Transparent
Inloggen
Sluiten

Voetbalmachine Brighton zorgt voor vermaak, maar presteert wisselvallig

25 oktober 2023 03:35

Voor Ajax staat donderdagavond weer een duel in de Europa League op het programma. In Engeland wacht de uitwedstrijd tegen Brighton & Hove Albion. De ploeg verraste afgelopen seizoen met een zesde plek in de Premier League. Met een extreem aanvallende formatie behoort het tot de meest scorende ploegen, maar heeft het eveneens al veel tegendoelpunten moeten slikken.

Ajax en Brighton stonden in Europees verband nog nooit eerder tegenover elkaar. Dat is ook vrij logisch, omdat Brighton dit seizoen pas voor het eerst in de clubhistorie actief is in een Europees toernooi. In totaal speelde Ajax al 16 keer eerder een Europees uitduel in Engeland. Daarvan werden er 3 gewonnen, 6 gelijkgespeeld en 7 verloren.

De selectie van Brighton kent met Joël Veltman een ras-Ajacied. De verdediger kwam op zijn negende in de jeugdopleiding van Ajax terecht en kwam uiteindelijk tot 246 officiële wedstrijden in het eerste elftal. Met Bart Verbruggen en Jan Paul van Hecke staan er bovendien nog twee Nederlanders onder contract bij de Engelse club.




Tags

brighton engeland vermaak voetbalmachine wisselvallig albion hecke hove nederlanders ras scorende slikken veltman verbruggen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson jordan kaplan kiki kopper kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mum potter rensch sevic sosa sutalo tadic taylor tsjah voetbalkwaliteiten zucht