Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax in Conference League tegen Bodø/Glimt

18 december 2023 14:09
Foto: Pro Shots

Ajax in Conference League tegen Bodø/Glimt; image source: Pro Shots

Ajax zal het in de play-off ronde van de Conference League moeten gaan opnemen tegen FK Bodø/Glimt. Dat werd maandagmiddag duidelijk tijdens de loting van de UEFA. Ajax zal beginnen met een thuiswedstrijd en deze wordt gespeeld op donderdag 15 februari. De return zal een week later worden gespeeld op donderdag 22 februari.

Ajax speelde nog nooit eerder tegen Bodø/Glimt, de huidig kampioen van Noorwegen. De competitie in Noorwegen eindigde eerder deze maand, terwijl in april de nieuwe competitie pas begint. In de groepsfase van de Conference League eindigde de ploeg in een groep met Club Brugge, Besiktas en FC Lugano op de tweede plaats.

In totaal werd Ajax zes keer eerder in Europees verband gekoppeld aan een Noorse club. De balans daarin valt echter negatief uit, want van de in totaal twaalf gespeelde wedstrijden werden er maar drie gewonnen. De laatste keer dat Ajax een Noorse club trof was in 2017 toen Rosenborg de tegenstander was in de voorronde van de Europa League. Ajax verloor beide duels.

Bodø/Glimt speelde wel twee keer eerder tegen een andere Nederlandse club. In de achtste finale van de Conference League in het seizoen 2021/2022 werd AZ na verlenging verslagen, terwijl de Noren afgelopen seizoen in de groepsfase van de Europa League tegen PSV speelden. In Eindhoven werd nog met 1-1 gelijkgespeeld, terwijl het duel in eigen stadion met 1-2 werd verloren.

Om dit seizoen tot de Conference League te komen begon het toernooi voor Bodø/Glimt al in de tweede voorronde. Na achtereenvolgens eenvoudig gewonnen te hebben tegen Bohemians Praag en Pjoenik Jerevan kende de ploeg in de laatste voorronde veel meer moeite met het Roemeense ACS Sepsi. Uiteindelijk werd na verlenging pas gewonnen.

Volledige loting:
Sturm Graz - Slovan Bratislava
Servette FC - Ludogorets
Union SG - Eintracht Frankfurt
Real Betis - Dinamo Zagreb
Olympiakos - Ferencváros
Ajax - FK Bodø/Glimt
Molde FK - Legia
Maccabi Haifa - KAA Gent




Tags

glimt conference voorronde noorwegen verlenging acs besiktas betis bohemians bratislava brugge dinamo eintracht ferencvaros frankfurt gent graz haifa jerevan kaa legia ludogorets lugano maccabi molde olympiakos pjoenik praag rosenborg sepsi servette slovan sturm uefa union zagreb

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 maanden geleden
Who gives a f*ck wanneer Feyenoord moet. Als je dan copy-paste, pas dan in ieder geval de namen even aan.
+3/-1

5 maanden geleden
Als je niet van Pec kan winnen, waarom dan wel van Bodo?
Waardeloze selectie
+3/-2

5 maanden geleden
Je zal thuis een stevig resultaat moeten neerzetten. In Noorwegen zal je zeker niet winnen. Al helemaal niet op dat 🤬 kunstgras 👋
+1/-0

5 maanden geleden
Kjetil Knutsen naar Amsterdam. Mooi dat we deze wens van Mislintat alsnog in vervulling zien gaan. Ik stel voor dat we massaal gaan klappen in de 4e minuut - dit staat symbool voor het aantal maanden dat Mislintat voor ons werkte - als eerbetoon.
+7/-0

5 maanden geleden
Helaas, gezien de selectie , heb ik er geen vertrouwen in.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde alvarez backup berghuis bergwijn bertjek brekers brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson kiki kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk nypan potter rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor zucht