Transparent
Inloggen
Sluiten

Michael van Praag: 'Toen Ajax mij belde hoefde ik niet lang na te denken'

28 september 2023 18:11 - NOS
Foto: Pro Shots

Michael van Praag: "Toen Ajax mij belde hoefde ik niet lang na te denken"; image source: Pro Shots

In gesprek met de NOS heeft Michael van Praag aangegeven dat hij niet lang hoefde na te denken toen hij werd gevraagd als voorzitter van de Raad van Commissarissen. "Ajax is mijn club en ik zie ook wel dat het in de hens staat", aldus Van Praag. "Gelukkig komt Leo van Wijk ook mee, dus met z'n tweeën gaan we het team van de Raad van Commissarissen versterken. Mits we natuurlijk worden voorgesteld."

Van Praag moet nog een kleine slag om de arm houden. "Dat is op dit moment nog niet het geval. Het is nog wachten op een lid van de Raad van Commissarissen die nu in het vliegtuig zit", zo gaf hij aan. "Zij moet haar zegen ook nog geven en dat moet dan leiden tot een voordracht voor de Algemene Vergadering van Aandeelhouders in november."

Op moment als hij daadwerkelijk wordt benoemd weet Van Praag al wat hij wil gaan doen. "Als eerste wil ik met mijn collega commissarissen gaan praten en weten wat er speelt en wat er aan de hand is", zei hij daarover. "Ten tweede wil ik een bezoek brengen aan de harde kern en de supportersverenigingen die we hebben om daar eens mijn oor te luisteren leggen hoe zij naar de club kijken en uiteraard ook naar de andere organisaties. Dat zijn de eerste dingen die je doet."

Van Praag wilde wel iets duidelijk benadrukken. "Ik ben niet de directeur. In principe kom ik nauwelijks of niet in het nieuws en moeten wij achter de schermen de directie ondersteunen met hun werkzaamheden", legde hij uit.

Meer op NOS
Tags

praag michael hens kern leo nos schermen supportersverenigingen tweeen voordracht wijk zegen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


10 maanden geleden
We worden via allerlei kanalen bestookt met waarheden, halve waarheden , uit verband gerukte woorden, leugens en geruchten. Ik zie door de bomen het bos niet meer en aangezien ik geen invloed heb op de komende gebeurtenissen wacht ik maar rustig af en zie wel wat er komen gaat. Voor mij is een ding duidelijk en dat is dat er een moment gekomen was dat Overmars en vd Sar dachten dat ze het voor elkaar hadden en dat was bij de buikschuiver van Overmars. De overmoed en hoogmoed heeft toen toegeslagen. Ze dachten dat ze er al waren, net zoals heel veel jeugdspelers bij Ajax denken dat, van zodra ze het eerste bereikt hebben ze er al zijn. Er zijn ook onder het bewind van Overmars en vd Sar buiten enkele puike aankopen enorm veel puur middelmatige en niets aan Ajax toevoegende spelers aangekocht. De sky was de limit wat salarissen betreft. Aardig wat spelers zijn de laatste jaren ook voor niks de poort uit gelopen , dat zijn toch behoorlijke fouten en steeds mindere spelers aankopen voor te veel geld en te veel spelers gratis de poort uit. Het hautaine gedrag van vd Sar begon mij ook steeds meer tegen te staan en hij Is in mijn ogen communicatief vreselijk de mist in gegaan op zeer belangrijke punten ( Nouri, Overmars en Schreuder ) er is te veel op de korte termijn geacteerd. De lange termijn was een ondergeschoven kindje ( jeugdopleiding, opvolging op bestuurlijk en technisch gebied. Het geld klotste bij wijze van spreken tegen de plinten en kopen maar ,geld zat. Dit heeft er ook voor gezorgd dat er figuren meeliften, die niets op hebben met de club Ajax maar er puur voor zichzelf zitten. Lekker belangrijk voelen en denken te zijn , onderdeel van een rijke club qua geld en historie , en er de ballen verstand van hebben een club te leiden , zowel op korte termijn als wel op lange termijn. Wat voor mij als een paal boven water staat , is dat wat er ook komen gaat, op een bepaald moment verlaten de ratten het zinkende schip en komen de mensen met liefde voor de club Ajax vanzelf bovendrijven om de club weer terug te brengen naar waar de club hoort. Hopelijk is er dan weer een Ajax waarop we weer trots kunnen zijn en is er van deze periode genoeg geleerd om zoiets in de toekomst te voorkomen en dat geld ook voor het gedrag van supporters ( hoop ik toch ) . Ik wil weer trots zijn op mijn club, maar de gebeurtenissen op dit moment leidt tot schaamte. We zijn op dit moment t lachertje van de voetbalwereld.
+8/-0

