Transparent
Inloggen
Sluiten

Maduro: "We hadden met een grotere marge de rust in moeten gaan"

29 oktober 2023 17:24

Interim-coach Maduro stond met gemengde gevoelens voor de camera van ESPN. Over de wedstrijd zei Maduro: “Ja ik heb genoten van de eerste helft, waarin we heel veel kansen creëren uit tegen de nummer een van de competitie. We hadden eigenlijk met een grotere marge de rust in moeten gaan. Uiteindelijk hebben we een slechte tweede helft gespeeld, waar je in het eerste kwartier van de tweede helft de goals veel te makkelijk weggeeft. Ik denk dat we stappen hebben gemaakt aan de bal. We durfden er doorheen te spelen, linies over te slaan en de derde man te zoeken. Het ging een paar keer heel goed, waardoor je kansen creëert. We hebben een aantal kansen gehad zoals de kopbal van Hlynsson en de een-op-een situatie van Brobbey die er dan niet in gaan, maar wel hoop bieden voor de toekomst.”

De tweede helft was een compleet ander beeld dan de eerste helft. PSV bracht in de rust 2 andere middenvelders, waarop Maduro wordt gevraagd of dat het verschil maakte. De interim-coach reageerde: “Zij brachten twee lopers in het veld met Saibari en Til, waar wij het hele seizoen al moeite mee hebben. Je ziet dat lopende mensen vaak uitkomen tussen onze centrale verdedigers en de backs en dat moeten wij verbeteren. Dat was een aandachtspunt. Maar als je ziet hoe de 2-2 valt uit de rebound waar Luuk de Jong goed staat en de 3-2 net geen buitenspel is, valt het net niet goed voor ons. Zij waren beter in de tweede helft en wij in de eerste helft. We spelen heel goed, maar je ziet dat het vertrouwen ontbreekt. In deze fase moet je mentaal sterk zijn om eroverheen te komen. Ik denk dat wij gewoon een resultaat nodig hebben, want we kunnen het wel. Als we het tegen een topploeg kunnen, moeten we het ook tegen andere ploegen kunnen."




Tags

maduro aandachtspunt brobbey durfden espn hlynsson jong lopers rebound saibari til topploeg weggeeft

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde alvarez backup berghuis bergwijn bertjek brekers brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson kiki kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk nypan potter rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor zucht