Transparent
Inloggen
Sluiten

'Woordvoerder Marc Overmars haalt uit naar extern onderzoek'

28 november 2023 10:56 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

"Woordvoerder Marc Overmars haalt uit naar extern onderzoek"; image source: Pro Shots

In gesprek met De Telegraaf heeft Frank Neervoort als woordvoerder van Marc Overmars aangegeven grote vraagtekens te hebben bij het onderzoek naar het gedrag van de voormalig directeur van Ajax omdat hijzelf nooit is geïnterviewd. Uiteindelijk is Overmars voor twee jaar geschorst door het Instituut Sportrechtspraak binnen Nederland, waarvan één jaar voorwaardelijk.

Ajax is gevraagd om een reactie, maar een woordvoerder laat weten niet specifiek op de vragen en aannames in te willen gaan. Zelf heeft de club voor het vertrek van Overmars wel hoor en wederhoor toegepast.

De club wilde wel reageren op de vraag waarom het externe rapport niet is overhandigd aan Overmars. "Het rapport delen past niet bij de afgesproken vertrouwelijkheid en anonimiteit. Denk daarbij aan de privacy van de medewerkers en ex-medewerkers die zijn geïnterviewd", zo geeft de woordvoerder aan. "Omdat Ajax verplicht was mee te werken aan de procedure van het ISR, is gekozen om hen een geanonimiseerde samenvatting te verstrekken."

Het ISR heeft in een reactie laten weten geen uitspraken te willen doen, mede omdat er nog een beroepsprocedure kan volgen. Onderzoeksbureau Bezemer & Schubad heeft ondanks meerdere toezeggingen geen reactie gegeven.

Meer op Telegraaf.nl
Tags

overmars geinterviewd rapport aannames anonimiteit beroepsprocedure bezemer geanonimiseerde instituut nederland neervoort onderzoeksbureau overhandigd privacy procedure samenvatting schubad sportrechtspraak telegraaf verstrekken vertrouwelijkheid

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 maanden geleden
Een extern bureau moet altijd hoor en wederhoor toepassen. Wordt dit bureau betaald door Ajax, dan de rekening niet betalen.
+2/-3

 
4 maanden geleden (gewijzigd)
Je wordt veroordeeld, maar wat de basis is voor die veroordeling krijg je niet te horen en je kunt jezelf er zowel tijdens als na de zaak dus niet tegen verdedigen.

Bananenrepubliek praktijken.
+3/-3

 
4 maanden geleden
Het dossier stond vol met whatsapp berichten (wel of niet met foto's).
Wat zouden ze aan Overmars moeten vragen?
"Marc klopt het dat dit jouw lul is?
Nee?
Mogen we hem even zien dan?"
Dat zou die wel willen.
Hij wilde nergens aan meewerken zoals het bezoeken van een psycholoog dat als voorwaarde gesteld werd voor een terugkeer.
Zou die dan wel willen meewerken aan een beschamend onderzoek?
Allemaal achteraf gelul om jezelf achteraf schoon te praten.
Hij had ook kunnen melden aan de onderzoekscommissie dat hij graag wilde meewerken.
Tot nu toe heeft hij nergens berouw getoond.
+3/-1


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom axel banel berghuis bergwijn blumenkraft boomen brobbey dongen ewige forbs gaaei gooijer hato henderson hlynsson jong jordan kaplan kiki mannsverk ramaj rensch rijkhoff rodytur sosa sutalo tahirovic taylor utrecht