Transparent
Inloggen
Sluiten

'KNVB verwacht in komende dagen duidelijkheid over restant RKC - Ajax'

1 oktober 2023 17:14 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

"KNVB verwacht in komende dagen duidelijkheid over restant RKC - Ajax"; image source: Pro Shots

De KNVB verwacht dat er in de komende dagen duidelijkheid zal komen over wat er moet gaan gebeuren met het restant van de wedstrijd tussen RKC en Ajax. Dat heeft een woordvoerder van de voetbalbond laten weten tegenover De Telegraaf. De wedstrijd werd zaterdagavond in de 84ste minuut gestaakt bij een 2-3 voorsprong voor Ajax.

De KNVB heeft aangegeven dat er momenteel overleg plaats vindt tussen de clubs en de verwachting is dat er maandag of in de loop van komende week duidelijkheid zal volgen.

Indien de wedstrijd uitgespeeld moet worden, lijkt de eerstvolgende mogelijkheid pas in december te zijn omdat Ajax tot die tijd al iedere week een midweekse wedstrijd op het programma heeft staan, los van de twee interlandperiodes. De KNVB zou er echter ook voor kunnen kiezen om de thuiswedstrijd tegen FC Volendam nogmaals te verplaatsen zodat de wedstrijd over een maand al uitgespeeld zou kunnen worden.

Meer op Telegraaf.nl
Tags

knvb rkc telegraaf volendam

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


9 maanden geleden (gewijzigd)
Iets wat we al wisten. Die 72 uur regel bestond alleen vorige week maar.
+4/-1

 
9 maanden geleden (gewijzigd)
Nee die 72 uur bestaat alleen als een wedstrijd die toedoen van "supporters" gestaakt wordt.

Daar was hier geen sprake van. En aangezien de emoties begrijpelijkerwijs vooral bij de RKC supporters spelen, zou ik de beslissing aan RKC laten. Dat lijkt mij wel zo respectvol.

En als je nog echt denkt dat de KNVB tegen ons is, wij moeten als supporters gewoon die fakkels binnenboord houden. Die werden niet vanuit een sfeeractie op het veld gegooid.
+2/-1

 
9 maanden geleden
Als de KNVB tegen iemand is, dan is het tegen dat arme Volendam.
+3/-0

 
9 maanden geleden
Haha dat is ook waar! :-)
+1/-0

 
9 maanden geleden
Ik ben het met je eens, maar wij hebben sportief gezien wel wat te klagen in deze situatie. Ik ben blij dat het goed lijkt te gaan met de keeper, want ik dacht even aan het ergste gezien de reactie van de RKC spelers.
Echter, als we over 3 dagen verder zouden gaan, dan kan RKC nog 20 minuten knallen terwijl ze gisteren al hun kruid hadden verschoten. Wel of geen publiek, het is voor ons hoe dan ook een groot nadeel.
+3/-0

 
9 maanden geleden (gewijzigd)
Nou ja eerlijk is wel eerlijk toch? Er stond nog 5 minuten op de klok, met 5 minuten blesuretijd blijft er nog 10 minuten wedstrijd over.

Ik moet zeggen dat ik wél elke week verbetering zie. Overal behalve achterin tenminste. Als het achterin eens gaat staan gaat het al een heel stuk beter. Die Sutalo bijvoorbeeld. Die wordt gehaald op twee wedstrijden Nations League tegen Nederland en tegen Spanje. Maar het blijkt gewoon (in clubverband voor Ajax) echt een hele matige centrumverdediger te zijn. Schuurs moest weg, Bassey moest weg, nee Sutalo moest komen. Had Schuurs maar gehouden denk ik wel eens!

Maar goed. Na Feyenoord thuis moeten wij echt drie jaar onze mond houden over termen als UEFA maffia of de Anti-KNVB.
+2/-0

 
9 maanden geleden
Zeker, het is wat het is, en ik zou ook zo snel even niet weten hoe het anders zou moeten dan gewoon uitspelen wanneer daar een geschikt moment voor is.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Waar kan ik die 72 uur regel teruglezen? Heb je linkje voor me?

