Transparent
Inloggen
Sluiten

VEB "overtuigd dat Mislintat een oplichter is"

17 november 2023 08:57 - Parool
Foto: Pro Shots

VEB "overtuigd dat Mislintat een oplichter is"; image source: Pro Shots

De Vereniging voor Effectenbezitters (VEB) kondigt aan vrijdag op de aandeelhoudersvergadering van Ajax zeer kritische vragen te zullen stellen. VEB-directeur Gerben Everts laat weten: "Op basis van de prijzen die Mislintat namens Ajax heeft betaald voor spelers van twijfelachtige kwaliteit, ben ik ervan overtuigd dat Mislintat een oplichter is". De Duitser zou zijn gang hebben kunnen gaan in een machtsvacuüm. De controlemechanismen binnen de club zijn daarbij tekort geschoten of niet toereikend, volgens de VEB.

"Mijn voornaamste vraag is hoe diep Ajax het eigen onderzoek naar de gang van zaken in rondom Mislintat insteekt", aldus Everts. Everts zegt dat alle bestuurders bij Ajax zich zorgen moeten maken om hun positie. “Iedereen die een vorm van verantwoordelijkheid draagt voor de huidige staat van Ajax moet zich afvragen of hij of zij wel geschikt is voor de functie.”

Meer op Parool
Tags

mislintat veb everts oplichter controlemechanismen effectenbezitters gerben insteekt machtsvacuum toereikend twijfelachtige

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


8 maanden geleden
Alsof er een wetenschappelijke formule bestaat om de waarde van een speler te bepalen, lol. Vraag anders eens in Manchester of ze nu nog zoveel geld voor Antony zouden betalen. En alsof Overmars niet teveel betaalde voor bepaalde spelers (Bandé anyone?).

Lijkt alsof ze een nieuw woordje ontdekt hebben en het nu te pas en te onpas gebruikt wordt. Als er strafrechtelijk verkeerde zaken zijn gebeurd, moet je bevoegde instanties onderzoek laten doen en dat afwachten. Als dat niet gebeurt, ben je eigenlijk verwijten in het rond aan het strooien zonder basis. Denk dat Mislintat nog een aardige stuiver kan verdienen als hij telkens een rechtszaak begint tegen dit soort figuren.
+8/-3

 
8 maanden geleden
Ik denk dat die juist miljoenen terug kan betalen aan Ajax!
+3/-0

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Dat denk ik niet.
De hele bestuurlijke en technische Ajax top heeft gefaald na de Overmars chaos, waarna een situatie onstond waarin Mislintat en zaakwaarnemers van spelers en coaches vrij hun gang konden gaan om zich te verrijken ten koste van Ajax.
Dus Ajax heeft het echt allemaal aan zichzelf te danken en daar zal geen enkele rechtszaak verandering in aan kunnen brengen.
+6/-0

 
8 maanden geleden
Vertel. En met feiten graag, niet met speculaties.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Denk t zeker, terug betalen! Links om of rechts om!
+1/-0

8 maanden geleden
Ongekend dat Hendriks, van Halst en Lenderink nog werkzaam zijn binnen de club. Echt totaal bezopen. Maar goed, een hoop supporters, o.a op dit forum hielden en soms houden, Mislintat nog de hand boven het hoofd. Zal binnen Ajax ook zo zijn,bang voor hun baantje op het pluche.
+8/-0

8 maanden geleden
Mijn vermoeden waar ik geen bewijzen voor heb dus puur een vermoeden.
Mislintat heeft Ajax gebruikt om zijn data bedrijf te promoten.
Wilde bewijzen dat scouting overbodig is en men puur op gegevens uit de database van zijn bedrijf men spelers kon kopen en met winst verkopen.
Dus verrijken?
Ja, maar door zijn bedrijf in de spotlights te zetten met alle risico's voor Ajax.
+3/-0

 
8 maanden geleden
Reclame voor zijn bedrijf kun je dit nu ook niet noemen.
Er is geen zelfrespecterende club meer die nog in zee gaat met Mislintat.
Dat hij zich links en rechtsom verrijkt heeft door dat het bij Ajax zo'n puinhoop is lijkt me duidelijk en een grote schande.
Hoe kan een club die ambieert Europeesche subtop te zijn, zo enorm en ongevenaard amateuristisch zijn. Ik ben al zo'n 45 jaar fan van Ajax, maar zo ver is mijn gevoel voor Ajax nog nooit gezakt. Zitten er dan alleen maar kneuzen in het bestuur die helemaal niks kunnen? Die alle vrijheid geven aan een clubvreemde Duitser om de hele club te verneuken? En een deel van die bestuurders zitten er nu nog... Wanneer stopt het?
+3/-0

 
8 maanden geleden
"Dat hij zich links en rechtsom verrijkt heeft door dat het bij Ajax zo'n puinhoop is lijkt me duidelijk en een grote schande."

Link eens naar de documenten waar dit wordt aangetoond?
+3/-0

 
8 maanden geleden
Stel dat zijn zelfverrijking niet bewezen wordt, belangenverstrengeling is dat wel, ben je met me eens toch?
+1/-0

 
8 maanden geleden
Welke dan? Want wat je zegt zijn strafbare feiten, dus dan zou het eenvoudig te bewijzen moeten zijn, toch?
+2/-0

 
8 maanden geleden
Lenferink als financieel manager en van Halst als voetbaltechnische man van de RvC hadden op de rem moeten trappen.
Het is des Ajax altijd al geweest om dingen te verbloemen mensen niet te beschadigen.
Een voorbeeld is Maarten Oldenhof die de directeur van Feyenoord lag door te blaffen en niet tussen neus en lippen maar tussen de lakens bedrijfsgeheimen lag te delen met haar.
Een jaar of 20 later is hij gewoon toegetreden tot de bestuursraad, des Ajax.
Maar ik ben supporter door wat er op het veld gebeurt en niet om wat er in de bestuurskamer mis gaat.
Ik geef je op een briefje.
Het kan 2 jaar duren, 5 jaar duren maar dan zijn we weer de grootste en beste van Nederland.
Ajax komt altijd bovendrijven.
+3/-0

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Lenderink heeft ook op de rem getrapt. Eerst verkopen en die achterlijk grote salarispost omlaag voordat er gekocht mag worden. En dat is gebeurd.

De kwaliteit van mogelijke aankopen beoordelen is niet haar werk, maar dat van van Halst.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Maar ingebreke gebleven bij de belachelijke transfersommen voor Akpom, Avila, Mikautadze en dat vele spelers zoals het schijnt voor een giga salaris zijn gekomen terwijl de opdracht was om die post naar beneden te brengen.
Toch?
+1/-0

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Salarispost is omlaag want de absolute grootverdieners muv Bergwijn zijn vertrokken en basissalarissen van de nieuwe aankopen zijn lager want gekoppeld aan prestatie doelstellingen.

En nogmaals jij klaagt over de "belachelijke transfersommen", maar daar gaat zij niet over. Ze zegt alleen of de uitgave van een bepaald bedrag verantwoord is en niet of een bedrag verantwoord is in verhouding tot de kwaliteit van de speler. Dat is de taak van van Halst.
+1/-0

 
8 maanden geleden
We verschillen van mening door al of niet juiste of onjuiste berichtgeving die ik gelezen heb.🤷‍♂️
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.213 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom berghuis bergwijn boomen brobbey chico conceicao elsimao farioli forbs frankrijk gaaei godts grillitsch henderson jong kaplan kiki lucca mannsverk mikautadze mislintat ocampos rijkhoff sevic shogun sutalo tahirovic veerman weghorst