Transparent
Inloggen
Sluiten

'Effect trainerswissel nog nooit zo groot in Eredivisie'

11 december 2023 04:44 - Algemeen Dagblad
Foto: Pro Shots

"Effect trainerswissel nog nooit zo groot in Eredivisie"; image source: Pro Shots

Nog nooit was het effect van een trainerswissel in de Eredivisie zo groot als bij Ajax dit seizoen. Dat zocht het Algemeen Dagblad uit. In ruim een maand tijd wist de ploeg onder leiding van John van 't Schip liefst dertien plekken te stijgen op de ranglijst. Het vorige record wwerd gevestigd in het seizoen 1958/1959 toen Fortuna '54 na een trainerswissel uiteindelijk nog elf plekken steeg in de Eredivisie.

Hoewel Ajax al zoveel plekken is gestegen, wil Van 't Schip na de winterstop verder omhoog kijken. "In de tweede seizoenshelft mikken we op meer, om de druk op AZ, FC Twente en ook Feyenoord te krijgen", aldus Van 't Schip. "We zien wel hoe ver we komen, maar dat is zeker de volgende stap die we van elkaar moeten eisen."




Tags

eredivisie feyenoord fortuna mikken twente wwerd

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 maanden geleden
Wat is de voetbalwereld toch opportunistisch? De aanvallen worden wel wat gevarieerder, maar het team is nog steeds niet in balans. Met vlagen zie je wel wat vooruitgang. Met de snelheid van bv Forbes zit het wel goed, maar hij moet nog wel flink aan zijn techniek werken. Taharovic moet zijn behandelingssnelheid opvoeren. Sutalo moet vaster worden. Bergwijn zijn vizier moet echt scherper worden. Daarbij zag ik bv in de 2e helft tegen Sparta dat wij de bal maar niet veroverd kregen en Sparta het spel kon maken. Dit moet donderdag echt veel beter.
+6/-0

 
5 maanden geleden
Ik vind sowieso dat er aan de techniek en handelingssnelheid van nogal wat Ajax spelers te schaven valt !
+3/-0

 
5 maanden geleden
Shows dat al die data info van Mislintat ook total bs was, als handelingssnelheid geen deel uitmaakt van de analyse van een speler.
+2/-0

 
5 maanden geleden
En toch hadden we deze resultaten (puur de punten hè, bedoel ik!) onder Steijn met geen mogelijkheid behaald. Ja het voetbal is grote delen van de tijd nog matig, nee er staat nog geen geolied team en inderdaad we hebben niet op alle plekken de juiste spelers. Maar eerlijk: dit is al meer dan waar ik durfde te hopen toen Van 't Schip het stokje overnam.
+5/-2

5 maanden geleden
Wat een scorebord journalistiek weer. Ajax heeft helemaal nooit laatste gestaan. Dat dit in de stand zo leek was omdat er wedstrijden nog niet uitgespeeld waren. Pas sinds afgelopen week hebben alle clubs weer evenveel wedstrijden gespeeld. Als je per speelronde kijkt is de laagste klassering waar Ajax heeft gestaan plek 10. Natuurlijk is dat Ajax onwaardig, maar dat we laatste hebben gestaan is echt complete onzin.

Voor wie het niet gelooft: op deze website kun je de stand per speelronde terugzien. https://www.voetbal.com/wedstrijdgegevens/ned-eredivisie-2023-2024-spieltag/10/link. In speelronde 10 waren we op het dieptepunt, met een 10de plaats
+2/-1

 
5 maanden geleden
De niet gespeelde wedstrijden hadden ook puntverlies kunnen opleveren, kijk naar de vrije kopkans die RKC kreeg in die paar minuten.
Toen Ajax onderaan de ranglijst stond was een overwinning niet vanzelfsprekend en nog steeds niet.
Het was niet dat we nog 2 wedstrijden moesten inhalen dus tel even er 6 punten bij op, in de vorm waarmee ze speelden onder Steijn hadden het 5 verliespunten kunnen zijn.
Er staat ook niet dat Ajax goed speelt.
Dat doen ze integendeel maar weten nu wel de punten binnen te halen en dat mag toch wel de verdienste van Van 't Schip genoemd worden.
+4/-1

