Invaller Weghorst scoort voor winnend Oranje

8 september 2024 01:23

Invaller Weghorst scoort voor winnend Oranje; image source: Pro Shots

Wout Weghorst is het toernooi om de UEFA Nations League met het Nederlands Elftal vanavond goed begonnen. In het Philips Stadion was Oranje uiteindelijk met 5-2 te sterk voor Bosnië Herzegovina. Joshua Zirkzee en Tijani Reijnders scoorden voor de rust, terwijl Cody Gakpo, Ajacied Wout Weghorst en Xavi Simons het karwei in de tweede helft afmaakten. Namens Bosnië scoorden Ermedin Demirovic en Edin Dzeko.

De recente aanwinst van Ajax mocht een kwartier voor tijd invallen voor de eveneens scorende basisdebutant Joshua Zirkzee en had dertien minuten nodig om zijn goaltje mee te pikken. Voor Oranje wacht dinsdag nog een wedstrijd tegen Duitsland, die in de Johan Cruijff Arena zal worden gespeeld. De aftrap staat gepland om 20:45 uur.

Wout Weghorst was de enige Ajacied die vanavond minuten mocht maken bij Oranje, terwijl Benjamin Tahirovic in de rust in de kleedkamer achterbleef en werd gewisseld voor Rade Krunic. Brian Brobbey en Jorrel Hato bleven de volledige negentig minuten op de bank. Wel waren er basisplekken voor oud-Ajacieden Ryan Gravenberch en Matthijs de Ligt terwijl Jurriën Timber halverwege de tweede helft inviel voor Nathan Aké.