Transparent
Inloggen
Sluiten

[Update] Maurice Steijn: 'Gastón Ávila heeft een voorkeur voor het centrum van de verdediging'

5 oktober 2023 19:10 - Veronica
Foto: Pro Shots

[Update] Maurice Steijn: "Gastón Ávila heeft een voorkeur voor het centrum van de verdediging"; image source: Pro Shots

Gaston Ávila blijkt helemaal niet als linksback te kunnen spelen. In de Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad heeft Maarten Wijffels aangegeven dat de Argentijn dit in een gesprek met Maurice Steijn heeft laten weten. De trainer van Ajax was in de veronderstelling dat Ávila werd gehaald als linksback, maar de verdediger liet weten dat hij een centrale verdediger is.

Update 19:10: Tegenover Veronica heeft Maurice Steijn bevestigd dat Gastón Ávila een voorkeur heeft voor het spelen in het centrum van de verdediging. "Toen hij van Antwerp overkwam heb ik met hem gesproken over twee posities, linksback en links centraal. Dat heeft hij bij Antwerp ook allebei gespeeld, maar hij gaf aan dat zijn voorkeur in het centrum ligt", aldus Steijn. "Ik heb aangegeven dat ik hem ga gebruiken waar ik hem nodig heb. Ik kijk naar de beste balans. Spelers mogen terecht hun voorkeur uitspreken, maar ik ben degene die bepaalt waar ze staan."




Discussieer mee op de forums


Tags

avila steijn maurice antwerp veronica wijffels

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden
Circus sven.
Nou, overal kunnen we spelers gebruiken. Test maar. Veel slechter kan het niet.
+1/-0

7 maanden geleden
Wat is er mis met de scouting? Waarom worden aankopen niet meer bekeken? Waarom wordt er niet gesproken met spelers voordat je ze aantrekt? Dieper kunnen we hierin niet meer zakken.
+1/-0

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Als de scouts hem bij Antwerp hebben bekeken dan zagen ze een linksback. Want op die positie speelde hij daar vorig seizoen.

Dit zal eerder een gevalletje van voorkeurspositie vanuit de speler zijn.
+5/-0

7 maanden geleden
Amateurisme ten top. Voetballend Europa ligt echt dubbel om ons.....
+1/-2

7 maanden geleden
En dan Hato linksback zetten, zodat Avila centraal kan... dat is geen goed idee. Hato hoort centraal te staan.
+2/-1

 
7 maanden geleden
@Kiki; vooralsnog pakt het niet echt slecht uit. Avila doet het centraal prima en Hato blijkt de beste linksback te zijn die we dit seizoen hebben zien spelen. En dat zijn er al best veel geweest.
+8/-0

 
7 maanden geleden
Eens. En dan kan Sossa misschien de rechterkant versterken.
Staat de verdediging een stuk stabieler.
+4/-0

 
7 maanden geleden
Grappig. We zijn slechts één wedstrijd verder en Avila ontvangt kritiek over zijn volgend optreden en deze reactie is de meest gewaardeerde reactie momenteel. Gewoon Hato centraal weer graag.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Hato speelde goed maar had ook gewoon veel ballen die bij de verkeerde kleur aankwam. Wellicht is een foutje aan de zijkant minder erg dan in het centrum? Als je Hato centraal zet, wie zou jij dan op linksback zetten ? Het gaat om meer dan 1 poppetje uiteindelijk.
+1/-0

7 maanden geleden
Te gek voor woorden dat de trainer zijn oren laat hangen naar een net aangetrokken speler en hem centraal zet ten koste van Ajax zef opgeleide Hato. Wat heeft die Avila nou betekend of laten zien? Juist, nog helemaal niets.
+1/-1

7 maanden geleden
Dit is weer typisch Ajax. Past in het rijtje Suarez als linksbuiten, Alvarez als verdediger, Martinez als linksback, Kudus als 10, etc etc.
+3/-0

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Inderdaad. We hebben een rijke geschiedenis aan spelers op een positie laten spelen waar ze totaal geen ervaring en/of feeling mee hebben.

En ze vervolgens affakkelen.
+1/-0

7 maanden geleden
Misschien een gekke gedachte, maar zou Hato op 6 een meerwaarde kunnen zijn?
+3/-0

 
7 maanden geleden
Laten we het gewoon doen. Met Hato en Vos als dubbele 6 lijkt het niet onmogelijk om de 0 te houden.
+3/-0

7 maanden geleden
En Brobbey is liever keeper. Wat een onzin. Je speelt waar de trainer je het best tot z'n recht vindt komen. Sommige spelers vergeten dat voetbal een teamsport is. Het gaat om Ajax, niet om het individu.
+2/-0

7 maanden geleden
Het is inmiddels oktober, ik ben ook zeer benieuwd naar Kaplan, nog een speler uit de koker van Marc Overmars. Laat ons een keertje positief verrassen.
+2/-0

 
7 maanden geleden
Die komt toch echt uit de koker van Hamstra.
+2/-0

 
7 maanden geleden
Nouja Hamstra ... zal eerder de zaakwaarnemer van Schreuder zijn geweest.
+1/-0

7 maanden geleden
Welke spelers op welke plaats vormen het beste team ! Dat is uiteindelijk de vraag en de puzzel die opgelost moet worden.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde alvarez backup berghuis bergwijn bertjek brekers brobbey chelsea elsimao excelsior godts henderson hlynsson kiki kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk nypan overbruggen potter rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor zucht