Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ajax zet weer vol in op eigen jeugd'

2 december 2023 10:01 - VI.nl
Foto: Pro Shots

"Ajax zet weer vol in op eigen jeugd"; image source: Pro Shots

Voetbal International meldt dat het vizier binnen Ajax weer vooral is gericht op de eigen jeugd. De club werkt al aan het verlengen van de contracten van Jerrel Hato, Kristian Hlynsson en Ar'Jany Martha, terwijl momenteel al veel zelfopgeleide spelers volop tot speelminuten komen. Het Zwitserse onderzoeksbureau CIES meldde eerder al dat Ajax binnen de Eredivisie de meeste speelminuten geeft aan de eigen jeugd.

Spelers van buitenaf worden alleen nog maar aangetrokken als hij een duidelijke meerwaarde voor het elftal heeft en die insteek geldt ook bij het aantrekken van buitenlandse jeugdspelers. Zo had Sven Mislintat naar verluidt al een akkoord bereikt over de komst van de 17-jarige Venezolaan David Martinez, maar na het vertrek van de technisch directeur lijkt de kans groot dat de aanvaller naar een andere club gaat. Ajax wil voor nu geen investeringen doen voor Jong Ajax omdat het eerst wil kijken wat het zelf in eigen huis heeft.

De club hoopt het contract van Gabriel Misehouy ook nog te kunnen verlengen. De middenvelder heeft een aflopend contract en al een voorstel van Manchester City ontvangen, maar de 18-jarige jeugdinternational wil in Amsterdam blijven als hij volgend seizoen deel gaat uitmaken van de A-selectie.

In de komende winterse transferperiode lijkt Ajax nog wel voor een tweesporenbeleid te gaan omdat het nog noodverbanden wil aanleggen om in januari de huidige selectie te kunnen versterken. De komst van een ervaren controlerende middenvelder heeft prioriteit, terwijl er ook gekeken wordt naar het zogeheten buitenkansje.

Financieel lijkt de club wel een pas op de plaats te moeten maken omdat de huishouding van Ajax momenteel nog is ingericht op het spelen van Champions League. Indien het Miljardenbal opnieuw wordt misgelopen, loopt Ajax 60 miljoen euro aan inkomsten mis en dat is de reden waarom de prioriteiten van de club worden bijgesteld.

Meer op VI.nl




Tags

aanleggen bijgesteld buitenaf cies eredivisie gabriel hato hlynsson huishouding jany jerrel jong kristian martha martinez miljardenbal misehouy misgelopen mislintat noodverbanden onderzoeksbureau prioriteiten tweesporenbeleid venezolaan vizier winterse

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 maanden geleden
Heel goed, zo zijn we ook groot geworden.
+4/-2

5 maanden geleden
zo blijf je dus elk jaar bijstellen en dus nooit meer CL...
+4/-3

5 maanden geleden
Verstandig beleid. Bovendien is het veel leuker om eigen jongens te zien doorstromen. Wat niet betekend dat we altijd gerichte aankopen zullen moeten doen vooral op sleutelposities. Ik hoop dat onze scouts wel een neusje voor extreme talentjes blijven houden. Belangrijkste ervaren versterking is momenteel de nr 6.
+2/-2

5 maanden geleden
Als je ziet dat Hato onmisbaar is, Martha ineens veel speelt en Avila niet, Vos goede met minder goede wedstrijden afwisselt, Rensch en Taylor veel minuten maken nog altijd, Brobbey ook als je zijn tijdelijk vertrek even wegdenkt, Hlynsson ook ineens veel minuten maakt en op het scorebord te zien is, dan als je nog meer focus legt op de eigen jeugd, wat des Ajax is, moet dat enkel ten goede komen van het beleid en onze toekomstige resultaten.

Ik hoop dat Misehouy blijft, tevens dat spelers als Banel, Aertssen, De Graaff, Setford, Butera, Milovanovic en Gooijer hun kansen gaan krijgen. Van Axel Dongen vanzelfsprekend, mits niet geblesseerd. Salah-Eddine heb ik nog niet benoemd. Ik vind hem zwaar tegenvallen als linksback. Allicht een kans geven op het middenveld, zou ik hooguit bij hem zeggen. Regeer verkocht vond ik slecht. Ik hoop dat we hem goedkoop kunnen terugkopen.
+2/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde backup berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson kiki kopper kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk potter rensch roon sevic sosa sutalo tadic tahirovic taylor tsjah zucht