Transparent
Inloggen
Sluiten

Van 't Schip: "We laten Vitesse gevaarlijk worden en dat mag niet gebeuren"

25 november 2023 23:55

Tegenover ESPN werd trainer John van 't Schip gevraagd of hij blij was met de ruime overwinning, maar ook of hij blij was met het spel van zijn ploeg. Van 't Schip zei het volgende hierover: "Ik vind dat we in de eerste helft goede momenten hadden en veel kansen gecreëerd hebben. De tweede helft hebben we dat kunnen volhouden. Ik vond wel dat we in de eerste helft wat gas terug namen als we de bal verloren. Hierdoor kon Vitesse gevaarlijk worden en zag je dat ze er een aantal keer doorheen kwamen. Ze kregen ook veel corners hierdoor en dat mag niet gebeuren. Ik was niet tevreden en dat was vooral als we de bal niet hadden. Dan moet je de bal zo snel mogelijk terug veroveren en als dat niet gebeurt dan moet de achterhoede weer naar achteren en worden de ruimtes tussen de linies weer heel groot. Dan kan ook een Vitesse dat in lastig weer verkeerd zich er makkelijk onderuit spelen. Als je dat tegen een betere ploeg doet heb je een probleem. Daar moeten we dus aan blijven werken. In de tweede helft zie je dat we goed begonnen en als de intensiteit omhoog gaat dat we dan meer kansen creëren en we kunnen uitlopen."

Cristian Willaert vroeg de trainer naar de rol van Hlynsson die vaak het voortouw neemt om de ploeg bij elkaar te houden, waarop van 't Schip reageerde: "Dat zit in zijn spel. Aan de bal is het al een fantastische speler, maar ook in het verdedigende reageert hij goed en is hij alert. "

Ook ging het over Akpom die in de spits begon bij afwezigheid van Brobbey en de laatste 3 wedstrijden als invaller scoorde. Van 't Schip over de spits van vandaag: "Ik vind dat hij het goed gedaan heeft. Voor hem is het lastig om na lange tijd weer in de basis te beginnen. Hij is een paar keer goed ingevallen en heeft vertrouwen getankt. Hij was aanspeelbaar en maakt een goal en bij het eigen doelpunt had hij ook een grote bijdrage."

Komende donderdag staat Marseille op het programma en vandaag waren Brobbey en Šutalo afwezig en vielen Taylor en Berghuis uit. Kunnen we deze spelers donderdag wel verwachten?
Van 't Schip denkt dat de afwezigen wel meevallen en lichtte dit als volgt toe: "Ik denk dat het meevalt. We willen toe naar iets dat veel energie kost en waarvoor je inhoud moet hebben. Dat zal tijd kosten en het lichaam moet daarmee bezig zijn en aan wennen. Uiteindelijk is het de bedoeling dat we het niveau kunnen blijven verhogen en Marseille is daar donderdag een mooie uitdaging in. Ik ga er vanuit dat Brobbey en Šutalo dan weer beschikbaar zijn en dan heb je er weer twee bij."

Tot slot ging het nog over een mogelijke transfer van Steven Bergwijn, waar naar verluidt interesse voor is vanuit Saudi-Arabië en van West Ham United. De trainer vertelde het volgende over de mogelijke transfer van zijn aanvoerder en de komende transferperiode: "Ik kan er makkelijk voor gaan liggen, maar of het helpt weet ik niet. We moeten proberen het elftal zo goed makkelijk bij elkaar te houden en te versterken. Maar goed ik heb niets gehoord en als het concreet wordt hoor ik het vanzelf. Maar ik ga er gewoon vanuit dat Steven bij ons is tot het einde van het seizoen. Als er een gigantisch bod komt, dan weet je hoe het werkt, maar ik ga er niet vanuit. Ik heb liever dat hij blijft en we er versterkingen bij kunnen halen dan dat hij ook weer weggaat."




Discussieer mee op de forums


Tags

vitesse brobbey marseille sutalo aanspeelbaar achterhoede akpom arabie berghuis bergwijn corners cristian espn getankt ham hlynsson inhoud intensiteit lichtte meevalt saudi slot taylor uitlopen verhogen volhouden voortouw west willaert

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde alvarez backup berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson kiki kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk nypan potter rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor tsjah zucht