Transparent
Inloggen
Sluiten

Van 't Schip: "Na de 2-1 komen we denk ik goed weg, maar we hebben verdiend gewonnen"

5 november 2023 21:02

Ajax won met 4-1, dus werd de trainer gevraagd of hij de hele wedstrijd comfortabel op de bank had gezeten. Dat was niet het geval, volgens de trainer: "Ik denk dat het wel mee viel. Heerenveen heeft het ons heel moeilijk gemaakt en ik denk dat de frisheid ten opzichte van donderdag een beetje ontbrak. Al met al met de wissels in de tweede helft denk ik dat we verdiend hebben gewonnen, maar het was zeker niet makkelijk. Toen we nog 2-1 stonden komen we denk ik ook heel goed weg. Met name in de eerste helft konden we er geen grip op krijgen. De afstanden waren weer erg groot, omdat de verdediging bleef hangen. Het was echt een wedstrijd die op en neer ging, maar ik wat we verdiend hebben gewonnen."

Met 2 gewonnen wedstrijden op rij werd de trainer ook gevraagd of hij ook gelijk een stijgende lijn in het team zag. Dat vond de trainer niet. Hij lichtte toe dat de voorbereiding op de wedstrijd en de wedstrijd zelf veel kracht heeft gekost en dat hij dat vandaag daar wel een reactie op zag. Hij twijfelde om wellicht eerder te verfrissen, maar wilde ook de vastigheid behouden voor de spelers die het donderdag goed hadden gedaan.

Na afloop waren er veel lachende gezicht en de speler werd gevraagd of hij heel erg bezig is om zijn spelers vertrouwen te geven. Zijn reactie hierop: "Zeker, je ziet het aan jongens zoals Šutalo vandaag. Je zag hem vandaag heel degelijk en met vertrouwen spelen. Dat heeft hem in de laatste weken wel ontbeerd. Als je hem dan vandaag ziet spelen met Jorrel (Hato), dan geeft dat ook voor hem een goede boost. Individueel en in de een-op-een was hij goed en is hij ook voor het elftal belangrijk. Het kan natuurlijk met de groep nog beter. Het vertrouwen en de duidelijkheid moet terugkomen en daar werken we aan. We moeten het nu per wedstrijd bekijken en onze focus is om zo hoog mogelijk te eindigen."

Tenslotte ging het over man of the match Chuba Akpom en dan voornamelijk op welke posities de Brit kan spelen. Van 't Schip hierover: "We hebben hem ingebracht als 10 en ik denk dat het prima kan. In een aantal wedstrijden zullen we dat waarschijnlijk ook gaan doen, maar we zien wel dat hij ook kwaliteiten heeft. Hij kan goed koppen en staat vaak op de juiste plek. Het is mooi dat we er zo een bij hem die als het niet loopt toch iets kan forceren."
Discussieer mee op de forums


Tags

afstanden akpom brit chuba frisheid hato heerenveen jorrel lichtte match ontbeerd stijgende sutalo verfrissen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

boomen depay elsimao farioli frankrijk griezmann hag henderson jong kiki klaiber koeman krapel kroes labyad mannsverk marin rcv reijnders rensch rosario schouten sevic simons steijn tahirovic taylor vos weghorst zirkzee