Transparent
Inloggen
Sluiten

Rafael van der Vaart: 'Dit was niet het moment'

16 oktober 2023 01:46 - Studio Voetbal
Foto: Pro Shots

Rafael van der Vaart: "Dit was niet het moment"; image source: Pro Shots

Rafael van der Vaart heeft zondagavond bij Studio Voetbal zelf gereageerd op zijn beslissing om een aanbod van Ajax af te wijzen. "Ik woon in Roemenië met mijn gezin. Dan moet alles kloppen en zou ik ook al mijn werk bij de NOS en Ziggo moeten opgeven", aldus Van der Vaart. "Ik wilde heel graag, maar omdat ik mijn gezin weer zou moeten missen, was dit niet het moment."

Gevraagd werd aan Van der Vaart wat voor rol hij bij Ajax had moeten spelen. "Dat zou een soort Richard Witschge-rol moeten zijn", zo gaf hij aan. "Ik weet wat die spelers allemaal meemaken. Die spelers zijn helemaal niet zo slecht als het nu doet voorkomen. Ajax is alleen een heel moeilijke club om als je niet in vorm bent toch te presteren. Daar kon ik denk ik wel een belangrijke rol in vervullen, maar dat heb ik toch niet gedaan."

Van der Vaart ging verder: "Ik zou Maurice Steijn moeten gaan ondersteunen en tussen de spelers en trainer in moeten gaan staan. Het leek me heerlijk om met Brian Brobbey aan de gang te gaan, omdat hij zoveel potentie heeft. Als ik zoiets in Roemenië zou kunnen doen, zou ik het meteen accepteren."




Discussieer mee op de forums


Tags

vaart rafael roemenie brobbey maurice nos opgeven steijn witschge ziggo

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden
Hij hoeft van mij niet per se elke week uit te leggen waarom hij niet wilde.
+3/-0

7 maanden geleden
Ik snap best dat hij de rol van “Maurice ondersteunen” niet heeft geaccepteerd. Die is namelijk na de wedstrijd tegen PSV geen trainer meer van Ajax.
+2/-0

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Dat hoor ik zowat iedere week, dat hij nu écht ontslagen gaat worden.
+2/-0

 
7 maanden geleden
Wishful thinking. Is ook een wonder dat hij er nog zit. Een negatief record, de huidige positie op de ranglijst en het volledige gebrek aan een duidelijk strijdplan zou genoeg moeten zijn. De enige reden waarom hij er nog zit is omdat Mislintat als eerst het veld mocht ruimen.
+3/-0

7 maanden geleden
En als ik dan lees wie de potentiele vervangers zijn: Van de Gaag of Van 't Schip. Dat zijn nu ook niet bepaald zwaargewichten.
+1/-1


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde alvarez backup berghuis bergwijn bertjek brekers brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson kiki kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk nypan potter rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor zucht