Transparent
Inloggen
Sluiten

John van 't Schip: 'We hebben vandaag zeker karakter getoond'

3 december 2023 20:25

John van 't Schip was na de wedstrijd tegen NEC in gesprek met ESPN zeer tevreden. "Je weet dat dit soort wedstrijden niet makkelijk zijn als je een paar dagen geleden nog een moeilijke uitwedstrijd hebt gehad", aldus Van 't Schip. "Als je die dan wint, zorgt dat voor karakter en ik vind dat we dat vandaag zeker getoond hebben."

In de eerste helft lukte het Ajax ondanks het veldoverwicht maar moeilijk om tot kansen te komen. "Maar we hadden wel het gevoel dat die goal eraan zat te komen. Dat zeiden we ook in de rust", zo gaf hij aan. "We waren blij dat we uiteindelijk die 0-1 maakten. Dat was een goede actie van Bryan en goed afgemaakt door Hlynsson. Elke andere spits zou naar de grond zijn gegaan, maar Bryan bleef staan en kom hem afleggen. Hlynsson heeft daar het gevoel voor en was er als de kippen bij om de 0-1 te maken."

Dat Josip Sutalo er meteen na rust in kwam, was om tactische redenen. "We dachten dat we met Rensch op rechts nog meer naar voren konden gaan en meer stabiliteit in het centrum zouden krijgen", zei hij daarover. "Na die 0-1 wilde zij natuurlijk vol voor de 1-1 gaan. We bleven toen wel bij elkaar, maar gaven te snel de bal weg. Dan blijf je steeds onder druk staan. Als je dan betere keuzes maakt, had je al eerder gebruik kunnen maken van die ruimtes. Dat bleek aan het eind wel met die goal van Carlos en daarna komen er nog goede kansen voor Akpom en Banel. Door die 1-2 was het nog even billen knijpen, maar uiteindelijk was het wel verdiend en op karakter binnengehaald."
Discussieer mee op de forums


Tags

bryan hlynsson afleggen akpom banel billen binnengehaald carlos espn josip kippen knijpen rensch sutalo veldoverwicht

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake akpom bergwijn boomen brobbey chico depay dumfries elsimao farioli frankrijk frimpong gaaei gakpo kiki koeman kroes mannsverk mislintat reijnders rijkhoff rosario schouten sevic simons skimovic sutalo tahirovic veerman weghorst