Transparent
Inloggen
Sluiten

Valkanis: "We haalden vandaag niet ons normale niveau"

17 december 2023 19:30

Vanwege de afwezigheid van John van 't Schip was Michael Valkanis de waarnemend trainer vandaag. Hoe kijkt de Australiër terug op zijn debuut als Ajax trainer? Hij gaf het volgende aan: "We kwamen niet in ons gebruikelijke ritme en spel vandaag. Het spel was heel traag en we kwamen niet op ons eigen niveau. We kwam gelukkig voor rust op voorsprong en vlak na rust kom je op 2-0, dan moet je de 3 punten vasthouden. We zijn heel teleurgesteld dat we het nog hebben weggegeven. Ik had gehoopt dat de 2-0 ons meer vertrouwen zo geven en dat we het met de steun van het publiek goed zouden afsluiten."

Vooral in de eerste helft kreeg PEC Zwolle veel kansen en lieten zij na om Ajax pijn te doen. Waarom was Ajax daar zo kwetsbaar? Valkanis: "Het lag aan onze restverdediging. We wilden graag winnen en er lag te veel druk naar voren, waardoor sommige spelers te laat terug waren om de bal weer te veroveren. Dan lag het open en dat was heel riskant."

Ajax blijft ondanks het gelijkspel op de vijfde plaats, waar ook Valkanis tevreden mee is: "Het zijn een zware twee maanden geweest, als je ziet met hoe we begonnen. We hebben weer wedstrijden gewonnen en hebben punten gepakt en staan nu in de winterstop op de vijfde plaats wat ook het doel was. Dat was ook het doel om vijfde te worden en in Europa te blijven. Toch hebben we het nagelaten om extra punten te pakken en druk te leggen op de derde en vierde plaats. Nu rest ons donderdag nog de bekerwedstrijd."




Tags

valkanis australier kwetsbaar michael nagelaten pec riskant waarnemend

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde backup berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson kiki kopper kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk potter rensch roon sevic sosa sutalo tadic tahirovic taylor tsjah zucht