Transparent
Inloggen
Sluiten

Bergwijn: "Martha snapt wat ik wil als aanvaller"

2 november 2023 22:31

Na afloop van de wedstrijd sprak Steven Bergwijn vooral over opluchting: "Ja, we hebben zo lang niet gewonnen. Je merkt het bij ons maar ook aan de fans, er was een enorme opluchting. Voor het team wil ik belangrijk zijn. Je denk dat we allemaal in een lastige periode zitten en dan wil je je extra laten zien."

De aanvoerder brak de ban met de 1-0, nadat hij in de eerste helft onder andere de lat raakte. Over zijn goal zei de linksbuiten: "De trainer zei in de rust dat ik wat meer in de positie moest komen, waar ik bij mijn goal stond. Er zat veel frustratie in het schot. We speelden goed en creëerden veel, maar de bal wilde er niet in. Met dit schot viel ook een hoop last van mij en het team af. Je zag aan de kansen dat we vertrouwen missen."

Het was de eerste wedstrijd na de aanstelling van John van 't Schip. Hoe waren de eerste dagen voor Bergwijn en wat was de impact hiervan. Bergwijn: "De trainer komt ons helpen uit een lastige positie en dan wil je voor hem ook een extra stapje doen. Hoe de trainer ons heeft toegesproken over onder andere zijn vrouw en dat hij dit wilt doen voor de club maakt wel wat in me los. De trainer heeft een plan en wil het kleedkamergevoel terug brengen in de kleedkamer en de hele club. Hij wil iedereen het gevoel geven dat hij belangrijk is en niet alleen de eerste 11."

Martha maakte zijn debuut vandaag en had een goede chemie met Bergwijn. De linksback werd man van de wedstrijd en over de samenwerking deed de aanvoerder ook zijn zegje: "Ik denk dat we elkaar heel goed aanvoelen, ook in de trainingen. Martha is eigenlijk ook gewoon een buitenspeler, dus hij snapt wat ik wil als aanvaller. De samenwerking was natuurlijk.




Discussieer mee op de forums


Tags

bergwijn martha aanvoelen ban chemie creeerden kleedkamergevoel linksbuiten toegesproken zegje

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.237 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers chelsea elsimao farioli godts hag heerenveen henderson hlynsson kiki mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor totaalvoetbal vos