Transparent
Inloggen
Sluiten

Analyse VI: Berghuis moet de corners niet nemen

24 november 2023 09:49 - VI
Foto: Pro Shots

Analyse VI: Berghuis moet de corners niet nemen; image source: Pro Shots

Voetbal International analyseert de statistieken en concludeert dat Ajax dit seizoen bijzonder weinig rendement haalt uit corners. Volgens het blad creëert Feyenoord drie keer zoveel gevaar per corner. Van alle Eredivisieclubs presteren de Amsterdammers het slechtste op dit vlak. Dit ondanks het feit dat voormalig directeur Sven Mislintat trachtte deze zwakte van Ajax afgelopen seizoen op te lossen door goede koppers aan te trekken.

VI keek de 88 hoekschoppen van Ajax terug, waaruit slechts één keer werd gescoord, en concludeert dat Ajax erg voorspelbaar is en er waarschijnlijk weinig op traint. Ook blijkt uit de data dat Steven Berghuis niet effectief is als nemer van corners. Van den Boomen presteert tweemaal zo goed en ook Taylor doet het beter.

Meer op VI




Discussieer mee op de forums


Tags

corners berghuis blad boomen effectief feyenoord mislintat nemer taylor trachtte voorspelbaar zwakte

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


6 maanden geleden
'Ook Taylor doet het beter'. Dat is bijzonder want die corners zijn altijd te laag en komen op het hoofd van de eerste verdediger. Dus als zelfs dat beter is dan die van Berghuis, dan zegt dat een boel. Er moet toch wel iemand bijlopen die de bal gewoon normaal voor kan geven?

Ik heb jarenlang strijd gevoerd tegen de nutteloze korte corner van Ajax, maar ik ga hem bijna missen.
+1/-0

 
6 maanden geleden
Als het inderdaad om het voorgeven gaat, dan zou je denken dat het met Schip als trainer toch goed moet kunnen komen.
+1/-0

 
6 maanden geleden (gewijzigd)
Lijkt mij eerder dat Taylor zo weinig dode spelmomenten heeft getrapt dat één enkel succesje al een zwaar vertekend beeld kan geven. Te weinig data om een vergelijkbaar beeld te schetsen tov vaste nemers als Berghuis en Tadic.
+1/-0

6 maanden geleden
Ik heb de corners van mijn dochter's team enorm verbeterd door te roepen dat ze hoog en langzaam op de penaltystip moesten mikken, en Ajax moet dit geniale advies van mij overnemen
+2/-0

 
6 maanden geleden (gewijzigd)
Ja te triest voor woorden dat het duurbetaalde profvoetballers al jaren niet lukt om een bal op hoogte voorbij de eerste paal te krijgen. Steeds die ballen op kniehoogte voor de eerste paal ...
+1/-0

 
6 maanden geleden
"Nouu hoooog en langgggzaaam, pwooeeeehhhh, op die penantiestip!" zei ik tegen de meisjes van 11 jaar oud. Als Ajax me uitnodigt doe ik dit graag over voor Ajax 1
+1/-0

 
6 maanden geleden (gewijzigd)
Langzaam moeten ze zeker niet, maar onze huidige corners zijn én niet hard én niet hoog.
+1/-0

2 maanden geleden
Haaha Taylor en van de Boomen doen het beter Haaha sorry hoor maar Taylor kan nog niet eens een pass geven dat langer is dan 2 meter laat staan het strafschop gebied bereiken. Waar gaat dit over.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson jordan kaplan kiki kopper kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mum potter rensch sevic sosa sutalo tadic taylor tsjah voetbalkwaliteiten zucht