Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax aast donderdagavond op nieuwe winst in Griekenland

3 oktober 2023 16:24

Voor Ajax staat er donderdag weer een belangrijke wedstrijd op het programma als het uitduel tegen AEK Athene op het programma staat. Gezien de verrassende winst van AEK op bezoek bij Brighton in de vorige speelronde is een overwinning in de Griekse hoofdstad alleen maar nog belangrijker geworden.

AEK Athene werd afgelopen seizoen verrassend kampioen in Griekenland en kwam daardoor uit in de voorronde van de Champions League. Dinamo Zagreb werd met Josip Šutalo op bizarre wijze nog verslagen toen de Kroaten bij het ingaan van de blessuretijd in de return nog een 0-2 voorsprong hadden, maar het uiteindelijk nog 2-2 werd. In de laatste voorronde was Royal Antwerp echter te sterk.

Ajax speelde twee keer eerder een uitwedstrijd tegen AEK Athene en wist beide keren te winnen. Zowel in 1994 als 2018 waren de Grieken een van de tegenstanders in de groepsfase van de Champions League, maar in beide edities was Ajax te sterk.

AEK Athene heeft in de selectie ook een oud-Ajacied, aangezien Nordin Amrabat onder contract staat bij de Grieken. De aanvaller speelde drie jaar in de jeugdopleiding van Ajax.




Discussieer mee op de forums


Tags

aek griekenland grieken voorronde amrabat antwerp brighton dinamo josip kroaten nordin sutalo zagreb

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde backup berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson kiki kopper kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk mum potter rensch roon sevic sosa sutalo tadic tahirovic taylor zucht