Transparent
Inloggen
Sluiten

Van der Ende: "Doelpunt moet gewoon worden afgekeurd"

17 december 2023 21:33

Tegenover het Algemeen Dagblad heeft voormalig topscheidsrechter Mario van der Ende aangegeven dat het doelpunt van PEC Zwolle wel afgekeurd had moeten worden. Van der Ende erkent dat er afgelopen zomer een wijziging is gekomen in de spelregels. "In het spelregelboekje staat echter wel dat wanneer het lichaam op onnatuurlijke wijze groter wordt gemaakt en de bal op de hand komt, je moet fluiten", aldus Van der Ende. "En dat gebeurde in mijn ogen. Als die hand die bal niet raakt, komt die waarschijnlijk niet bij Thy. Bizar."

Van gevaarlijk spel was er volgens de voormalig scheidsrechter geen sprake. "Dat is het pas wanneer je het spelen belet door een gevaarlijke actie. Dat is de interpretatie van de scheidsrechter", zo geeft hij aan. "Als je een speler raakt, is dat duidelijk. Dan moet zo’n goal afgekeurd worden. In deze situatie dacht ik daar niet aan. Wel aan hands, dus."

Van der Ende vermoedt dat de VAR helemaal niet heeft gekeken naar hands. "Ik zag Joey Kooij in het veld het gebaar maken dat er een lijntje getrokken moest worden. Dan keken ze dus naar buitenspel. En dat was het niet", zegt hij daarover. "Dit zal duidelijk weer commotie geven en genoeg gespreksvoer bij het koffiezetapparaat. Ik ben benieuwd naar de lezing van de scheidsrechter en de VAR. Maar die komen niet meer op de lijn."




Tags

ende hands var belet bizar gespreksvoer gevaarlijke interpretatie joey keken koffiezetapparaat kooij lezing onnatuurlijke pec spelregelboekje spelregels thy topscheidsrechter

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.237 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers brobbey chelsea elsimao godts henderson hlynsson kiki leiderschapskwaliteiten mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor tsjah vos