Transparent
Inloggen
Sluiten

Weinig overtuigend Ajax laat PEC alsnog een punt meenemen

17 december 2023 18:45
Foto: Pro Shots

Weinig overtuigend Ajax laat PEC alsnog een punt meenemen; image source: Pro Shots

Ajax heeft vanavond 2 punten laten liggen thuis tegen PEC Zwolle. Brian Brobbey scoorde twee keer en zette Ajax op een 2-0 voorsprong. Maar PEC Zwolle wist na eerst de aansluitingstreffer gemaakt te hebben in de laatste minuut de 2-2 te maken. Omdat ook Sparta en Go Ahead Eagles niet wisten te winnen, wist Ajax de vijfde plek wel te behouden. Maar het liep de kans mis om twee punten in te lopen op FC Twente dat gelijkspeelde en AZ dat zondagavond nog tegen PSV speelt.

In vergelijking met donderdag was Steven Berghuis weer terug in de basis in plaats van Kristian Hlynsson en speelde Ar'Jany Martha in plaats van Forbs.

De eerste kans was voor PEC Zwolle waar Druijff alleen op Ramaj af kon, maar de keeper redde en de aanvaller stond buitenspel.

In de 14e minuut kreeg Brobbey een mogelijkheid na aangespeeld te zijn door Steven Berghuis, maar de spits bleef te lang draaien en aarzelen en zijn schotje werd uiteindelijk geblokt. Twee minuten later mocht de spits weer aanleggen, maar redde Schendelaar.

PEC bleef loeren op de counter en kwam er een aantal keer goed uit. Zo kreeg van den Berg een goede mogelijkheid na een steekbal van Namli, maar de middenvelder had te lang nodig voor een schot.

Van Polen kreeg in de 22e een hele grote kans toen hij vrij kon uithalen, maar Hato kon de bal van de doellijn koppen. Maar de Zwollenaren kregen zelfs nog een derde kans in korte tijd toen Velanas vrij voor Ramaj kwam, maar de bal naast de goal plaatste. In de 25e de volgende kans voor PEC nadat MacNulty was vrijgespeeld, maar weer verzuimde PEC om Ajax pijn te doen.

Ajax stelde daar een kans tegenover waar Brobbey de bal over Schendelaar heen speelde en kopte naar Akpom, maar Thomas Lam kon verdedigen.

10 minuten voor rust werd de ban gebroken, toen Rensch de bal bij Brobbey bracht en de spits kon binnen tikken. De grensrechter vlagde, maar de VAR ging er nog naar kijken. Maar de VAR overrulede de grensrechter alsnog en Joey Kooij kende Ajax de 1-0 toe.

Vlak voor rust kopte Akpom binnen na een aanval die voortkwam uit een vrije trap door Berghuis, waar Schendelaar eerst wist te redden, maar Taylor richting Akpom kopte en de spits de bal in het doel werkte. Alleen stond Akpom hier buitenspel.

Zo werd 1-0 de ruststand in deze wedstrijd. In de rust kwam Kristian Hlynsson in de ploeg voor Borne Sosa.

Brian Brobbey maakte vlak na rust ook de 2-0. Na een actie van Tahirović en op het oog onbedoelde pass van de Bosniër kwam de bal bij Brobbey die de uitgekomen Schendelaar weer passeerde.

Berghuis kreeg geel in de 52e minuut geel toen hij met zijn arm naar achteren zwaaide richting MacNulty.
Na de steunbetuiging aan John van ’t Schip in de 55e minuut legde Berghuis aan voor een vrije trap, maar die kon makkelijk worden gevangen door Schendelaar.

Net voordat de 60 minuten op de klok stond scoorde PEC de 2-1. Na een fout van Hlynsson en een snelle aanval schoot Thy via het been van Hato de bal over Ramaj in de goal.

Forbs kwam voor Brobbey na 74 minuten spelen en vlak na de wissel een ludieke misser van Steven Berghuis. Na een actie van Akpom, speelde Taylor breed op Berghuis die de bal voor het intikken had. De middenvelder had echter te veel tijd nodig, omdat hij hem eerst wilde aannemen voor het lege doel. Het bleek buitenspel te zijn van Taylor, dus de eventuele goal zou afgekeurd zijn.

Anton Gaaei verving Kenneth Taylor en na deze wissel schoof Rensch door naar het middenveld.

Akpom stelde een paar minuten voor tijd Steven Berghuis in stelling, maar Schendelaar tikte het schot van de aanvoerder over de goal.

Maar het was PEC Zwolle dat op gelijke hoogte kwam. Na een mislukte omhaal van Velios kwam de bal bij Lennart Thy en zijn omhaal ging wel achter Ramaj in de goal. Zo kwam PEC vlak voor tijd op 2-2. De Griek leek daarbij hands te maken, maar de VAR keurde het doelpunt goed.

Berghuis leek het winnende doelpunt nog te maken, maar zijn schot ging net over de lat.




Discussieer mee op de forums


Tags

pec berghuis brobbey akpom schendelaar ramaj taylor hlynsson var forbs grensrechter hato kristian macnulty rensch thy aangespeeld aanleggen aarzelen anton ban berg borne bosnier counter doellijn druijff eagles gaaei geblokt gelijkspeelde griek hands intikken jany joey keurde kooij lam lennart loeren martha misser namli onbedoelde overrulede passeerde polen schoof schotje sosa sparta stelling steunbetuiging tahirovic tikte twente uitgekomen uithalen velanas velios vlagde voortkwam vrijgespeeld zwollenaren

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers brobbey chelsea elsimao godts hag heerenveen henderson hlynsson kiki leiderschapskwaliteiten mannsverk nypan overbruggen pasveer ramaj roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor tsjah vos