Transparent
Inloggen
Sluiten

'FC Metz hoopt op huur van Georges Mikautadze'

18 december 2023 16:32 - VI.nl
Foto: Pro Shots

"FC Metz hoopt op huur van Georges Mikautadze"; image source: Pro Shots

Voetbal International meldt dat FC Metz Georges Mikautadze tijdelijk wil overnemen van Ajax. De Georgiër werd in augustus nog voor 16 miljoen euro overgenomen van de Franse club, maar komt in Amsterdam nauwelijks aan spelen toe. In het shirt van Ajax kwam hij tot slechts 248 minuten en dat is minder dan het aantal minuten dat hij in augustus nog maakte voor Metz in de Ligue 1.

Omdat Mikautadze dit seizoen dus ook al wedstrijden speelde in het shirt van Metz kan hij komende winter niet worden verkocht aan een andere club omdat een speler in één seizoen voor maximaal twee clubs mag spelen. Metz hoopt de aanvaller echter te kunnen huren tot het einde van dit seizoen. De Franse promovendus staat nog net boven de streep en heeft het vooral aanvallend lastig. Slechts twee clubs op het hoogste niveau maakten minder doelpunten.

Meer op VI.nl
Discussieer mee op de forums


Tags

metz mikautadze georges huur georgier ligue promovendus

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


6 maanden geleden
Ja, doen. Goed voor Metz, goed voor Mikautadze en goed voor Ajax.
Nog een half jaar banken bij Ajax = miljoenen aan waarde verdampen.
+2/-0

6 maanden geleden
Gaat denk ik niet gebeuren. Schip heeft hoge verwachtingen van hem. Hij heeft toch niet echt een kans gekregen. Ajax wint nog niet bepaald makkelijk zn wedstrijden dus lastig om te gaan experimenteren op dit moment. Ik schrijf hem nog zeker niet af, te weinig van gezien tot dusver.
+2/-0

 
6 maanden geleden
Schippie gebruikt hem nooit, dus die verwachtingen zullen wel mee vallen
+3/-0

 
6 maanden geleden
Ik vraag me af of VhS echt iets in hem ziet, gezien de invalbeurten van Martha en Banel in de voorhoede, of het verschuiven naar 5-3-2 wanneer de aanvallers 'op' zijn.
+2/-0

6 maanden geleden
Lastig, eigenlijk geen idee hoe goed deze jongen echt is. Niet echt een kans gehad tot nu toe. Vreemd, aangezien Hlynsson afgelopen twee wedstrijden zeer matig speelde. Dan zou je zeggen dat hij ook wel eens een kans krijgt. Ajax heeft hier wel flink de portemonnee voor getrokken, dus om hem nu op de bank te laten zitten is zonde en zal zeker zijn transferwaarde omlaag halen. Ajax heeft daarnaast ook budget nodig om een 6, twee backs en een rechtsbuiten te halen. Desnoods op huurbasis. Dus misschien is verhuren niet een heel slecht idee.. Behalve als van het Schip nu ineens concrete plannen heeft, maar dat betwijfel ik.
+1/-0

6 maanden geleden (gewijzigd)
Als alleen de gewenning aan de speelwijze hem in de weg staat zoals Schip min of meer toegaf dan lijkt verhuren aan zijn oude club waar hij dat overduidelijk niet gaat leren niet erg handig.

Brobbey en Akpom samen gaat steeds beter en met twee spitsen zul je dan toch minstens één extra spits op de bank moeten hebben.
+1/-0

nieuws-redacteur 6 maanden geleden
Ik zou hem in ieder geval donderdag laten starten. Als hij tegen Thailand vier keer kan scoren, mag hij het ook tegen een amateurploeg laten zien. Laat hem in de spits starten en 90 minuten maken. Kijken of we dan een beter beeld hebben.

Rulli; Gaaei, Medic, Kaplan, Avila; Tahirovic, Salah-Eddine, Misehouy; Banel, Mikautadze, Forbs.
Brandes mee voor op de bank en laten invallen voor Tahirovic indien de stand het toe laat.
+3/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom baard basten berghuis bergwijn blind brobbey elsimao enerzijds eriksen farioli forbs henderson jong kiki kluivert koeman koopmeiners martinez rijkhoff sevic shogun simons skimovic suarez sutalo tadic timber volwaardige wijnaldum