Transparent
Inloggen
Sluiten

Louis van Gaal technisch adviseur RvC Ajax

4 oktober 2023 01:03 - Ajax.nl
Foto: Pro Shots

<b>Louis van Gaal technisch adviseur RvC Ajax</b>; image source: Pro Shots

Ajax meldt via de officiële kanalen dat Louis van Gaal de Raad van Commissarissen gaat adviseren over voetbaltechnische zaken. Op deze manier vult de club de vrijstaande positie in die was ontstaan nadat bekend werd dat Jan van Halst niet zal terugkeren in de RvC als zijn termijn als tijdelijk algemeen directeur is afgelopen,

Van Gaal laat zelf weten dat hij Ajax graag wil helpen. "Mijn leven speelt zich voor een groot deel af in Portugal ​en dat laat zich goed combineren met deze rol als externe adviseur", aldus Van Gaal. "Ik stel graag mijn voetbalkennis in dienst van de RvC​, zeker als straks Leo van Wijk en Michael van Praag benoemd zijn. De sportieve weg ​omhoog moet worden ingezet en daar ​kunnen en moeten we allemaal een bijdrage aan leveren."

Meer op Ajax.nl
Tags

gaal rvc halst leo michael portugal praag voetbalkennis vrijstaande wijk

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 maanden geleden
Dit is fantastisch nieuws. De kennis en ervaring van Louis van Gaal als meerwaarde van de nieuwe RVC.
+8/-0

3 maanden geleden
Louis, dankjewel. Jij steekt tenminste nog je nek uit evenals van Praag en van Wijk. We weten allemaal dat het op het veld moet gebeuren, misschien geeft dit alvast een boost richting de spelers.
+7/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Misschien kan hij Steijn ook van advies voorzien, is hard nodig. En als van Gaal zich alleen al in de kleedkamer laat zien, ik denk dat dit wel indruk maakt bij de spelers.
+5/-0

3 maanden geleden
De oudjes, zeventigers inmiddels allemaal komen de club helpen nu het op zijn hardst nodig is.
De patatgeneratie Rijkaard, van Basten, etc hoor je niet, die staan liever op de golfbaan.
+11/-0

 
3 maanden geleden
Of in praatprogramma’s commentaar te leveren.
+10/-0

3 maanden geleden
Welkom Louis, wij kunnen je kennis en ervaring heel goed gebruiken. Een man met een echt Ajax-hart die ondanks zijn ziekte niet van een afstand de waardeloze situatie van Ajax kan aanschouwen. Op naar herstel!
+5/-0

3 maanden geleden
Heel goed! Fijn dat je dat wil doen Louis!

Het is enigzins verontrustend dat nieuwere generaties (oud-spelers) niet opstaan, al zouu ik niet direct weten wat ze precies kunnen doen binnen de organisatie. Maar al zouden ze zich alleen maar aanbieden..
+5/-0

 
3 maanden geleden
Of zoals Sneijder die het niet het juiste moment vindt om in te stappen...
+3/-0

 
3 maanden geleden
van der Vaart stond er toch wel voor open? Dat lijkt me een meer nuchtere toevoeging dan Sneijder.
+1/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Ik heb zeer veel respect voor deze man en wat hij heeft betekend voor het Nederlandse en internationale voetbal. Hij was ook gymleraar bij de middelbare school in Amsterdam waar ik als klein jongetje vroeger ook gymlessen had, helaas niet van hem maar wel in dezelfde zaal. Dat maakt het toch wel weer een beetje speciaal :-) Zijn foto en die van Dennis Bergkamp (ook op dezelfde school gezeten) hangen daar nog altijd aan de muur. Je kan alleen maar een diepe buiging maken voor die twee en wat ze allemaal betekend hebben voor Ajax en Nederland.

