Transparent
Inloggen
Sluiten

'John van 't Schip definitief nieuwe trainer Ajax'

24 oktober 2023 17:02 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

"John van "t Schip definitief nieuwe trainer Ajax"; image source: Pro Shots

John van 't Schip zal het seizoen bij Ajax daadwerkelijk als hoofdtrainer af gaan maken. De Telegraaf meldt dat hij een akkoord heeft bereikt met de club. Momenteel is hij met zijn kinderen in Turkije waar hij het verlies van zijn twee weken geleden overleden vrouw verwerkt. In de loop van volgende week zal hij bij Ajax op het trainingsveld staan.

Van 't Schip komt uit de koker van Louis van Gaal. De club kiest ervoor om iemand aan te stellen met een rijk verleden bij de club. Als speler kwam hij al elf jaar in actie bij Ajax, terwijl hij na zijn loopbaan ook in verschillende functies actief was binnen de club.

Als hoofdtrainer begon hij bij FC Twente, maar daar stapte hij na een moeizaam seizoen na een jaar zelf op. Twente wist op het nippertje de nacompetitie te ontlopen. Na enkele jaren als assistent bij Jong Ajax, het Nederlands elftal en Ajax gewerkt te hebben ging hij in Australië weer als hoofdtrainer aan de slag bij Melbourne Heart. Na twee jaar vertrok hij naar het Mexicaanse Chivas, waar hij na een jaar werd ontslagen.

Van 't Schip keerde vervolgens weer terug naar Melbourne Heart, dat niet veel later werd overgenomen door Manchester City en de clubnaam dan ook veranderde in Melbourne City. Van 't Schip werd aangesteld als trainer en technisch directeur. In het derde seizoen werd de beker van Australië gewonnen, maar niet veel later nam hij ontslag omdat zijn vader ernstig ziek was en hij hem in Nederland bij wilde staan.

Vervolgens tekende hij bbij PEC Zwolle, waar hij na anderhalf jaar werd ontslagen. Enkele maanden later werd hij aangesteld als bondscoach van Griekenland, maar lukte het niet om kwalificatie voor het WK in Qatar af te dwingen. Eind 2021 besloot hij om te vertrekken.

Meer op Telegraaf.nl
Tags

melbourne australie heart twente bbij chivas clubnaam gaal griekenland jong kinderen koker kwalificatie nacompetitie nederland ontlopen pec qatar stapte telegraaf turkije

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


9 maanden geleden
Beste John, van harte welkom en succes met je nieuwe baan. Enne... graag voorin; een linkspoot op links en een rechtspoot op rechts, weet je alles van.
+4/-0

 
9 maanden geleden
Pas maar op, straks krijgen we Bergwijn op rechts.
+4/-0

 
9 maanden geleden
Ik neem aan John niet in de jaren tachtig is blijven hangen.
Dan zijn we misschien nog verder van huis.
+1/-0

reactie verwijderd

9 maanden geleden (gewijzigd)
Welkom John. Het gaat een zware klus worden met deze pannenkoeken
Mislintat selectie dat wel.
Ik ben er echter van overtuigt dat je het een stuk beter gaat doen als de meest dramatische combi in de Ajax historie van Mislintat en Steijn.
+2/-4

9 maanden geleden
Ik ben van nature een optimist, maar het feit dat Johns vrouw net is overleden maakt de aanstelling van John in mijn ogen vrij tricky. Ik hoop dat hij het mentaal aan kan (verlies vrouw + hwectiek en druk bij Ajax), dat hij de basisbeginselen er goed weet in te slijpen (te beginnen met de verdediging), er van wedstrijd tot wedstrijd zichtbaar progressie is en hij de boel voor de winterstop weer aan de praat krijgt.
+2/-1

 
9 maanden geleden
Hij wist al een tijd dat dit verlies er aan zou komen. Dat scheelt.
Ik denk dat hij er klaar voor is om zijn leven weer op te pakken.
+1/-0

9 maanden geleden
Succes John! Maak er wat van.
Hoop wel dat hij niet bezwijkt onder de druk en spanning gezien zijn privé situatie en de zooi die het bij Ajax is.
Bogarde en Jari toevoegen aan zijn technische staf.
+4/-1

9 maanden geleden
Welkom John, ik ben van jouw generatie en heb intens van je genoten als speler. Heel veel succes gewenst en laten we hopen dat met jouw ervaring en kijk op spelers er een onverslaanbaar winnend team van deze spelersgroep gaat maken.
+3/-0

9 maanden geleden
Welkom John , maak er een elftal van
+4/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.212 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

afserveren akpom backup bergwijn bertjek bertrand branco brobbey chaotisch elsimao farioli gaaei gooijer hato jong kaplan kiki kroes mislintat oranje rasmussen reijnders rensch rijkhoff sevic skimovic sutalo timber traore wilson