Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax zet Heerenveen opzij met 4-1 dankzij 2 goals van Akpom

5 november 2023 18:45
Foto: Pro Shots

Ajax zet Heerenveen opzij met 4-1 dankzij 2 goals van Akpom; image source: Pro Shots

Ajax heeft vandaag met 4-1 van SC Heerenveen gewonnen. Nadat Ajax eerst op 2-0 voorsprong was gekomen voor rust door doelpunten van Bergwijn en Brobbey en het vlak voor rust de Friezen terug liet komen tot 2-1 wist het in de tweede helft nog twee keer te scoren via Chuba Akpom en zo wonnen de Amsterdammers met 4-1.

Ajax begon met dezelfde 11 namen als afgelopen donderdag tegen FC Volendam.
De eerste 10 minuten waren een stuk minder leuk dan in de laatste twee wedstrijden. Er waren wat kleine kansjes over en weer. Zo werd een schot van Hlynsson makkelijk gepakt door Noppert en kopte Šutalo via een verdediger over na een voorzet van Berghuis.
Vanaf de kant van SC Heerenveen kreeg van Amersfoort 2 kansen. Na een voorzet van Köhlert schoot hij tegen Šutalo en na een assist van Brouwers kreeg hij de bal ook bij 2 pogingen niet langs de Kroaat.

Na 25 minuten kwam Ajax op 1-0. Na een mooie pass van Berghuis kwam aanvoerder Bergwijn vrij vlak voor Noppert en van dichtbij wist hij de keeper te passeren. De VAR had er nog even voor nodig om te checken of het buitenspel was, maar het doelpunt werd goedgekeurd.
Na een voorzet van Gaaei kreeg Brobbey een kans van dichtbij, maar hij kwam net niet bij de bal waardoor Noppert wist te redden.

3 minuten voor rust kwam Ajax op een wat meer bevrijdende 2-0. Na een harde geplaatste voorzet door van den Boomen werd Brobbey bereikt die de bal hard in de hoek achter Noppert kopte.

Waar Ajax nu voor rust op een ruimere voorsprong leek, waar het eerder vaak mis ging leek het nu zonder schade de rust te halen. In de blessuretijd gaf Braude de voorzet en wist Luuk Brouwers de bal knap in de verre hoek neer te leggen buiten bereik van Ramaj en was het weer 2-1.

De tweede helft begon zonder wissels aan de kant van Ajax.

De eerste kans was voor SC Heerenveen waar van den Boomen weer een bal gevaarlijk verlengde richting eigen goal. Brouwers kon er van door en bediende Nunnely. De voormalig jeugdspeler van Ajax schoot goed in, maar Ramaj voorkwam de gelijkmaker. Een paar minuten kreeg dezelfde Nunnely een kans toen hij voor Martha langs kruiste, maar zijn schot belandde in het zijnet.

Vlak voor dat het uur op de klok stond loste Silvano Vos Taylor af en een minuut later kreeg Hlynsson een schotkans die werd gepakt door Noppert. Van den Boomen kreeg geel nadat hij een te hard blok zette tegen Braude.

Na 65 minuten leek Brian Brobbey zijn tweede goal te maken na meermaals zwak ingrijpen achterin bij Heerenveen. Maar de scheidsrechter van der Eijck gaf aan dat Brobbey een overtreding had gemaakt en de goal ging niet door.

Na 72 minuten een dubbele wissel. Devyne Rensch en Chuba Akpom kwamen in het veld voor Kristian Hlynsson en Anton Gaaei.

SC Heerenveen was heel dichtbij de gelijkmaker, nadat Sahraoui twee hele grote kansen kreeg. Eerst schoot hij de bal richting de verre hoek na een voorzet van Ali, waar de bal via de binnenkant van de paal terug het veld in kwam. Nadat de bal wederom voor de goal werd gebracht door Brouwers schoot hij naast.

Voor de laatste 10 minuten kwamen 2 spelers het veld in die net weer terug zijn na een blessure. Forbs en Sosa kwamen in het veld voor Brobbey en Martha.
In de 84e minuut kwam Ajax op 3-1. Nadat Berghuis goed naar binnen kwam en met links uithaalde kon Noppert nog redden, maar Chuba Akpom maakte zijn tweede goal in 3 dagen door de rebound binnen te koppen.

Na een voorzet van Sosa kreeg de Engelsman een kans op zijn tweede goal, maar Noppert wist de bal eerst te stoppen en daarna op te pakken.
Maar de tweede van Akpom en dus zijn derde goal in 3 dagen kwam alsnog. Na een aanval waar Berghuis een weggekopte bal opving, door dribbelde en Akpom bediende was de Engelsman nu wel koelbloedig en zette hij Ajax op 4-1.

Forbs had nog de kans op 5-1 na een pass van Branco van den Boomen, maar de Portugees had te veel tijd nodig en wist uiteindelijk geen schot op goal te krijgen.
Discussieer mee op de forums


Tags

akpom heerenveen noppert brobbey berghuis boomen brouwers chuba hlynsson bediende bergwijn braude forbs gaaei martha nunnely ramaj sosa sutalo ali amersfoort anton bevrijdende binnenkant branco dribbelde eijck jeugdspeler kansjes kohlert kristian kruiste loste opving passeren portugees rebound rensch ruimere sahraoui schotkans silvano taylor uithaalde var volendam voorkwam vos weggekopte zijnet

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake akpom bergwijn boomen brobbey chico depay dumfries elsimao farioli frankrijk frimpong gaaei gakpo kiki koeman kroes mannsverk mislintat reijnders rijkhoff rosario schouten sevic simons skimovic sutalo tahirovic veerman weghorst