Transparent
Inloggen
Sluiten

Brian Brobbey Speler van de Maand in Eredivisie, Benjamin Tahirović Talent van de Maand

28 december 2023 11:06 - Eredivisie CV
Foto: Eredivisie CV / Ajax ©

Brian Brobbey Speler van de Maand in Eredivisie, Benjamin Tahirović Talent van de Maand; image source: Eredivisie CV / Ajax ©

In de verkiezingen van Speler van de Maand en Talent van de Maand in de Eredivisie is Ajax in december in de prijzen gevallen. De Eredivisie CV heeft bekend gemaakt dat Brian Brobbey op basis van statistieken van Opta en stemmen van de fans is verkozen tot beste speler van de Eredivisie, terwijl Benjamin Tahirović is verkozen tot het grootste talent van afgelopen maand.

Brobbey was deze maand direct betrokken bij vijf doelpunten en geen enkele speler deed dat beter. Daarnaast had hij de meeste balcontacten in het vijandelijke zestienmetergebied, kwam hij tot de meeste schoten op doel én noteerde hij het hoogste aantal Expected Goals. Drie keer werd hij bovendien verkozen tot KPN Man of the Match.

Gezien zijn leeftijd zou Brobbey normaal gesproken ook in aanmerking komen voor de uitverkiezing van Talent van de Maand. Regels schrijven echter voor dat als een speler is verkozen tot Speler van de Maand een andere speler de prijs van Talent van de Maand ontvangt. Tahirović kwam deze maand tot de meeste intercepties in de Eredivisie en had een passnauwkeurigheid van 90,9%, het hoogste aantal van alle middenvelders en aanvallers in de competitie met minimaal 100 passes.

Meer op Eredivisie CV




Discussieer mee op de forums


Tags

eredivisie brobbey tahirovic benjamin balcontacten intercepties kpn match noteerde opta passnauwkeurigheid uitverkiezing verkiezingen vijandelijke

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 maanden geleden
Brob, oké maar Tahirović??? Ik heb zeker andere wedstrijden zitten kijken?
+2/-2

 
5 maanden geleden
Het ligt ook aan de omstandigheden. Hij heeft veel intercepties wat mede komt omdat het middenveld voor hem verdedigend niet goed staat en hij dus vaak in moet grijpen. Was met Alvarez ook al zo.
+1/-0

5 maanden geleden
Ik blijf altijd vertrouwen hebben in Tahirovic. Hij komt er wel.
+4/-2

5 maanden geleden
Brobbey was te verwachten. Bij Tahirovic heb ik het idee dat hij net als Alvarez moet wennen en steeds beter gaat worden. Het is toch logisch dat jonge nieuwe spelers er niet meteen staan. Belangrijk is om de talenten van Jong Ajax voor langere tijd vast te leggen. Bij psv tekenende Gakpo en Bakajoko zonder problemen bij. Dat moet bij ons toch ook kunnen. Na de winterstop gaan we vlammen. Het elftal gaat zich oprichten en we gaan voor plek 3. Eerste wedstrijd uit tegen de Eagles 3 punten pakken en verder gaan met die banaan.
+2/-1

5 maanden geleden
Ik ben dus niet de enige die de voortuitgang ziet bij Tahirovic. Ook Rensch is zich goed aan het ontwikkelen.
+2/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde alvarez backup berghuis bergwijn bertjek brekers brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson kiki kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk nypan potter rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor zucht