Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ajax kan door geldtekort mogelijk niet voldoen aan betalingsverplichtingen'

19 oktober 2023 19:23 - RTL Z
Foto: Pro Shots

"Ajax kan door geldtekort mogelijk niet voldoen aan betalingsverplichtingen"; image source: Pro Shots

De verwachting is dat Ajax dit seizoen niet aan alle betalingsverplichtingen zal kunnen voldoen. Dat meldt RTL Z en zou door Ajax ook bevestigd zijn. De club zal dit seizoen kampen met een fors geldtekort. Reden hiervoor is het mislopen van de Champions League. Ajax kampt nu met een gat van zo'n 40 miljoen euro in de begroting.

De club is naarstig op zoek naar een oplossing en onderzocht wordt of een kredietlijn kan worden geopend bij een financieringsmaatschappij. Gesprekken daarover zouden al in een vergevorderd stadium zijn. Dit zou Ajax de mogelijkheid bieden om tot een bepaald bedrag geld te lenen.

Ajax verkent daarnaast ook nog andere opties. De club heeft namelijk ook nog geld tegoed van andere voetbalclubs en Ajax kan ook besluiten om die vorderingen te verkopen aan een financier. Een derde optie is om de beleggingsportefeuille te verkopen. Ajax zou hierbij ruim 20 miljoen euro kunnen ontvangen.

De club heeft nog altijd een eigen vermogen van meer dan 236 miljoen euro. Daarbij zit ook een pot van 88 miljoen euro aan overige reserves. Een woordvoerder van Ajax heeft laten weten dat deze pot echter niet gebruikt kan worden om een tijdelijk cashtekort op te vangen.

Meer op RTL Z




Tags

betalingsverplichtingen geldtekort beleggingsportefeuille cashtekort financier financieringsmaatschappij kredietlijn reserves tegoed vergevorderd verkent voetbalclubs

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden
Gewoon een aantal spelers in januari verkopen. Met Rulli en Bergwijn heb je al twee namen die je kunt verkopen zonder sportief er veel op achteruit te gaan.
+3/-0

7 maanden geleden
Totaal oninteressant, tenzij je boekhouder bent.
+5/-0

7 maanden geleden
Bla, bla, bla. Weet je wat; laten we Ajax nog een beetje negatiever afschilderen in de media. Zijn we klaar nu? Wat een onzin.
+1/-0

7 maanden geleden
39 miljoen netto winst over afgelopen boekjaar, Citi Bank Group dat zich recent heeft ingekocht, wat spelers verkopen in de winterstop en dan komt het vast wel goed.
+2/-0

7 maanden geleden
Laten we hopen dat Alex per 1 januari kan en mag beginnen. 455 personeel lijkt me ook erg veel.
+1/-0

7 maanden geleden
Niet alleen dit jaar geen CL inkomsten ook volgend jaar gaat t m denk ik niet worden. En dat scheelt ook weer qua transferbedragen. Al met al lopen we nu al ruim 100M mis.
+1/-0

7 maanden geleden
Ajax hoeft geen spelers te verkopen om liquide middelen te genereren, daar is een bank voor. Genoeg eigen vermogen (eind seizoen 250 miljoen) om het krediet te verhogen. Ajax moet spelers verkopen omdat er een aantal gewoon onderpresteren (begin maar met Bergwijn).
+1/-0

7 maanden geleden
Tja, we moeten toch verkopen, spelers leveren dan niet veel op. Dedragraderen is voor de spelers de beste optie dan mogen ze weg voor een habbekrats. Overmars en van de Sar hebben Ajax naar de klote geholpen. Van der Sar met veel te weinig kennis en Overmars door een domme dickpik te sturen..Daarmee is alles begonnen. Ik zou de koffiejuffrouw ontslaan en Overmars terughalen. Ik demk dat hij wel in staat is om zijn achtergelaten rotzooi op te ruimen.
Voorlopig gaan we degradatievoetbal spelen met een trainer die de F-fies bij een ameurclub nog niet de veters mag vastmaken.
Het bestuur is 1 grote schande, spelersgroep en zelfs de jeugdopleiding is volledig naar de knoppen en dat in 1.5jr tijd..
We hebben een mooie tijd gehad als Club maar dit was het. Wij zijn denk ik straks de eerste grote club in europa die drgradeerd door stomme impulsieve fouten van vd Sar en Overmars en later door een Bestuur dat bestaat uit vriendjes van vriendjes. Ajax is lost...
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers brobbey elsimao farioli godts gorter hag hato henderson hlynsson jong kiki mannsverk nypan pasveer potter ramaj roon rulli sevic shogun sutalo tahirovic taylor vos