Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ajax gaat voor ervaren buitenlandse trainer'

26 december 2023 12:09 - AD Voetbalpodcast
Foto: Pro Shots

"Ajax gaat voor ervaren buitenlandse trainer"; image source: Pro Shots

Alex Kroes lijkt bij Ajax in te gaan zetten op de komst van een ervaren buitenlandse trainer. Dat geeft Sjoerd Mossou aan in de AD Voetbalpodcast. "Wat je hoort van de mensen die het kunnen weten: er zijn twee opties. Of hij haalt een topkandidaat uit het buitenland, waar hij heilig van is overtuigd. De categorie Míchel, die waarschijnlijk al niet meer haalbaar is hoor, maar zo'n type trainer", aldus Mossou.

Mocht die kandidaat niet haalbaar blijken is langer doorgaan met John van 't Schip de veilige tweede optie. Hij is aanvankelijk aangesteld als hoofdtrainer tot het einde van dit seizoen, waarna hij plaats zal nemen in het technisch management van de club.
Tags

mossou kroes michel topkandidaat

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


6 maanden geleden
Of Schippie dit zo'n leuk bericht vind vraag ik mij af. De grootste vooruitgang ooit in de eredivisie heeft hij bewerkstelligd sinds zijn aanstelling. Dan is dit bericht op zijn zachtst gezegd heel ongelukkig getimed.
+3/-1

 
6 maanden geleden
Er werd toch al van in het begin gezegd dat Van't Schip enkel het seizoen zou afmaken en daarna een nieuwe functie zou opnemen? Denk eerlijk gezegd dat hij zelf niet het hoofdtrainerschap ambieert voor langere termijn. Heitinga was ambitieus en wilde het heel graag, dat is een groot verschil.
+2/-0

6 maanden geleden
Gaan we weer. Misschien doorgaan met Schip, maar misschien ooo niet. Want dat ging zo lekker en netjes met Heitinga.
Wees gewoon duidelijk was er met Johnny gebeurt komend seizoen.
Wees ook niet té ambitieus. Er is geen Slot (als toen deze bij AZ zat), Bosz (als afgelopen seizoen, grrrr) of Ten Hag (zoals bij Utrecht) voorhanden, dus doe wat gekke pogingen (zoals het checken van Erik Ten Hag of andere grote trainer), maar maak snel genoeg een beslissing. Neem Reiziger bijv. We gaan de CL niet winnen, waarschijnlijk niet eens kampioen worden. Rustig bouwen. Stap voor stap.
+2/-1

 
6 maanden geleden
Bizar eigenlijk dat toen gekozen is voor Heytinga ipv Reiziger. Reiziger had toch wel veel meer ervaring en zat langer bij de club in diverse functies.
+2/-0

 
6 maanden geleden
Misschien wilde de groep het niet. Je kent niet alle argumenten
+2/-0

6 maanden geleden
Van 't Schip doet het gezien de omstandigheden/selectie prima maar is ook een overeenkomst aangegaan tot het einde van het seizoen om daarna een functie te bekleden binnen Ajax die minder druk en meer vrijheid geeft.
Van 't Schip heeft ook duidelijk prioriteiten en voorwaarden gesteld waar een andere trainer er keihard voor gegaan zou zijn.
Mossou heeft het van horen zeggen.
Wil Van 't Schip wel hoofdtrainer blijven?
Ik weet het niet net zo goed als Mossou het dus weet.
Hij wordt deze week 60, zijn zoon en misschien toekomstige kleinkind(eren) wonen in een land waar je niet even tijdens een interland break naar toe vliegt.
Het is een mening van een journalist die het van horen zeggen heeft en niet van alle ins and outs op de hoogte is.
Niet te veel waarde aan hechten.
+3/-0

6 maanden geleden
Wie is deze Michel die waarschijnlijk niet meer haalbaar is? Hoezo staan er geen volledige namen in dit artikel?
+1/-0

 
6 maanden geleden
De trainer van Girona, Miguel Ángel Sánchez Muñoz. Beter bekend als Míchel.
+3/-0

6 maanden geleden (gewijzigd)
Buitenlandse trainers geven helemaal niets om de jeugd en het voetbal waar Ajax en de meeste Ajax fans voorstaan en is "doomed to fail".
+1/-0

6 maanden geleden
De titel boven dit stukkie komt niet overeen met de inhoud van het stukkie. Er staat precies niks bijzonders in. Ze doen het één, of ze doen het ander. Meneer Mossou weet het ook niet, maar die wordt er voor betaald om wat te schrijven, dus dat doet tie dan ook.
+3/-0

5 maanden geleden
Ik hoop niet dat ze met een grote naam 'Ten Hag' bedoelen.
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom berghuis bergwijn boomen brobbey chico conceicao elsimao farioli forbs frankrijk gaaei godts grillitsch henderson jong kaplan kiki lucca mannsverk mikautadze mislintat ocampos rijkhoff sevic shogun sutalo tahirovic veerman weghorst