Transparent
Inloggen
Sluiten

Effectief Brighton straft slordig Ajax af en neemt de punten mee naar Engeland

9 november 2023 20:42
Foto: Pro Shots

Effectief Brighton straft slordig Ajax af en neemt de punten mee naar Engeland; image source: Pro Shots

Ajax heeft vanavond met 0-2 verloren van Brighton & Hove Albion, Ansu Fati en Adingra maakten de goals. Hierdoor staat Ajax nog steeds met 2 punten onderaan in groep B en wordt het bereiken van de volgende ronde een lastig verhaal.

Ajax begonnen met 2 andere spelers en 3 andere posities tegen Brighton. Van den Boomen was afwezig wegens een knieblessure en Martha werd rust gegund na 2 wedstrijden achter elkaar.
Silvano Vos verving van den Boomen op het middenveld, Hato stond linksback en Rensch stond centraal naast Šutalo.
Na 3 minuten was het eerste schot van Berghuis, die recht in de handen van Verbruggen schoot na naar binnen te zijn gekomen. Bij een poging tot het blokken van het schot blesseerde routinier James Milner zich aan Engelse zijde. Hij kon niet verder en dus een snelle wissel aan de kant van Brighton.
Gilmour kwam in het veld voor de oud-speler van Liverpool.
Silvano Vos hielp Brighton in het zadel. Na 14 minuten probeerde de middenvelder de bal naar Hato te spelen, maar deed dat veel te zacht. Adingra veroverde de bal en speelde Ansu Fati aan die vrij door kon lopen en Ramaj in de verre hoek klopte en Brighton & Hove Albion op 0-1 zette.
Tot drie keer toe werd er in de Johan Cruijff ArenA geschreeuwd om een penalty. 2 x vanwege vermeend hands en een keer werd Brobbey door Dunk lomp tegen de grond gewerkt, maar Dabanovic en de VAR wilden in geen van de gevallen denken aan een penalty.
Vlak voor rust kwam Adingra na een combinatie met Ansu Fati vrij voor de goal en schoot in de korte hoek, maar Ramaj redde met zijn voet.
In de rust 1 wissel aan Ajax kant. Chuba Akpom kwam in het veld voor Kenneth Taylor.
De eerste kans na de rust was voor Brighton, maar na een slalom schoot Joao Pedro in het zijnet.
2 minuten later kreeg Ansu Fati alle ruimte en omgekeerd als bij de 0-1 bediende hij nu Adingra die in de 53e minuut de 0-2 maakte.
Berghuis kreeg na iets meer dan een uur spelen een kans op de 1-2, maar zijn schot van buiten de zestien op aangeven van Brobbey werd geblokt. Een paar minuten later creëerden Akpom en Forbs een kans voor Brobbey waar de spits zijn voet niet goed tegenaan kreeg. Achteraf was het ook buitenspel geweest.
Met nog iets meer dan een kwartier te gaan bracht Van ’t Schip zijn vierde wissel. Silvano Vos ging eruit en Benjamin Tahirović kwam hem aflossen.
In de 74e minuut leek Ajax dichterbij te komen, maar de bal van Brobbey ging er net niet in. Via beide palen ging de bal er niet in toen Brobbey uithaalde na een voorzet van Forbs.
De laatste wissel was Georges Mikautadze die in het veld kwam voor Devyne Rensch.
10 minuten voor tijd kreeg Akpom een grote kans, maar hij schoot recht op de vuisten van Bart Verbruggen. Mikautadze gaf nog een knappe steekbal op Forbs, maar de rappe buitenspeler kwam niet tot een schot dat Brighton tot zorgen wekte.
En zo eindigde de wedstrijd in dezelfde wedstrijd als in Engeland en wordt het voor Ajax nog heel lastig om door te gaan in de Europa League.




Discussieer mee op de forums


Tags

brighton brobbey adingra ansu fati akpom engeland forbs silvano vos albion berghuis boomen effectief hato hove mikautadze ramaj rensch straft verbruggen arena bediende benjamin blesseerde blokken chuba creeerden dabanovic dichterbij dunk geblokt georges geschreeuwd gilmour hands james liverpool lomp martha milner omgekeerd onderaan pedro poging rappe routinier slalom sutalo tahirovic taylor uithaalde var vuisten zacht zadel zijnet

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson kiki kopper kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk mum potter rensch sevic sosa sutalo tadic taylor tsjah utrecht voetbalkwaliteiten zucht