevoel door de voordeur. Als ik was doorgegaan en de resultaten bij Brighton en PSV zouden zijn tegengevallen, dan had de directie mij alsnog moeten ontslaan. Dat wilde ik mezelf en een fantastische club als Ajax niet aandoen."

Steijn kan het vervolgens niet laten om tot slot nog een nieuwe sneer te plaatsen richting Mislintat. "Of ik ooit nog zo’n kans krijg bij een grote club? Hoewel het bij Ajax nooit een eerlijke kans is geweest, zal de toekomst dat uitwijzen", geeft hij aan. "Daartegenover staat dat ik ook weet dat we met een Ajax-elftal zoals ik voor ogen had met PSV en Feyenoord om de hoofdprijzen hadden gespeeld. Mits gesteund door een algemeen directeur en directeur voetbalzaken."

Meer op De Telegraaf
Tags

mislintat steijn hoofdprijzen maurice olij aandoen bordje brighton clash daartegenover dinant divisies doorgegaan duitsland eintracht engeland escalleerde feyenoord fortuna frankfurt frankrijk genuanceerder geronimo hoefden inspraak ludogorets oranje profduels ramaj rulli samenstellen slot sneer steunpilaren tegengevallen telegraaf tilden transferbeleid utrecht voordeur voorstelde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 maanden geleden
Hij is ook wel lekker kritisch over zijn eigen functioneren he? Wij van WC Eend…
+4/-1

4 maanden geleden
Als hij serieus vindt dat hij door de voordeur is vertrokken zitten er wel heel veel steekjes los, wtf :I

Hij valt nu sowieso door de mand als degene die alles lekte richting de telegraaf. Dat verklaart ook meteen de tot het genante aan toe gekleurde berichtgeving.
+6/-1

4 maanden geleden
Tuurlijk...De Telegraaf... Dan deugt er natuurlijk weer niets van.
+2/-0

4 maanden geleden
Iedereen kan zeggen bepaalde spelers voor ogen te hebben die met PSV en Feyenoord om de prijzen had kunnen spelen.
Noem dan namen, als je geloofwaardig wil overkomen!
+1/-0

4 maanden geleden
Ramaj is een betere aankoop dan dat Olij geweest zou zijn. Kan je ook een -1 geven op Steijn zijn reactie?
+3/-0

4 maanden geleden
Gemakkelijk om nu namen te noemen die bij Psv spelen, wie zegt dat wij deze spelers konden halen?
+3/-1

 
4 maanden geleden
Voor die 110 miljoen die we uitgegeven hebben aan tweederangs spelers hadden we het hele lijstje van Nico/Steijn kunnen halen en dan hadden we een ijzersterke selectie gehad.
+4/-0

4 maanden geleden
Ziyech, de Vrij, Dest, Lang, Nico stonden op Steijn zijn lijstje.
+5/-1

 
4 maanden geleden
Dat wordt aangepraat en/of is wishful thinking vanuit de supporters. De enige namen die in de zomer zijn gelinkt aan Steijn zijn Olij, een dertien in een dozijn buitenspeler van Sparta en een reserve back van PSV.
+1/-5

 
4 maanden geleden
Hij zegt in het interview dat hij die wilde halen. Dus dat zijn Steijn zijn woorden.
+4/-0

 
4 maanden geleden (gewijzigd)
Ja, twee maanden na zijn ontslag.

Achteraf kun je van alles verzinnen om je eigen straatje schoon te vegen. Die dwaze opstellingen, niet willen wisselen om een prive oorlog met de TD uit te vechten en later alleen jeugdspelers in willen brengen om bij de F-Side in de gunst te komen, het openlijk afvallen van zijn eigen spelers, een spelersgroep totaal niet fit weten te krijgen tijdens de voorbereiding (dus ook die fan-tas-ti-sche jeugd) en tal van andere bewijzen van incompetentie.

