Van den Boomen: "Na de 3-2 stort het helemaal in elkaar"

29 oktober 2023 17:36

Na een aantal wedstrijden weer vanaf de bank hebben moeten toekijken kreeg Branco van den Boomen mocht de middenvelder vandaag weer starten. Hij opende onder andere de score en zette Ajax hiermee op voorsprong. Tegenover ESPN gaf hij aan hoe hij zelf de wedstrijd beleefde: “Voor de wedstrijden hadden wij het gevoel dat we iets hadden te bewijzen als club zijnde. Je wilt opstaan uit de fase waarin we zitten en we spelen een goede eerste helft waarin we dominant zijn. We creëren snel 4 á 5 goede kansen en je gaat met een voorsprong de rust in. En in de tweede helft geef je in een kwartier de hele wedstrijd weg. Ik denk dat er absoluut potentie zit in de selectie, maar als je zo’n tweede helft speelt heb je uiteindelijk weinig aan een goede eerst helft. Ik denk dat we beter aan de bal waren en de bal goed in de ploeg hielden. De tweede helft leek het wel op iedereen bij PSV vrij stond.“

De middenvelder gaf ook aan dat hij zag dat de 3-2 die net geen buitenspel was een van de redenen is dat je wedstrijd verliest. Hij sprak ook over het karakter van de ploeg: “Ik denk dat wij te weinig ervaring hebben met de huidige situatie. Normaal spelen we altijd in de top van de competitie en nu is het gewoon echt zwaar. Na de 3-2 stort het helemaal in elkaar. We moeten keihard werken en terugkijken op de eerste helft en meer laten zien wat daarin goed gaat en daarop voortborduren. Nu spelen we drie keer thuis en we hebben ons publiek nooit harder nodig gedacht dan nu.”