Transparent
Inloggen
Sluiten

'Komst Michael Valkanis was harde eis voor John van 't Schip'

31 oktober 2023 13:16 - VI.nl
Foto: Pro Shots

"Komst Michael Valkanis was harde eis voor John van "t Schip"; image source: Pro Shots

Volgens Voetbal International zag Ajax de komst van Michael Valkanis als assistent-trainer aanvankelijk niet zitten. De club wilde niet weer iemand van buitenaf halen en heeft met Hedwiges Maduro en Saïd Bakkati al twee assistenten met een doorlopend contract. Voor John van 't Schip was de komst van de Australiër echter een harde eis waardoor Ajax alsnog akkoord ging.

Tegenover VI is Van 't Schip lovend over de kwaliteiten van Valkanis. "Michael is gewoon een heel goede veldtrainer. Hij kan het op een heel duidelijke en goede manier overbrengen, de visie en de manier waarop wij willen spelen. Dat kan hij in goede trainingsvormen vertalen, in goede presentaties", zo geeft hij aan. "Ik vind het belangrijk, omdat het ook zo’n korte termijn is dat ik erin stap, dat ik iemand bij me heb waar ik heel veel vertrouwen in heb. Dat ik er blind van op aan kan dat hij weet wat ik wil en ik weet wat hij doet."

Van 't Schip werkte in Australië bij Melbourne City voor het eerst samen met Valkanis. Hij raakte zo overtuigd van zijn kwaliteiten dat hij hem aandroeg bij PEC Zwolle toen hij teruggekeerd was naar Nederland en in de hoofdstad van Overijssel aan de slag was gegaan. Aanvankelijk had hij Dwight Lodeweges als zijn assistent, maar hij vertrok naar de KNVB als assistent van het Nederlands elftal.

In Zwolle raakt men ook overtuigd van de Australiër. Vanwege de resultaten wordt Van 't Schip na anderhalf jaar ontslagen, maar Valkanis mag blijven en krijgt een nieuw contract. Enkele maanden later besluit hij alsnog te vertrekken bij PEC als hij door Van 't Schip wordt gevraagd om als assistent bij het nationale elftal van Griekenland aan de slag te gaan.

Nadat dat avontuur eind 2021 ophoudt gaat Valkanis als assistent-trainer bij het Beligsche KAS Eupen aan de slag. Een maand na zijn komst wordt hij echter aangesteld als hoofdtrainer en maakt hij het seizoen af. Aan het eind van het seizoen wordt zijn contract niet verlengd, waarna hij een jaar zonder club zit. Afgelopen zomer vertrok hij als hoofdtrainer naar Hapoel Tel Aviv, maar vanwege de spanningen in Israël is de competitie stil komen te liggen en heeft hij nu de overstap naar Ajax kunnen maken.

Meer op VI.nl
Tags

valkanis michael australier pec aandroeg australie aviv bakkati beligsche blind buitenaf doorlopend dwight eupen griekenland hapoel hedwiges israel knvb lodeweges maduro melbourne nederland ophoudt overbrengen overijssel presentaties trainingsvormen veldtrainer vertalen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


9 maanden geleden
Ik ken de beste man niet. Begrijp van het Schip wel, als hij hem goed vind en betrouwbaar vind.
We gaan het zien.
+2/-0

9 maanden geleden
En het is wachten nu op de mensen die welkom Michael en succes Michael gaan schrijven hier. 🤣🤣🤣
+1/-4

 
9 maanden geleden
Dank je Nico, je hebt een plaatsje in mijn hart veroverd. 👍
Even een traantje wegpinken.
+1/-0

9 maanden geleden
Het beste is gewoon een nieuwe start maken en de trainer zijn assistent laten kiezen.
Maduro heeft zichzelf in de voet geschoten.
Los van het feit dat Steijn gefaald heeft heeft Maduro dat evengoed, die deed alle veldtrainingen dus kan zichzelf ook wel aanrekenen dat het slecht gaat.
Ook bij PSV uit faalde hij opzichtig door niet in te grijpen met wisselen na een tegenzet van Bos en zat apatisch op de bank terwijl we werden overlopen op het middenveld.
Steijn eruit en ook Maduro maar even zijn papieren laten halen en het tweede laten trainen en als hij het in zich heeft kan hij altijd nog assistent worden in de toekomst.
+2/-0

 
9 maanden geleden
Hedwiges is een goede voorbereider maar geen reageerder.
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom backup berghuis bergwijn bertjek bertrand boerhout branco brobbey elsimao farioli forbs frimpong gaaei gooijer hato kaplan kiki oranje rasmussen rcm reijnders rensch rijkhoff sevic sosa sutalo timber traore wijndal