Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax besprak terugkeer Marc Overmars

15 november 2023 22:02 - Parool
Foto: Pro Shots

Ajax besprak terugkeer Marc Overmars; image source: Pro Shots

Het Parool bespreekt het onthullende boek Ajax in crisis van Menno de Galan. Daarin wordt ingegaan op de geschiedenis met het schandaal rond directeur Marc Overmars. Overmars zou enkele weken na zijn vertrek al hebben gesproken over een terugkeer met Leen Meijaard, de toenmalige voorzitter van de raad van commissarissen. Een terugkeer zou bespreekbaar zijn als Overmars "eerst langere tijd onder de radar zou gaan" en dan in therapie en nog eens door het stof, "in de hoop dat de vrouwen die hij lastig had gevallen met de hand over het hart wilden strijken".

Overmars begon aan therapie, maar hield het bij slechts twee sessies, "omdat het niets voor hem was". Vervolgens ging hij nog geen twee maanden later al bij FC Antwerp aan de slag. Ajax zag dat als een klap in het gezicht van de directie en "een trap na aan de vrouwen".

De Galan bespreekt in zijn boek vervolgens de stappen die het verval van Ajax vervolgens compleet maakten. Met name het falen van algemeen directeur Edwin van der Sar komt uitvoerig aan bod. Maurits Hendriks droeg Sven Mislintat aan en begin daarmee een flinke mispeer. De vraag of Mislintat zich schuldig heeft gemaakt aan belangenverstrengeling, wordt niet beantwoord in het boek.

Meer op Parool
Tags

overmars boek bespreekt galan mislintat therapie antwerp beantwoord belangenverstrengeling bespreekbaar hendriks maurits meijaard mispeer onthullende radar sar schandaal sessies stof strijken

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


8 maanden geleden
Kroes moet hem terug halen, zijn dan 2 jaar verder.
+4/-4

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Sorry, maar dat kan (moreel) echt niet en zou (terecht) een orkaan van kritiek opleveren en heel slecht voor de reputatie als club.
Ook denk ik dat Kroes waarschijnlijk wel een lijstje met mogelijke kandidaten heeft die hopelijk wat meer respect voor vrouwen hebben.
+5/-2

 
8 maanden geleden
Nee dat boek is gesloten en dat moet je gesloten houden, veel te veel gebeurd.
Als je gescheiden bent moet je ook niet met je ex bezig blijven en steeds denken aan haar goeie punten en haar terug willen, dan kom je nooit los, je moeten juist vol voor iemand anders gaan, je bent niet voor niks gescheiden.
Of dat er geen andere capabele mensen zijn die deze functie kunnen invullen, natuurlijk wel.
We hadden een prachtige kerk staan, die is door een ongeluk tot de grond toe afgefikt, de kleine kerkjes naast ons zijn nu ineens de grote kerken van de stad geworden omdat die van ons er niet meer staat.
Hoongelach en leedvermaak komen nu dagelijks over ons heen van mensen uit die andere kerken die altijd tegen ons op zagen en jaloers op ons waren.
We kunnen nu bij de pakkeneer gaan zitten of de puin op gaan ruimen en langzaam de kerk weer opbouwen zonder ons iets aan te trekken van wat de rest er van vind.
Eerst moet Ajax weer Ajax worden, met veel clubmensen in de organisatie en terug naar de kernwaarde en de eigen filosofie.
Dan kan je pas echt weer gaan bouwen, niet direct denken aan kampioenschappen of Europese successen maar stapje voor stapje.
Dit jaar is overleven meer zit er niet in.
Het begin zal zijn om weer eens een topwedstrijd te winnen, volgend jaar dichterbij de top 2 komen en het zal gezien de sterk verbeteren financiële situatie van onze concurrenten echt nog wel 3 of 4 jaar duren voor wij weer eens kans hebben op een titel.
Maar ook daar gaan vanzelf een keer tegenslagen komen en dan moeten wij klaar staan om daarvan te profiteren.
+4/-0

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Overmars is een viespeuk met een moreel zeer lage standaard ;
Zijn weigering om inzicht te krijgen in zijn verderfelijk gedrag getuigt van totale minachting voor de slachtoffers; iedereen die dit probeert goed te praten is in mijn ogen ook toe aan een gedegen zelfonderzoek..
+4/-0

8 maanden geleden
Het blijft pijn doen. Overmars is zo belangrijk voor Ajax geweest en is op zo'n nare manier vertrokken via de achterdeur zonder een mooi afscheid. En met Ajax is het alleen maar bergafwaarts gegaan sinds hij weg is en het einde van deze vrije val is nog altijd niet in zicht. Pijnlijk!
+4/-2

 
8 maanden geleden
Overmars was niet heilig.
Zoals Mike1976 al meldde, hij heeft een sloot aan miskopen gedaan en een salarishuis achtergelaten waar we nu aan ten ondergaan.
Hij kon dat prima camoufleren door zijn kracht als onderhandelaar.
Wist zelfs miskopen met winst te verkopen hoewel we niet moeten vergeten dat die miskopen niet voor een cola en een gevulde koek kwamen en zaakwaarnemers ook hun hand ophielden en zelfs Mislintat wist Bassey voor een goed bedrag te verkopen.
Het is bergafwaarts gegaan toen v d Sar het ging doen want die heeft naast zijn vele fouten geen capaciteiten om het te camoufleren, wat in het boek ook vermeld wordt.
Dezelfde mensen die hier liepen te juichen bij een bericht dat Kroes wil reorganiseren willen de personen die verantwoordelijk zijn voor de reorganisatie nu terug ook al loopt hij de hele dag met zijn banketstaaf te zwaaien.
En inderdaad het is 2 jaar geleden.
2 jaar waarin Overmars alle tijd heeft gehad om berouw te tonen, in therapie te gaan etc maar niet gedaan heeft.
+3/-0

8 maanden geleden
Je moet niet vergeten dat door de opkomst van de sociale media het steeds moeilijker wordt om de pareltjes in de jeugd te binden. Er zitten steeds meer concurrenten op het vinkentouw. Daarlangs hebben die zuigers van zaakwaarnemers een steeds grotere rol. Daarom is de rol van een goed scoutingsteam van wezenlijk belang en dan komt de technisch directeur pas in beeld. Ik ga ervanuit dat Alex Kroes een goed team gaat smeden.
+2/-1

8 maanden geleden (gewijzigd)
Na twee therapiesessies zeggen 'dit is niets voor mij'... Alsof hij daar kwam om mindfullness te leren. Dat geeft wel aan dat hij zijn eigen gedrag dus niet fout vond, niet vond dat hij iets te leren had en dus ook niet van plan was om het in de toekomst anders te doen. Hooguit om het beter geheim te houden.

Sorry hoor, man heeft geweldig werk gedaan maar dan kan gewoon echt niet.
+4/-1


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom berghuis bergwijn boomen brobbey chico conceicao elsimao farioli forbs frankrijk gaaei godts grillitsch henderson jong kaplan kiki lucca mannsverk mikautadze mislintat ocampos rijkhoff sevic shogun sutalo tahirovic veerman weghorst