Transparent
Inloggen
Sluiten

Ronald Koeman: 'De eerste aanname en manier van afwerken van Brian Brobbey is niet goed'

7 november 2023 00:18 - Ziggo Sport
Foto: Pro Shots

Ronald Koeman: "De eerste aanname en manier van afwerken van Brian Brobbey is niet goed"; image source: Pro Shots

Bondscoach Ronald Koeman heeft zich maandagavond bij Ziggo Sport kritisch uitgelaten over het huidige niveau van Brian Brobbey. "Ik hoop nog steeds dat hij zich doorontwikkelt", aldus Koeman. "We hadden hem in de vorige interlandperiode en waren we aan het afwerken. Dan zie je dat zijn eerste aanname en manier van afmaken niet goed is."

Koeman ging verder: "Ik vraag me dan wel af wat je doet bij de clubs waar je bent geweest als spits zijnde. Nu moet John Bosman met alle respect de trainer worden waar hij naar uitkijkt. Hij heeft weet ik hoe lang bij Ajax gezeten, is naar Leipzig vertrokken en weer teruggekomen. Dan ga je als staf zijnde toch al iets extra's met hem doen?"

De bondscoach wilde wel afsluiten met een positieve noot. "Hij ontwikkelt zich wel goed", zo gaf hij aan. "Hij wordt beter en beter. Laten we hopen dat dit zo verder gaat."
Discussieer mee op de forums


Tags

koeman brobbey bosman doorontwikkelt leipzig noot uitgelaten uitkijkt ziggo

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


8 maanden geleden
Gelukkig is de 1e aanname van Weghorst wel top.
+8/-2

 
8 maanden geleden
Inderdaad 😂😂
+2/-1

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Maar we willen toch allemaal dat hij beter wordt dan Weghorst?
Al is het vreemd dat een kritische analist en beste nederlandse spits aller tijden, Marco Van Basten, hier nooit op heeft gewezen.
Maar het kan ook zo zijn dat dit misschien de reden is waarom hij in het verleden nooit onder de indruk van Brobbey was.
+2/-0

 
8 maanden geleden
Dat klopt niet helemaal wat je zegt, want v. Basten heeft het hier wel degelijk over gehad een week of twee drie geleden in rondo. Toen gaf hij ook aan dat Brobbey moet trainen op het alleen op de keeper afgaan en afronden.
+1/-0

8 maanden geleden
Haha, zo is het. En het hangen en wurgen van de verdedigers aan Brobbey? Is er licht contact krijgt Brobbey hem tegen, daar hoor je Koeman niet over.
+6/-1

8 maanden geleden
Lol Koeman….. wilt ook een beetje azijn zeiken richting Ajax. Als je ziet wie hij allemaal oproept, sorry hoor, maar dan gewoon je mond houden. Net als die Driessen en Verweij, die blijven ook maar door gaan en door gaan…
+6/-4

8 maanden geleden (gewijzigd)
Ik vind dat Koeman groot gelijk heeft. Geef die kerel wat extra aandacht, trainingsuurtjes in het afmaken en wat nog beter kan zoals een aanname. Wel een groot verschil in resultaat en doelpunten als hij zich op wat puntjes verbetert. Al moet in zeggen in zn eerste periode als invaller bij Ten Hag speelde hij sterk. Daarna is hij wat terug gevallen. Je ziet dat het erin zit, maar het potentieel komt er nog niet lekker uit. De club heeft zitten slapen, maar beter laat dan nooit om met hem aan de slag te gaan.
+5/-0

8 maanden geleden
En dit zag ie niet toen ie hem ging bekijken/aan het werk kon zien op tv? Waarom haal je hem dan bij het Nederlands Elftal?

Ben met Koeman eens dat er nog echt wel wat aan schort bij Brobbey, maar is ook pas 21 en haal. hem. dan. niet. bij. het. Nederlands. Elftal!
+5/-0

8 maanden geleden
Eens met Koeman..Maar ja, kritiek leveren mag hier natuurlijk niet!
+10/-1

 
8 maanden geleden
Als Brobbey speelt komt er kritiek op hem en moet hij maar een tijdje banken.
Wanneer iemand anders kritiek heeft, dan moet diegene zijn mond houden.
Koeman heeft gelijk, maar haalt hem juist bij Oranje om enerzijds zijn talent te onderkennen en tegelijkertijd om te helpen hem beter te maken.
Brobbey is wat mij betreft een model prof, werkt hard, klaagt zelden (en wanneer hij iets zegt, is dat terecht) en bulkt van het talent en kwaliteiten.
Als dat verder geslepen kan worden, zou het wel eens een hele grote speler kunnen worden.
+3/-1

8 maanden geleden (gewijzigd)
Koeman heeft gelijk. Er zit wel heel veel rek in hem nog, jong leergierig en op zich is de basis prima. Het is eerder bijschaven en de fijne kneepjes zeg maar.
+4/-0

 
8 maanden geleden
Dat klinkt al heel anders toch? Veel opbouwender dan " dat is slecht, wat doe je eigenlijk op de trainingen?"
+1/-0

 
8 maanden geleden
Grappig genoeg ging het in de uitzending ook over hoe je tegenwoordig geen directe kritiek mag leveren in de topsport. Het moet lief. Merk je hier ook. Beetje kritiek, iedereen overstuur.
+6/-1

8 maanden geleden (gewijzigd)
"We hadden hem in de vorige interlandperiode en waren we aan het afwerken. Dan zie je dat zijn eerste aanname en manier van afmaken niet goed is."
Heb je/hebben jullie dat toen ook meteen tegen hem gezegd?
En zo nee, waarom toen niet en waarom wel in zo’n onnozel praatprogramma kritiek uiten, bij afwezigheid van desbetreffende speler? En zo ja, wat was zijn reactie dan?
Ronald, heb je zijn doelpunt tegen heerenveen gezien? Men heeft het alleen maar over die mooie pass maar niet over de geweldige finishing van deze speler.
Ja natuurlijk kan en moet het beter en beschikt hij niet over de techniek en souplesse van spitsen als Van Basten, Bergkamp of Ibrahimovic. Dat zelfbesef en bewustzijn is aanwezig.
Maar ook spitsen als Kieft toen of Weghorst nu waren/zijn ook niet heel technisch onderlegd. Toch zijn ze een redelijke carrière toegeschreven; ik vraag mij soms af waarom want ook hun eerste aanname of wijze van finishing zijn/waren niet goed, toch maken ze doelpunten (vb. lelijk doelpunt van Kieft tegen Ierland, alleen geen penalties zoals Weghorst die laatst zo vreselijk slecht nam, hahaha).
Te gemakkelijk dit.
+2/-2

 
8 maanden geleden
De geweldige finishing van deze speler? Zie jij iets wat de rest van de wereld niet ziet?
+2/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom alvarez basten boomen brobbey chico conceicao depay elsimao farioli forbs frankrijk frimpong grillitsch henderson hlynsson jong kiki kroes lucca mikautadze mislintat ocampos rijkhoff rvc sevic shogun tekengeld transferresultaat weghorst