Transparent
Inloggen
Sluiten

Dusan Tadic: 'Een Duitser die moet bepalen hoe Ajax moet functioneren, totaal absurd'

19 december 2023 17:12 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Dusan Tadic: "Een Duitser die moet bepalen hoe Ajax moet functioneren, totaal absurd"; image source: Pro Shots

In een uitgebreid interview met Voetbal International heeft Dusan Tadic hard uitgehaald naar Sven Mislintat. De Duitser is de reden geweest dat hij afgelopen zomer zijn contract liet ontbinden en vertrok naar Fenerbahçe. "Hij voelde niet als de juiste persoon op zo’n belangrijke positie voor Ajax", aldus Tadic. "Het was een gek gevoel. Ik merkte het bij hoe hij dacht en tegen voetbal aankeek, dat ik geen goed gevoel kreeg bij de richting die hij met Ajax op wilde. Qua type spelers, qua aanpak en visie. Dat is volgens mij ook wel gebleken in de afgelopen maanden."

De zaakwaarnemer van Tadic nam afgelopen zomer contact op met Mislintat dat hij een gesprek wilde. "Toen voelde hij het, denk ik, al aankomen dat ik geen toekomst meer bij Ajax zag", zo geeft hij aan. "Maar ik wil absoluut niet negatief over Mislintat zijn, want het was niets persoonlijks. En bij een andere club kan zijn visie misschien wel werken."

Tadic gaat verder: "Bovendien ging hij heel professioneel met de situatie om en werkte hij mee aan een afscheid, dat heb ik gewaardeerd. Mijn liefde voor Ajax was alleen te groot om nog een seizoen in de marge mee te maken, want ik wist dat zijn koers niet de juiste was voor Ajax. En dat heeft iedereen kunnen zien."

De Serviër snapte vanaf het begin al niet waarom Mislintat werd aangesteld. "Jullie Nederlanders zijn trots op de manier waarop jullie voetbal beleven, naar voetbal kijken en zeker Ajax. De Hollandse School, Ajax-dna, noem maar op. Jullie hebben een bepaald soort voetbalgedachte gecreëerd en ontwikkeld. Leg mij dan maar uit: waarom moest een Duitse man opeens gaan bepalen hoe alles bij Ajax zou gaan functioneren? Totaal absurd", zegt hij daarover.

Meer op VI.nl
Tags

tadic mislintat absurd aankeek dna fenerbahce hollandse koers liefde nederlanders persoonlijks snapte voetbalgedachte

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden
Ik kan het echt waarderen dat Dusan Tadic zegt wat hij denk. Ik vind het heel jammer dat hij weg is en mis ook Danny Blind, die meer verdiend heeft dan hij nu heeft gekregen. Iedere speler heeft wel eens mindere wedstrijden / perioden, maar dat komt altijd goed. Nu missen we de routine die de jonge spelers ondersteunen.
+7/-0

7 maanden geleden
Tadic = held.
De club gemold door een geflipte Duitser en hockey mannetje. Laatstgenoemde clown zit er nog, hoe bizar.
+6/-1

7 maanden geleden
Ik heb Tadic erg hoog zitten maar dit voelt toch wel heel zuur. Het is te makkelijk om het zinkende schip te verlaten en dan vanaf de zijlijn gaan schreeuwen hoe hij dit allemaal aan zag komen.

Als je echt een hart hebt voor Ajax was je gebleven, in goede en in slechte tijden. Had je deze middelmatige spelers onder je hoede genomen en was je opgestaan voor het team om een middelmatige trainer erdoorheen te helpen.

Maar wat deed Tadic? Met de eerste trein vertrekken naar het oosten. Je bent inderdaad een held, maar je hebt hierover je recht van spreken verspeeld. Blijf lekker voetballen daar en je mag altijd terug komen, maar ga je druk maken om de shit die in Turkije gebeurt en hou wijselijk je mond over ons aller Ajax.
+3/-1

 
7 maanden geleden
Ik zie Tadic wel als een echte Ajacied! Daarom verteld hij nu zijn verhaal; het zit hem dwars. Onder Mislintat had hij geen toekomst bij Ajax. Die wou van de grootverdieners af. Goedkoop is in dit geval duurkoop.
Anders had Tadic echt wel zijn carrière bij Ajax afgesloten.
+1/-0

7 maanden geleden (gewijzigd)
Maar dat zijn louche zaakwaarnemer voor 100M baggerspelers heeft gekocht is natuurlijk wel logisch. En ook nog met Schreuder als trainer op de proppen komt.

Als je alles terugvoert.....dan wijst alles naar één persoon: Van der Sar. Wat heeft die blij flippo er een puinhoop van gemaakt. Met geen pen te beschrijven.
+4/-1

7 maanden geleden
Het is vreselijk wat er de afgelopen 2 jaar gebeurd is, maar helaas kunnen we het verleden niet veranderen. Het is tijd om vooruit te kijken.
+2/-0

7 maanden geleden
Nu herinner ik me Tadic van vorig jaar als iemand waar de meeste supporters zich afvroegen wat hij wist van de trainer, omdat hij ondanks zijn matige prestaties nooit werd gewisseld. Daarna heeft hij Ajax transfervrij mogen verlaten, wat hem financieel zeker geen windeieren heeft gelegd.

En nu doet hij alsof hij een echte Ajacied is... Dit versterkt alleen maar mijn respect voor Johnny van het Schip.

Die DOET tenminste iets waar de andere "echte Ajacieden" collectief lopen te janken zonder een vinger uit te steken.
+4/-0

7 maanden geleden
Tadic heeft gelijk. Totaal.
+2/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.213 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake akpom bergwijn boomen brobbey chico depay dumfries elsimao farioli frankrijk frimpong gaaei gakpo kiki koeman kroes mannsverk mislintat reijnders rijkhoff rosario schouten sevic simons skimovic sutalo tahirovic veerman weghorst