Transparent
Inloggen
Sluiten

Brobbey: "Bij mijn goal draai ik denk ik mooi weg"

9 december 2023 21:18

Brian Brobbey werd vanavond man of the match. Met een doelpunt en als aanvaller waar de overtreding op werd gemaakt waar de strafschop toe leidde had hij een belangrijk aandeel in de 2-1 overwinning. De spits keek zelf als volgt terug op de wedstrijd: "Ik denk dat de eerste helft goed ging. De tweede helft moesten we een beetje inkomen. Zelf kreeg ik last van mijn hamstring en dat was de reden dat ik eraf moest. Bij mijn goal draai ik denk ik mooi weg. Ik weet niet of het hakje op mij was bedoeld, maar ik stond op de goede plek."

In de tweede helft was Ajax een stuk minder sterk dan in de eerste helft en kon Sparta terugkomen tot 2-1. Volgens Brobbey was Ajax slordiger in de tweede helft: "Ja ik denk dat we sloppy waren. We gaven te veel ruimte weg en daaruit konden ze een goal scoren. Maar we zijn blijven vechten, zodat ze niet gelijk konden komen en daar kunnen we ook trots op zijn."

Vooraf gaf Van 't Schip had dat Brobbey zich nog meer aan het ontwikkelen is en meer variatie aan zijn spel aan het toe voegen is. Toen Brobbey gevraagd werd hierop te reageren deed hij dat als volgt: "Ik ben meer bezig met het diep gaan in plaats van alleen in de bal te komen, daar ben ik op de trainingen veel mee bezig. Verder ben ik veel bezig met het wegdraaien en dat soort dingen."

Tot slot ging het over de actie van Ajax vanavond, waar de spelers met ... als naam op hun rug speelden om actie te vragen voor de online haatberichten. Volgens Ajax ontvangen hun spelers en speelsters elke maand meer dan 1.500 haatberichten op sociale media. Zo ontving Brobbey negatieve reacties na de botsing met Vaessen en ontvangt hij regelmatig racistische berichten. Brobbey vertelde er zelf over: "We krijgen heel berichten die niet door de beugel kunnen, zoals bij mij met racistische berichten. We hebben een mooie video gemaakt met Steven Berghuis en Bergwijn. Ik wist niet dat de Ajax dames er ook last van hadden. Het is niet goed wat die mensen doen. Hopelijk wordt het nu minder."




Discussieer mee op de forums


Tags

brobbey haatberichten racistische berghuis bergwijn beugel botsing dames hakje match sloppy slordiger slot sparta speelsters vaessen variatie wegdraaien

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson jordan kaplan kiki kopper kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mum potter rensch sevic sosa sutalo tadic taylor tsjah voetbalkwaliteiten zucht