Van Gaal is ook een echte Ajacied ondanks zijn soms wat rare verbale escapades in het verleden. Heeft ons grote successen gebracht in de jaren 90 en dat zal niemand hier ooit vergeten. Met de zak aan ervaring kan hij onze club zeker vooruit helpen. Hoop dat hij ook regelmatig naar de club kan komen, dat zou een enorme boost voor iedereen zijn. Welkom terug Louis en moge je spoedig van die nare ziekte af zijn.
+6/-1

 
3 maanden geleden
Bij sommige minnetjes ben ik toch echt nieuwsgierig naar een onderbouwing….
+1/-0

3 maanden geleden
Mogen we deze stap van Louis scharen onder het "Van Praag-effect"? Onder Van Halst had hij er geen oren naar volgens mij.....

Ik zeg: prima ontwikkelingen en hard nodig ook.
+4/-1

3 maanden geleden
Ik ben er superblij mee: welkom Louis!
+2/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Hij wordt dus adviseur van de toezichthouders...

Gezien zijn leeftijd, wellicht ook prima om hem niet in eerste of tweede lijn van de organisatie mee te nemen. Ajax moet vernieuwen/ verbeteren. Daar zijn goede en NIEUWE mensen voor nodig. En geen combinatie van drie (of meer) 70+ers
+1/-1

 
3 maanden geleden
Leeftijd heeft hier niets mee te maken; het gaat om inzicht, kennis en kunde.
+2/-0

 
joe_dimaggio (geschorst)
3 maanden geleden
Hij wordt adviseur van de toezichthouders. En die toezichthouders houden alleen maar toezicht.

Het stelt allemaal echt heel weinig voor.
+1/-1

 
3 maanden geleden
Van Gaal kennende gaat hij niet niks doen hoor! Dat ligt niet in zijn aard. Hij gaat zich inzetten en zijn stempel drukken.
+2/-0

3 maanden geleden
Hopelijk ontketend dit een nieuwe revolutie. En zo'n Van Gaal revolutie hoeft niet per sé fluweel te zijn!
+2/-0

3 maanden geleden
Prima zet om Louis als adviseur binnen te halen. Ik kan niet wachten om de eerste maatregelen te horen.
Als ik Ajax was zou ik ook Zlatan proberen naar Amsterdam te halen in wat voor rol dan ook. Over Ajax DNA gesproken. Die gozer heeft alles wat Ajax is (was): arrogantie, bluf, durf, branie...
+2/-0

3 maanden geleden
In tegenstelling tot de meesten hier, word ik hier niet zo vrolijk van. Ik hoop dat zijn aandeel tot het minimum beperkt blijft.
Natuurlijk is hij met Ajax in de jaren 90 succesvol geweest. Maar eerlijkheid dient te zeggen dat zelfs mijn overgrootmoeder, die nog nooit een voetbalwedstrijd gezien heeft, successen had behaald met die spelers. Dat was een uitzonderlijke lichting, die bijna allemaal de wereldtop hebben gehaald. Toen hij later met de enorme miskoop Gabrich, Wooter, Musampa, enzovoort aankwam, werd het al een stuk minder.
Voor de rest is hij alleen maar bezig geweest om alle ideeën van Cruijff om zeep te helpen. Daar hebben we daarna nog een jaren last van gehad. De voetbal visie van Cruijff is ons DNA.
Van Gaal is best een behoorlijke trainer. Maar niet geschikt voor Ajax. Bovendien is hij ook enkel en alleen trainer. In bestuurlijke functies kan ik me geen enkel succes herinneren.
+3/-2

 
2 maanden geleden
Jij snap het! Zo denk ik er ook over. Dit is geen positief nieuws.
+2/-1

 
joe_dimaggio (geschorst)
2 maanden geleden
Aan de andere kant is het ook goed. Want als het niet helpt en mensen ondervinden dat, is deze hele discussie na een jaar of 25 eindelijk eens klaar.
+1/-0

3 maanden geleden
Een bijdrage leveren is prima, Louistje, maar graag beperkt en op de achtergrond, en vooral vanuit Portugal.
+1/-0

2 maanden geleden
Nou hoop ik alleen wel dat iedereen ook gaat luisteren naar deze adviezen. Anders is het ook weer zomaar klaar.
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.344 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

aanspeelpunt akpom bassey berghuis bergwijn brobbey derk elsimao eredivisie forbs gaaei godts hato hlynsson johanssen jong kiki martha mie mika pingel quido ramaj scheids shogun sosa sutalo tadic tahirovic taylor