Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax boekt nettowinst over eerste half jaar

28 februari 2024 21:29 - Ajax.nl
Foto: Pro Shots

Ajax boekt nettowinst over eerste half jaar; image source: Pro Shots

Ajax heeft over het eerste half jaar een nettowinst weten te behalen van ruim 27 miljoen euro. Dat meldt de club via de officiële kanalen. Vooral door de verkoop van spelers aan het begin van dit seizoen kan de club financieel zwarte cijfers overleggen. Het resultaat uit transfers van spelers bedrag 73,5 miljoen euro.

In de tweede helft van dit seizoen zal er een tekort ontstaan aan liquide middelen. Ajax heeft dit afgedekt door een doorlopende kredietfaciliteit bij een bank af te sluiten. Voor volgend seizoen zijn er al ruim voldoende maatregelen om een mogelijk liquiditeitstekort af te dekken.

Ajax verwacht dat de club over het gehele boekjaar uiteindelijk een beperkt negatief nettoresutlaat zal hebben. Dat komt deels omdat het slechts overwinterende in de Conference League en door de investeringen die er in de huidige selectie zijn gedaan.

Meer op Ajax.nl
Tags

nettowinst afgedekt boekjaar conference dekken doorlopende kredietfaciliteit liquide liquiditeitstekort nettoresutlaat overwinterende

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


14 uur geleden (gewijzigd)
Akpom, Avila, Gaaei, Medic, Tahirovic, Taylor, Forbs, Bergwijn en Sutalo moeten bij elkaar toch wel 50 miljoen opleveren? Scheelt ook wat salaris.
Haal je Ziyech, vd Beek, Nico, Hilligers en desnoods Alderweireld. Ziet de wereld er weer anders uit.
+1/-1

 
13 uur geleden
Tahirovic is (nog) 20 jaar oud, krijgt van mij nog het voordeel van de twijfel zeker als Henderson door zijn leeftijd nu al blessuregevoelig blijkt te zijn.
Avila kan je afschrijven, na zijn revalidatie hopen ze hem transfervrij te kunnen lozen.
Medic en Gaaei ga je nooit meer dan 4 miljoen elk voor krijgen plus het risico dat ze zeggen voor dat salaris hou ik de bank warm.
Dus dat wordt harken om er 50 miljoen aan over te houden.
Zullen best nog wat doorverkoop percentages aan kleven.
+2/-0

13 uur geleden
Dit is een fout die Feyenoord ook maakte in het verleden. Teruggrijpen op oude spelers. Je hebt een juiste balans nodig tussen ervaring, spelers die net breken (Taylor, Brobbey) en jong talent (Hato, Hlynsson, Kaplan). Ajax moet vooral afscheid nemen van spelers die jij zo mooi opsomde. Alleen ik schat de waarde veel hoger. Taylor, Sutalo en Bergwijn zijn al samen makkelijk 60 miljoen waard denk ik. Vooral voor clubs die ze niet wekelijks hebben zien spelen. Na het EK kan de waarde zomaar omhoog schieten.
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.289 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom axel banel berghuis bergwijn blumenkraft boomen brobbey dongen ewige forbs gaaei gooijer hato henderson hlynsson jong jordan kaplan kiki mannsverk ramaj rensch rijkhoff rodytur sosa sutalo tahirovic taylor utrecht