Transparent
Inloggen
Sluiten

'Maurice Steijn wilde zonder Hedwiges Maduro en Steven Berghuis door bij Ajax'

25 oktober 2023 11:22 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

"Maurice Steijn wilde zonder Hedwiges Maduro en Steven Berghuis door bij Ajax"; image source: Pro Shots

In een uitgebreide reconstructie meldt De Telegraaf dat Maurice Steijn maandag aanvankelijk nog door wilde gaan als trainer van Ajax. Op zondagavond had hij ook al te horen gekregen dat hij het vertrouwen zou houden tot de interlandperiode van volgende maand. Steijn wilde echter alleen doorgaan zonder Hedwiges Maduro en Steven Berghuis, die hij ervan betichtte een mes in zijn rug te hebben gestoken. Dat was voor de clubleiding onbespreekbaar, zodat in goed overleg werd besloten dat het contract werd ontbonden.

Meerdere stafleden hadden bij technisch manager Klaas Jan Huntelaar geklaagd over het functioneren van Steijn. Nadat Maduro zijn onvrede ook had geuit, stuurde Huntelaar zijn bevindingen in een brief naar de directie. Steijn verdacht Maduro al van het voortdurend lekken vanuit de kleed- en trainerskamer naar ESPN, terwijl hij ook ontstemd was over de uitlatingen van de clubpsycholoog van Almere City op NPO Radio 1.

Tijdens de interlandperiode van deze maand kwamen veertien stafleden in het geheim bijeen in een ultieme poging het tij te keren. De belangrijkste conclusie was dat Berghuis als stoorzender zo snel mogelijk uit de selectie gezet diende te worden. Andere bronnen melden echter dat de international juist botste met de staf omdat hij een absolute winnaar is en nooit een blad voor de mod neemt. Samen met Remko Pasveer sprak hij ook met Steijn over de tactiek. Na de wedstrijd in Utrecht was de trainer alsnog klaar met Berghuis.

De Telegraaf sprak voor de reconstructie met vijftien mensen binnen en buiten Ajax. Steijn, Maduro en Berghuis wilden niet reageren. Omdat Huntelaar momenteel vanwege een burn-out in de ziektewet is, heeft de club geen contact met hem en wilde Ajax de teksten ook niet aan hem voorleggen.

Meer op Telegraaf.nl
Discussieer mee op de forums


Tags

steijn berghuis maduro hedwiges huntelaar maurice telegraaf betichtte blad botste brief burn clubpsycholoog espn geklaagd kleed mod npo ontbonden ontstemd onvrede pasveer poging remko stoorzender teksten trainerskamer utrecht verdacht ziektewet

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


9 maanden geleden (gewijzigd)
Klinkt helaas als totale chaos, dat zelfs met het vertrek van Steijn ook niet ineens opgelost is. Met Van Gaal erbij heb ik toch hoop dat de dingen langzamerhand zullen verbeteren, maar makkelijk zal het zeker niet zijn.
+3/-0

9 maanden geleden (gewijzigd)
Als dit waar is dan heeft die zijn eigen graf gegraven.
Helaas maar we zullen de komende weken zien of het nu beter gaat.
+4/-1

9 maanden geleden
In een uitgebreide reconstructie meldt De Telegraaf dat: alle berichten rondom Ajax uit de duim gezogen worden. En door..
+5/-2

9 maanden geleden
En die uitlatingen van de sportspsycholoog van Almere...We leven in een tijd waar je niks meer kan zeggen. Je kan het ook zien als gratis professioneel advies, want ze had gewoon gelijk. Steijn, je steekt een boel geld van onze mooie club in je zak maar je hebt er zo goed als helemaal niks van terecht gebracht, zeg dan gewoon dat je gefaald hebt. Dan ben je nog een beetje een kerel!
+5/-0

 
9 maanden geleden
Nou, Het materiaal waar die het mee moest doen en de timing waren verre van optimaal. Situatie is onhoudbaar, maar hij heeft eigenlijk nooit een echte kans gehad, net als Heitinga trouwens).
+1/-0

9 maanden geleden
Afsluiten dit onderwerp en door.
+5/-0

9 maanden geleden
Niet meer omkijken, maar vooruitkijken. Alleen echte winnaars opstellen, wie neemt het voortouw. Berghuis maakte bij Feyenoord diverse slidings en overtredingen die over het randje gingen met de uiterste wil om te winnen. Tegen Utrecht zag ik hier niets van terug. Kijken of onze jongens tot het gaatje willen gaan. We hebben Dani de Wit laten gaan, ook een speler die tot het randje gaat. Neeskens, Wouters, Gabri, Nigel de Jong, Alvarez, type spelers die je nodig hebt om te overwinnen. Silvano Vos, hoewel erg jong en weinig ervaring zal deze rol moeten invullen. Maar dit soort type spelers hebben wel kwaliteitvoetballers naast zich nodig en andersom. Bij gebrek aan ben ik geneigd te zeggen een blok van Hato en Silvano op het middenveld waar onze verdedigers de bal kwijt kunnen. Verder bij de corners tegen altijd een mannetje langs iedere doelpaal die blijft staan totdat de aanval verstreken is.
+4/-0

 
9 maanden geleden
we hadden een Kian.Fitz Jim, een voetballende middenvelder die het spel snel kon verplaatsen en het overzicht behield ,maar helaas verhuurt.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Maar het is niet dat hij veel speelt in Rotterdam helaas, slechts een paar invalbeurten. (https://www.transfermarkt.nl/kian-fitz-jim/leistungsdaten/spieler/559333link)
+2/-0

 
9 maanden geleden
Dat schiet ook niet op, had ie achteraf beter in Jong Ajax kunnen blijven.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Vos en Hato op het middenveld, nog niet aan gedacht, erg jong, maar je creert wel veel voetbal op het middenveld.
Rensch - Sutalo - Avila - Sosa
Vos - Berghuis - Hato
Forbs - Brobbey - Bergwijn
+3/-0

9 maanden geleden
De banden naar de T ook maar doorknippen. Bommenlegger valentijn maakt ook genoeg schade.
+1/-0

7 maanden geleden
Steijn moet niet zo zeuren. Hij steekt een mes in de rug van de hele selectie door zijn uitlatingen na de wedstrijd fortuna sittard. Ook al heeft ie misschien gelijk, handig is het niet.
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

boomen depay elsimao farioli frankrijk griezmann hag henderson jong kiki klaiber koeman krapel kroes labyad mannsverk marin rcv reijnders rensch rosario schouten sevic simons steijn tahirovic taylor vos weghorst zirkzee