Transparent
Inloggen
Sluiten

Van 't Schip: "Je bent blij met de drie punten, dat is logisch"

2 november 2023 23:04

John van 't Schip beleefde vandaag zijn tweede wedstrijd als (interim) trainer van Ajax, maar de eerste sinds zijn nieuwe dienstverband. Over hoe hij de wedstrijd beleefde zei de trainer: "Je bent blij met de drie punten, dat is logisch. Als je kijkt naar de afgelopen weken, maar ook als je kijkt naar het grootste gedeelte van de wedstrijd. Tuurlijk heeft Volendam ook een hele grote kans gehad, maar die krijgen ze vooral door een misverstand achterin. Daarentegen hebben wij ook veel kansen gehad, waar we eerder afstand hadden moeten nemen. De fans hebben lang moeten wachten op een overwinning na moeilijke maanden."

Het ging ook over Ramaj. Er was bij zijn transfer veel te doen over hem en hij moest lang wachten op zijn kans. Dit zei van 't Schip over de Duitse keeper: "De keeper die is geweldig. Aan de bal is hij goed, maar ook met die twee reddingen zie je dat hij er staat in dit soort wedstrijden. Hij heeft het fantastisch gedaan. Het is echt een keeper die het goed ziet, mee kan voetballen en de juiste keuzes maakt. Daarnaast is het ook echt een keeper met zijn handen en reactievermogen. Wat ik tot nu toe van hem heb gezien is gewoon goed."

Over het vertrouwen in zijn team gaf van 't Schip nog het volgende aan: "Het is niet in wedstrijd dat alles omslaat. Je ziet nu ook het idee en het voetbal erachter. Van de 30 schoten zijn er geloof ik 10 op doel geweest, maar de energie die erin werd gestoken zegt wel veel. Nu kun je kijken naar de volgende stappen. Ik wil niet te veel naar de plaats kijken waar we staan, maar meer naar hoe we spelen en dat kunnen verbeteren. In principe moet je dan omhoog gaan klimmen."
Tags

dienstverband misverstand omslaat ramaj volendam

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

boomen depay elsimao farioli frankrijk griezmann hag henderson jong kiki klaiber koeman krapel kroes labyad mannsverk marin rcv reijnders rensch rosario schouten sevic simons steijn tahirovic taylor vos weghorst zirkzee