Reglement, protocol of eventueel een persbericht ergens op de KNVB website?
+1/-0

 
9 maanden geleden (gewijzigd)
Ik vind het een beetje gekke vraag, maar misschien begrijp ik het niet ;-)

Het wedstrijdhandboek KNVB zegt (1) dit:
"Zowel de scheidsrechter als de thuis- en uitspelende vereniging is verplicht om binnen drie werkdagen na de wedstrijddatum te rapporteren over het staken dan wel niet uitspelen van een wedstrijd. Het is belangrijk dat in deze rapportage zo duidelijk en uitgebreid mogelijk wordt omschreven wat en/of wie de reden is geweest van het staken. De rapportage van de (club-)scheidsrechter en die van de vereniging mogen niet identiek zijn. Dit betekent dat zij allebei onafhankelijk van elkaar moeten rapporteren. Onderaan deze pagina zijn de rapportformulieren te vinden die hiervoor gebruikt worden."

en (2) dit:
"Afhankelijk van de reden van staken kan de competitieleiding besluiten tot het opleggen van competitiemaatregelen."

Die drie dagen regeling heeft dus alleen betrekking op de termijn van rapporteren, en niet over de termijn uitspelen wedstrijd. Die 72h bestaat dus gewoon in alle gevallen. Dat Ajax-Fey op woensdag werd overgespeeld heeft dus helemaal niets met die drie dagen regeling te maken, maar met de tweede regel.

En dan nog vind ik het een rare vergelijking. Bij de ene wedstrijd hebben we het over het moedwillig saboteren van een wedstrijd door supporters, en bij de andere wedstrijd waren er na een ongeval spelers te geemotioneerd om verder te spelen.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Volgens mij is die 72 uur regel ingevoerd om overbelasting bij de spelers tegen te gaan. Ieder team heeft recht op voldoende voorbereiding. Heeft niets met rapportage te maken.
+1/-0

 
9 maanden geleden (gewijzigd)
Nee, er hoeft niet minimaal 72 uur tussen te zitten. De wedstrijd had zelfs savonds nog uitgespeeld kunnen worden zonder publiek, maar dat zag Halsema niet zitten ivm politie inzet.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Daar heb je gelijk in. Had inderdaad nog gekund in overleg met de betrokkenen. Ik reageer alleen op de 72 uur. Daarvoor had ik deze tekst gelezen:

De clubs die komend seizoen Europees voetbal spelen, kunnen rekenen op minimaal 72 uur rust voorafgaand aan een Europese wedstrijd. Een club die donderdag Europees speelt, krijgt daarna bovendien een late zondagmiddagwedstrijd om 14.30 of 16.45 toegewezen. Alleen bij een thuisduel na een Europa League-duel wordt in een uitzonderlijk geval op zondag om 12.30 gestart.
+1/-0

9 maanden geleden
Gaat nog 3 3 worden ook.
+2/-2

 
9 maanden geleden (gewijzigd)
Misschien, maar als AZ niet van Ajax verliest, en die kans is heel groot, dan is het seizoen sowieso al totaal mislukt en kun je alleen nog maar hopen dat een nieuwe coach de nieuwe aankopen een beetje aan het praten krijgt, zodat die nog wat opleveren bij een transfer.
Ajax moet doelgericht en clever in de volgende twee transfer windows proberen de selectie dusdanig te versterken om volgend seizoen weer voor een van de CL plaatsen te spelen.
+1/-0

reactie verwijderd

9 maanden geleden
Een wijs man zei ooit elk nadeel heeft z'n voordeel.
Als het zo door gaat met onze uitgestelde wedstrijden, kunnen wij volgend jaar Juli nog steeds van de competitie genieten.
+2/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom berghuis bergwijn boomen brobbey chico conceicao elsimao farioli frankrijk frimpong gaaei grillitsch henderson jong kaplan kiki koeman lucca mikautadze mislintat ocampos rijkhoff schouten shogun simons sutalo tahirovic veerman weghorst