Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ajax lijkt voor nieuwe nummer zes te gaan'

4 november 2023 13:40 - VI.nl
Foto: Pro Shots

"Ajax lijkt voor nieuwe nummer zes te gaan"; image source: Pro Shots

Volgens Voetbal International is de verwachting dat Ajax in de winterse transferperiode inzet op versterking van de nummer zes positie. Benjamin Tahirovic kon tot nu toe nog niet overtuigen, terwijl Sivert Mannsverk al enige tijd uit de roulatie is met een blessure. De Noorse jeugdinternational werd bovendien tegen het advies van de scouting aangetrokken.

Meerdere spelers die afgelopen zomer naar Ajax kwamen kunnen mogelijk alweer vertrekken uit Amsterdam. Clubs uit Denemarken volgen de situatie van Anton Gaaei op de voet, terwijl het perspectief van Borna Sosa ook twijfelachtig is vanwege zijn kwetsbaarheden bij balverlies.

Voor Chuba Akpom is er interesse van Engelse clubs. Ook hij komt er bij Ajax niet aan te pas en hij ontvangt bovendien een fors salaris. Het perspectief voor Jakov Medic is gering, terwijl ook Gaston Ávila niet in aanmerking komt voor een basisplek indien iedereen fit is.

Binnen Ajax is er nog wel vertrouwen in Branco van den Boomen, Carlos Forbs, Josip Sutalo en Georges Mikautadze. Diant Ramaj maakt tot nu toe een sterke indruk, maar hij zal naar verwachting weer op de bank plaats gaan nemen als Géronimo Rulli fit is.

Meer op VI.nl
Discussieer mee op de forums


Tags

akpom anton avila balverlies benjamin boomen borna branco carlos chuba denemarken diant forbs gaaei georges gering geronimo jakov josip mannsverk medic mikautadze ramaj rulli sivert sosa sutalo tahirovic twijfelachtig winterse

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


8 maanden geleden
Het lijkt mij een beetje waanzin dat we iedereen na een half jaar al weer gaan verkopen. Het begin was natuurlijk drama, maar zodra we een beetje in een flow komen krijgen de aankopen ook meer kans om zich echt te laten zien.
+9/-1

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
VI is ook niet meer wat het geweest is. Was dé autoriteit van de voetbaljournalistiek, maar is de laatste jaren steeds meer roddel en achterklap geworden met clickbait en hijgerige clubwatchers die in het geval van Ajax bijzonder slecht ingevoerd blijken.

Zitten er over de gehele breedte de laatste jaren nogal eens naast.
+7/-0

 
8 maanden geleden
Ook een paar vreemde aannames. 'Perspectief van Borna Sosa ook twijfelachtig' Terwijl Sosa volgens mij gewoon weer in de basis staat, mits fit. Akpom die er 'niet aan te pas' komt terwijl hij pas nog gescoord heeft. Eén zwaluw maakt geen zomer, maar lijkt mij dat hij wel meer kansen gaat krijgen. Anderzijds zou Ajax wel vertrouwen hebben in Mikautadze, daar merk je dan weer niets van... Nou ja, we wachten het af.
+7/-0

 
8 maanden geleden
Een beetje Ajacied weet tegenwoordig veel meer van de club dan al die zogenaamde clubwatchers. Ik word gek van die losers.
+3/-0

8 maanden geleden
Die zes mogen ook weg met een zes halen vijf betalen deal. Ik ben blij dat ze niet gaan doormodderen met dit nivo maar niet goed genoeg is verkopen zo simpel is dat.
We zijn, waren bedoel ik een topclub en in dit rijtje van zes zit niet een topper.
+1/-0

8 maanden geleden
Vaak koop je in de winterstop niet de beste spelers bij een club.
+4/-0

8 maanden geleden
Hoe is het inmiddels gesteld met Kaplan??
+1/-0

 
8 maanden geleden
Maakt zijn minuten bij Jong.
Zie je een 6 in hem?
+1/-0

8 maanden geleden
Nee, ik zie geen 6 in hem, maar op de een of andere manier heb ik het gevoel dat hij een goede rustige centrum verdediger wordt. Nr 6 is in het hedendaagse voetbal zo’n belangrijke sleutel, waarbij ik momenteel niet zou weten wie bij Ajax deze rochet beste kan invullen. Als Kaplan in centrum basisspeler zou worden zou ik Hato wel eens op 6 willen zien.
+1/-0

8 maanden geleden
Ik zou geen aankopen van afgelopen zomer in januari al verkopen en zeer zeker Tahirovic niet. Waarom krijgt hij geen vertrouwen? Ik zie in hem een groot talent. Enkel voor het juiste bod een speler verkopen en terughoudend zijn wat betreft nieuwe aankopen. We zijn al een vreemdelingen legioen. De oplossing: nóg meer aankopen!
+4/-1

 
8 maanden geleden
Tahirovic krijgt van mij ook het voordeel van de twijfel.
Is 20 jaar, komt in een vreemd land bij een team waar alleen maar shit is en woont waarschijnlijk in een hotel en als we Akpom kunnen geloven zonder enige vorm van begeleiding..
Ga er maar aan staan.
+4/-0

8 maanden geleden
Ik mag toch aannemen dat Mannsverk nog een serieuze kans gaat krijgen. Een broodje aap verhaal dit lijkt mij.
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake akpom bergwijn boomen brobbey chico depay dumfries elsimao farioli frimpong gaaei gakpo jong kiki koeman kroes mannsverk mislintat reijnders rijkhoff rosario schouten sevic simons skimovic sutalo tahirovic veerman weghorst