Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax moet donderdag hoe dan ook winnen om kans te blijven houden in Europa League

29 november 2023 00:06

Voor Ajax staat er donderdag een cruciale wedstrijd op het programma. In Frankrijk wacht de uitwedstrijd tegen Olympique de Marseille en de opdracht is vrij duidelijk. Om nog kans te maken op overwintering in de Europa League is het cruciaal dat er wordt gewonnen. De Fransen hebben deze groepsfase echter nog niet verloren en zijn momenteel groepshoofd.

De historie van Ajax in Frankrijk is momenteel in balans. Van de voorgaande vijftien ontmoetingen werden er zes gewonnen en zes verloren. De overige ontmoetingen eindigden in een gelijkspel. De laatste twee ontmoetingen werden echter in winst omgezet. Zowel in 2019 als in 2021 werd LOSC Lille verslagen.

Ajax speelde drie keer eerder een uitwedstrijd tegen Olympique de Marseille. In 1971 en in 1988 wist Ajax te winnen, terwijl de laatste editie in 2009 eindigde in een nederlaag. De ontmoeting in 1988 was in de halve finale van de Europa Cup II. Ajax wist de finale te halen door beide duels te winnen, maar daarin bleek het Belgische KV Mechelen net te sterk.
Tags

frankrijk marseille editie groepshoofd historie lille losc mechelen ontmoeting

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom axel banel berghuis bergwijn blumenkraft boomen brobbey dongen ewige forbs gaaei gooijer hato henderson hlynsson jong jordan kaplan kiki mannsverk ramaj rensch rijkhoff rodytur sosa sutalo tahirovic taylor utrecht