Transparent
Inloggen
Sluiten

Van 't Schip: "Het was traag, er zat geen tempo in"

12 november 2023 17:58

Tot slot stond van 't Schip voor de camera voor zijn reactie. De trainer zag dat zijn team geen grip kreeg op de wedstrijd. Hij lichtte dit als volgt toe: "Het was traag, er zat geen tempo in. Met de wissels die we hebben gebracht, probeerden we frisheid te brengen. Steven Berghuis was geblesseerd onder andere. Na rust ging het niet veel beter. Totdat we 1-0 achter kwamen en toen gelijk de 1-1 maakte. In die fase kom je ook op 1-2 en speel je stukken beter. Je creëert meer kansen met onder andere Taylor en Brobbey. Ook voor zijn twee assist creëert Brian zelf al 3 kansen. Ik vond dat hij sterk speelde als aanspeelpunt. Het is jammer dat je het uiteindelijk zo weggeeft. We geven het uiteindelijk weg uit een aanval waar je 1-3 had kunnen maken, er wordt een verkeerde keus gemaakt en dan ontstaat de tegenaanval. Het zijn allemaal zaken die je kunt voorkomen, maar als je dat niet doet wordt het zo'n wedstrijd als vandaag."

De 1-0 viel notabene uit een corner van Ajax, maar Almere slim onder vandaan counterde. Hoe keek de trainer hierop terug? Van 't Schip: "Het zijn weer afspraken die niet goed worden nageleefd. Je moet weer omschakelen. Hetzelfde gebeurde al in de wedstrijd tegen Feyenoord, zo kan ik me herinneren. Dat is iets dat absoluut niet mag gebeuren. Inderdaad is het een goal die je veel te makkelijk weggeeft."

Van 't Schip sprak ook over Tahirović en Hato. De Bosniër leek de matchwinner te worden, maar werd uiteindelijk de veroorzaker van de penalty. Hato meldt zich voor het eerst bij het Nederlands elftal. Van 't Schip zei het volgende over de twee: "Het is logisch dat Benjamin zwaar teleurgesteld de kleedkamer in kwam. In plaats van de maker van de winnende goal ben je de schlemiel die de penalty veroorzaakt en je daardoor twee punten inlevert.
Hato is een jongen die laat zien dat hij ondanks zijn jonge leeftijd er staat en hij is niet voor niets opgeroepen door de bondscoach."




Discussieer mee op de forums


Tags

hato weggeeft aanspeelpunt benjamin berghuis bosnier brobbey counterde feyenoord frisheid inlevert lichtte matchwinner schlemiel slot tahirovic taylor tegenaanval veroorzaker

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alvarez backup berghuis bergwijn brekers chelsea elsimao farioli godts hag heerenveen henderson hlynsson kiki mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor totaalvoetbal tsjah vos