Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax zet Vitesse makkelijk weg en wint met 5-0

25 november 2023 23:02
Foto: Pro Shots

Ajax zet Vitesse makkelijk weg en wint met 5-0; image source: Pro Shots

Vanavond heeft Ajax met 5-0 gewonnen van Vitesse. Aan Ajax kant waren Jorrel Hato, Kristian Hlynsson, Chuba Akpom en Kenneth Taylor de doelpuntenmakers, de derde goal was een eigen doelpunt van Alois Oroz.

Na het teleurstellende gelijkspel twee weken geleden in Almere City speelde Ajax vanavond weer thuis in de Johan Cruijff ArenA tegen Vitesse. Brian Brobbey en Josip Šutalo waren niet fit genoeg om bij de selectie te zaten. Ook Georges Mikautadze en Borna Sosa stonden niet in de basis, maar begonnen op de bank. Hun vervangers waren Anton Gaaei, Ar'Jany Martha, Benjamin Tahirović en Chuba Akpom. Gaaei begon op zijn gebruikelijke rechtsback positie en Rensch speelde dit keer centraal naast Jorrel Hato.

Ajax begon sterk en al binnen 3 minuten stonden ze al op 1-0. Na een goed lopende aanval die werd opgezet via Hato kwam de bal via Taylor bij aanvoerder Bergwijn. Hij gaf de bal strak voor de goal en daar dook Jorrel Hato weer op die de bal achter Eloy Room schoot. Het eerste doelpunt in het eerste elftal voor de kersverse international. De VAR keek het doelpunt nog na op buitenspel van Bergwijn, maar het doelpunt werd goedgekeurd.

Vitesse leek alweer snel op gelijke hoogte te komen door een mooie goal van Hamulić. Hij nam de bal knap aan en schoot de bal knap van een meter of 20 over Ramaj. Er werd gelijk een buitenspel signaal gegeven door de grensrechter en Higler volgde dit signaal. De VAR was lang bezig met de check, maar uiteindelijk werd het doelpunt niet toegekend.

Na de hervatting kreeg Ajax eerst een grote kans via Bergwijn, maar Eloy Room redde. Een minuut later verstuurde Tahirović een dieptepass op Kenneth Taylor die Kristian Hlynsson bediende en de jonge IJslander schoot subtiel de 2-0 binnen.

Uit een corner kwam Hamulić nog tot een kopbal, maar die kon Ramaj rustig uit de lucht plukken. Ook Meulensteen kreeg een kans na een voorzet van Manhoef, maar ook deze bal eindigde in de handen van de Ajax doelman. Isimit-Mirin schoot bijna de bal in eigen goal na een voorzet van Gaaei en een minuut later kwam Bergwijn naar binnen, maar de bal leverde geen problemen op voor Ramaj.

Akpom kreeg iets na een half uur spelen nog een kans na een steekbal van Taylor, maar de Engelsman schoot over de goal.

Na een slordige pass van Taylor kwam Vitesse er snel uit en kreeg het een kans via Boutrah, maar het schot ging naast. In de blessuretijd kreeg Vitesse nog twee kansen. Het schot van Tielemans leverde geen problemen op voor Ramaj en Boutrah schoot vanaf de linkerkant nog in het zijnet.

Binnen 5 minuten na de rust kwam Ajax op 3-0. Na een pass van Berghuis liet Taylor de bal lopen voor Akpom en de bal verdween achter Eloy Room. Maar uit de herhaling bleek dat Oroz de bal als laatste raakte in plaats van de Ajax spits.

Kenneth Taylor kreeg na 55 minuten een gigantische kans na een mooie splijtende pass van Berghuis, maar omdat de middenvelder wel hard, maar niet gecontroleerd schoot kon Room redden.

2 minuten was het wel raak. Uit een corner van Steven Berghuis kwam de bal bij Chuba Akpom die Room klopte en Ajax op 4-0 zette.

De 5-0 kwam voort uit een mooie actie van Berghuis en Taylor. De middenvelder kwam uiteindelijk de 16 in en speelde met een schijnbeweging 2 verdedigers uit en schoot met links de bal achter Room.

Hierna kwamen de eerste 2 wissels aan Ajax kant. Chuba Akpom en Kristian Hlynsson verlieten het veld en hun vervangers waren Carlos Forbs en Georges Mikautadze. Forbs ging rechts voorin spelen, Mikautadze in de spits en Berghuis vanaf 10.

Berghuis had last van zijn enkel en kon niet verder en werd een kwartier voor tijd gewisseld. Ook Benjamin Tahirović werd gewisseld. Jakov Medić en Mika Godts kwamen in de ploeg.

Forbs ging naar linksbuiten, Godts kwam rechts voorin, Bergwijn ging naar 10 en Rensch ging als verdedigende middenvelder spelen. Medić kwam op zijn vertrouwde plek centraal achterin te spelen.

Hierna volgde een schot van Ar'Jany Martha, maar Room kon redden.
De laatste wissel was de entree van Anass Salah-Eddine die Taylor kwam aflossen.

In de laatste minuten en blessuretijd bleef Ajax aanzetten en Mikautadze schoot nog met links richting de korte hoek, waar Room de bal verwachtte en wist te redden.
In de blessuretijd kreeg Bergwijn nog een onnodige gele kaart na een lompe actie tegen Cornelisse.




Discussieer mee op de forums


Tags

taylor vitesse akpom berghuis bergwijn chuba hato mikautadze ramaj eloy forbs gaaei hlynsson jorrel kristian tahirovic benjamin boutrah georges godts hamulic jany martha medic oroz rensch var vervangers alois anton arena bediende borna brobbey carlos check cornelisse dieptepass dook entree gecontroleerd gigantische grensrechter herhaling higler ijslander isimit jakov josip kersverse linksbuiten lompe lucht manhoef meulensteen mika mirin plukken salah schijnbeweging slordige sosa splijtende strak subtiel sutalo tielemans verstuurde zijnet

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde alvarez backup berghuis bergwijn bertjek brekers brobbey chelsea elsimao excelsior godts henderson hlynsson kiki kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk nypan overbruggen potter rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor zucht