Dat was allemaal volledig Steijn, maar dat noemt hij niet hé?
+1/-3

 
4 maanden geleden
Zowel Steijn als Mislintat als Hendriks en de RVC zijn onderdeel van deze malaise,maakt mij niks uit wie wat verkeerd heeft gedaan, allemaal incapabel .
+2/-0

4 maanden geleden
Dit is interessant: “Ik vermoedde dat sommige spelers een basisplaats was toegezegd. Het leek erop of hij ze tegen mij opzette.” De groep (of een groot deel) zag het dus niet in hem zitten.
“De klik met de spelersgroep, vooral met de aankopen, was er niet.”
Verkeerde man op het verkeerde moment.
+1/-1

4 maanden geleden
"Ik heb gezegd dat ik de spelers niet kende en ze niet op mijn lijstje stonden", zo legt hij uit. "Achteraf niet handig, maar wel eerlijk. Mislintat was woedend. Volgens hem was hij z’n autoriteit en ik in één klap de spelersgroep kwijt."

Dat lijkt me nogal wiedes. Hieruit bleek dat Steijn totaal niet kon overzien wat de consequenties van zijn acties. Meest waardeloze trainer die we ooit hebben gehad.
+2/-1

4 maanden geleden
Steijn was een prutser, maar die Mislintat ook. Ik snap nog steeds niet hoe dit in hemelsnaam mogelijk was. Zoveel geld over de balk smijten aan middelmaat terwijl je gewoon een paar toppers had moeten halen.
Het kost ons 5 jaar om er weer een beetje boven op te komen, terwijl je 3 jaar geleden de gelegenheid had om - met verstandig beleid - de eredivisie tot 2030 te domineren. Gekkenhuis...
+3/-0

4 maanden geleden
Ik heb wel een lijstje waarmee je wereld kampioen word, en de eredivisie wint en ook in europa de beste bent….. zou ik trainer kunnen worden?
+1/-1

4 maanden geleden
Jammer voor Steijn, ik had hem een eerlijker kans gegund dan nu het geval was. Uiteindelijk is hij niet schuldig maar de mensen die Mislintat aanstelden. Hendriks, Sar en nog een stelletje die hun verantwoordelijkheid niet namen. Steijn zal eerdaags wel weer een mooie club vinden.
+3/-2

4 maanden geleden
Staat er in dat artikel ook welke spelers hij wou halen en hoe hij wou meedoen met het kampioenschap? Want anders kan je weinig belang hechten aan zijn woorden. Ik vermoed dat elke trainer die ontslagen wordt, zal zeggen dat het gelukt zou zijn met hun spelers. Ervaring leert echter dat aankopen die op voorspraak van trainers komen meestal eerder falen dan slagen.

Als je als trainer ook niet doorhebt dat het niet slim is om dat soort uitspraken te doen in de media, vraag ik mij af waar je gedachten zitten. Na dat interview wist je meteen dat het tussen die 2 niet boterde en dat werd dan ook in de media opgeklopt.

Slap verhaal eigenlijk, maar ja, De Telegraaf, Verweij en Driesen. De specialisten van het rondsturen van nonsens.
+3/-1

4 maanden geleden
Laten we dit zwarte jaar gewoon afsluiten nu.
Geen achteraf interviews of gezeur.
Het vizier moet nu op de toekomst gericht zijn.
+5/-0

4 maanden geleden
Steijn heeft zijn schuld bij deze aan Verweij ingelost betreffende het als voorwaarde geëiste eindejaarsverhaal.

Het moest een enorme shock worden maar iedereen kent ondertussen charlatan Verweij en waardeloze trainer Steijn dus geen mens ligt er nog wakker van.
+2/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom begeleiding berghuis bergwijn boomen brobbey chico conceicao consistente dest elsimao engeland factor forbs godts gooide henderson kiki kruisje liverpool metz mikautadze mislintat mum porto sevic sosa steijn sutalo transferbeleid