Transparent
Inloggen
Sluiten

'Alex Kroes handen vrij in zoektocht naar nieuwe trainer Ajax'

15 oktober 2023 00:44 - Het Parool
Foto: Pro Shots

"Alex Kroes handen vrij in zoektocht naar nieuwe trainer Ajax"; image source: Pro Shots

Alex Kroes heeft alle ruimte om te zoeken naar een opvolger van Maurice Steijn. Dat meldt Het Parool. Vanwege het concurrentiebeding mag hij geen contact hebben met medewerkers van Ajax, maar omdat de nieuwe trainer van buitenaf zal komen heeft de aanstaande algemeen directeur van Ajax de handen vrij in die zoektocht.

Om diezelfde reden kon Kroes ook uitgebreid sparren met Louis van Gaal, omdat hij officieel pas tien dagen geleden als technisch adviseur bij Ajax in dienst ging.

Mocht Steijn in de komende wedstrijden blijven verliezen zou John van 't Schip als tussenoplossing op de bank plaats kunnen nemen. Dat deed hij in 2009 ook al toen Marco van Basten vertrok.

Meer op Het Parool
Tags

kroes steijn basten buitenaf concurrentiebeding gaal maurice sparren

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


9 maanden geleden
Ze zijn al op zoek naar een opvolger, maar hebben Steijn nog niet ontslagen? Ja, dat werkt. Ontsla hem dan gewoon, jeetje!
+3/-1

9 maanden geleden
Jezus wat een drama. Dus Steijn weet nu al dat ze m gaan lozen. Dat geeft andere trainers wel een goed gevoel over Ajax. Dan stappen ze meteen in natuurlijk... #not

De hand van Van Gaal is meteen zichtbaar, die gaat Ajax ook niet redden.
+1/-1

9 maanden geleden
We hebben ook niet een klein beetje een slechte seizoenstart. Er moet toch meer in zitten dan de 16e plek met dit materiaal.
+3/-1

 
9 maanden geleden
Als je beseft dat we nog twee wedstrijden in te halen hebben waarin 6 punten binnen te halen moeten zijn en bedenkt dat we na de volgende wedstrijd als enige de top 4 al hebben gehad, ben ik, hoe slecht het spel er ook uitziet, van mening dat we te laag staan naar onze mogelijkheden ja. De top 4 gehad hebben in je eerste 7 wedstrijden laat je ook wel laag starten als je ze niet wint.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Eens, maar tegen Fortuna, Eagles en Excelsior win je niet en sta je met 2 punten uit die drie wedstrijden. Alleen Heracles win je.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Toen moesten sommige spelers zelfs nog gekocht worden. Dat was al duidelijk dat daar tijd voor nodig was. Duurt alleen te lang, maar zoals je zelf al aangaf met dit materiaal moet je hoger komen te staan.
+1/-0

9 maanden geleden
Rare situatie om nu al te weten dat de trainer wordt ontslagen en ook al wanneer (na een pijnlijke nederlaag tegen PSV). Maak je niet vaak mee dat je dit met zoveel zekerheid kunt zeggen. Benieuwd wie het overneemt.
+5/-1

9 maanden geleden
"Mocht Steijn ......" en "zou John van 't Schip ......." zijn volgens mij 2 suggesties die door een krant gedaan worden.
Er staat nergens "Ajax heeft besloten dat wanneer Steijn de komende wedstrijden verliest gaat John van het Schip ......".
+5/-0

 
9 maanden geleden (gewijzigd)
En dat kun je van van 't Schip toch ook niet verwachten? Die man heeft net zijn vrouw verloren ...
+3/-0

 
9 maanden geleden (gewijzigd)
Iedereen reageert daar anders op.
De één zou het absoluut niet kunnen en de ander zou het juist nodig hebben om het verlies te verwerken.
Het enige wat ik geleerd heb daarover in het leven is dat we daar niet over mogen oordelen.
+3/-0

9 maanden geleden (gewijzigd)
Ongelooflijk...hoe kan dit in de media verschijnen...Ik pas me derhalve aan.Van der Gaag,voormalig coach van o.a, NAC Breda,FC Eindhoven, Excelsior en een degradatieploeg uit Portugal,schijnt de kanditaat te zijn om Steijn op te volgen.Iets met wal en schip...Mocht het op waarheid berusten.God save ons Ajax.
+1/-0

9 maanden geleden
Van 't Schip moet even landen na de dood van Daniëlle....als hij aangeeft er klaar voor te zijn zal Steijn weggaan verwacht ik.

Waarschijnlijk is na PSV-uit (hopelijk winnen we wél bij Utrecht, PSV in Eindhoven verslaan lijkt in deze situatie bijkans utopisch) het moment.
+1/-0

9 maanden geleden
Ik vergelijk het maar met de komende verkiezingstijd. Kortom veel nepnieuws wat bewust de wereld wordt ingeslingerd….
+2/-0

9 maanden geleden
En als ik dan lees wie de potentiele vervangers zijn: Van de Gaag of Van 't Schip. Dat zijn nu ook niet bepaald zwaargewichten.
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

boomen depay elsimao farioli frankrijk griezmann hag henderson jong kiki klaiber koeman krapel kroes labyad mannsverk marin rcv reijnders rensch rosario schouten sevic simons steijn tahirovic taylor vos weghorst zirkzee