Transparent
Inloggen
Sluiten

Van 't Schip: "In de eerste helft hebben we goals laten liggen"

9 december 2023 21:37

Ajax speelde vandaag in de eerste helft een stuk sterker dan in de tweede helft, zo vond ook trainer John van 't Schip: "In de eerste helft hebben we goals laten liggen na een paar hele mooie aanvallen. We zijn binnen de zestien te lang door aan het combineren, waarbij je uiteindelijk niet tot een schot komt en dat is jammer. Gelukkig ga je met een veilige marge de rust in, maar 2-0 is een lastige stand. In de tweede helft hadden we niet de grip erop die we normaal hebben en Sparta speelde gewoon goed. Gelukkig gaven we geen grote kansen meer weg na de 2-1. Wij hebben in de tweede helft ook kansen gehad, maar de energie was gewoon minder. We verloren te snel de bal en dan blijf je achter hen aanlopen."

Tot slot ging het over de connectie tussen Brobbey en Hlynsson en over de wissels na pijntjes vandaag. Van 't Schip: "Kristian is een goede en slimme speler. Hij voelt feilloos aan waar hij moet staan bij voorzetten en wanneer we voor de goal komen. In de combinatie is hij heel sterk en hij snapt waar hij moet lopen als Berghuis of Brobbey aangespeeld wordt. Hij heeft er echt een neus voor en dat is mooi om te zien.
We proberen Brian nu eerder te zoeken als we onder druk komen te staan. Als dat lukt komt hij vaak een op een te staan en dat brengt ons meer afwisseling. Bergwijn en Brobbey heb ik gewisseld omdat ze last hadden, dat hebben ze in de rust laten weten. Bij Hlynsson was de tank gewoon op."




Tags

brobbey hlynsson aangespeeld afwisseling berghuis bergwijn connectie kristian pijntjes slot sparta tank

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers brobbey chelsea elsimao godts henderson hlynsson kiki leiderschapskwaliteiten mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor tsjah vos