 
5 maanden geleden
Hahaha, wie bedrijft hier nou scorebord journalistiek
+3/-0

 
5 maanden geleden
Ajax heeft de meeste tegengoals in die stand. Dat is wel bijzonder. Wel 5e wat betreft zelf goals maken.
+2/-0

5 maanden geleden
Maurice Steijn was gewoon een totaal drama voor Ajax. Heeft er helaas nog te lang gezeten. Tuurlijk heeft Schip een redelijk makkelijk programma, maar Steijn mocht ook aantreden tegen de kleintjes. Steijn is ook slachtoffer van Mislintat, Hendriks en consorten.
Het team is alles behalve in balans. Je moet sowieso twee echte backs halen, een 6 en een liefste nog een rechtsbuiten. Wat mij betreft ook nog een echte CV erbij halen. Alleen dan kunnen we 3e worden en wie weet hoger.
Dit weekend PSV en Sparta maar winnen. Na de winterstop is het direct Twente AZ, er is echt nog niks te zeggen over plek 3. Fey loopt op zijn tandvlees. Liggen uit de CL, Kampieonschap is weg en spelers zijn daar bezig met een transfer. Zal mij niks verbazen als daar de klad in komt. Om te beginnen zaterdag bij Heracles.
Maar goed, laten we vooral naar ons zelf kijken en blijven winnen.

Met de verkoop van Medic, Avila, Gaaei, Bergwijn, Tahirovic etc etc kom je heel eind.
Ziyech en Nico terughalen sowieso!
+5/-2

 
5 maanden geleden
Net zoals het waanzin zou zijn voor ons om spelers na een half jaar te verkopen, is het ook waanzin voor Galatasaray om dat te doen. Ik vrees dus dat dit allemaal niet uitkomt. Op Nico kunnen we hopen. Waarom niet. Beetje dromen kan geen kwaad.
+2/-0

5 maanden geleden
Scorebord journalistiek. Zoals iemand anders al zei, Ajax heeft realistisch gezien nooit zo laag gestaan. Tel daarbij op, dat Steijn nooit een goede voorbereiding met z’n selectie heeft gehad en van het schip nu alleen tegen rechter rijtje clubs speelt. En @el Nico, Jakov Medic, Anton Gaaei, Borna Sosa, Gaston Ávila, Georges Mikautadze en Josip Sutalo mogen niet meer voor een Europese club uitkomen dit seizoen en zullen dus niet verkocht worden deze winter. Bron: https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/1166712/restricties-ajax-deze-mislintat-aankopen-kunnen-verkocht-worden.htmllink
+2/-0

5 maanden geleden
Toen hij het stokje overnam stelde ik als minimale eis dat hij alle resterende wedstrijden in de Eredivisie moest winnen tot de winterstop. Dankzij Almere City is dit mislukt. Desalniettemin ben ik bereid om hem dat te vergeven omdat 13 plekken al met al toch wel aardig is. Chapeau Schippie.
+2/-0

5 maanden geleden
Ik hoor in de pantelic podcast weer interessant geneuzel dat we zo nodig een buitenlandse coach moeten aanstellen ¨met visie¨ en dan liefst in de winterstop.
Wat een geleuter weer.
Wat mij betreft laat van het Schip de rit uitzitten en waarom niet doorgaan met hem.
Hij kent de club, uithangbord voor je club ook en dan zogenaamd interessant een dure buitenlandse coach halen is totaal geen garantie voor succes.
Hoor je weer zo een Knutsen langskomen die alleen gepresteerd heeft in Noorwegen maar voor zichzelf wel een constructie heeft bedacht waardoor je premierleague salaris moet dokken.
Laat van het Schip lekker zitten, geef hem een contract voor een jaar en zien dan wel verder.
Of dat een buitenlandse coach het verschil maakt, niet dus zie Bos bij PSV waar Schmit mislukte.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde alvarez backup berghuis bergwijn bertjek brekers brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson kiki kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk nypan potter rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor zucht