9 maanden geleden
Eindelijk iets waar ik blij van word bij Ajax dit seizoen. MvP en Leo van Wijk zijn echte Ajax mensen. Zijn ze eindelijk wakker bij de club.
+1/-1

 
9 maanden geleden
Laten we hopen dat er nog paar zwaargewichten bij komen. Genoeg werk aan de winkel.
+3/-0

 
9 maanden geleden
Ik vind hem iets te correct.
Als mens een prima eigenschap maar in deze fase is er iemand nodig die de botte bijl durft te hanteren.
Denk aan de affaire van Maarten Oldenhof en de directeur van Feyenoord (naam vergeten) die tussen de lakens geheimen met elkaar lagen te delen.
Zij is er a la minuut uit gepleurt door van de Herik en Oldenhof heeft een half jaar later een andere baan gevonden waarschijnlijk nadat van Praag heeft gezegd "Maarten misschien is het beter als je tzt een andere baan zoekt".
Heel lief van hem maar nu de boel direct aanpakken is wenselijker.
+1/-0

9 maanden geleden
Beste heren gaan richting de 80. Niet lullig bedoelt, dat is mijn vader ook bijna, maar die laat je geen voorzitter worden van een club als Ajax. Ik heb hier echt heel veel twijfels bij, niet toekomstgericht, niet van deze tijd, gaat duo functie doen met zijn rol in het basketbal. Heeft in zijn eerste periode ook echt fouten gemaakt.

Sorry, ik snap niet zo goed dat hier mensen echt heel enthousiast van worden...
+4/-3

 
9 maanden geleden
Nostalgie ...
+1/-0

 
9 maanden geleden
van Praag geeft zelf aan dat Ajax in de hens staat. Hij komt hier om te ondersteunen. Het is geen fulltime job, als RvC werk je gemiddeld 2 dagen per maand, al verwacht ik dat er bij Ajax wat meer nodig is. Ik verwacht dat hij hier korte tijd is, tot de juiste poppetjes in de top op hun plek zijn. Minimaal tot maart tot Kroes binnen is.
+4/-0

 
9 maanden geleden (gewijzigd)
Je weet dat voorzitter van een club en voorzitter van een rvc van een club iets totaal anders is? Zeker qua tijd die zo'n functie in beslag neemt.
+2/-0

9 maanden geleden (gewijzigd)
Michael van Praag is ook een koning in het opentrappen van open deuren en het meeliften op successen van een ander. Ik weet nog goed hoe hij zich gedroeg halverwege de Jaren'90 en overal lezingen kwam houden als zijnde de grote man van het zo succesvolle Ajax.
Eigenlijk is het toen al fout gegaan. Onder zijn leiding en die van Van Os, Coronel etc.
Zo arrogant als de neten en geen enkel verstand van voetbal. Zij luidden de crisis van rond de eeuwwisseling in.
In die zin ben ik sceptisch nu over zijn aanstelling, aan de andere kant is Van Praag wel degelijk een echte Ajacied en kan hij zich op zijn manier zeker nuttig maken. Van Wijk idem dito.

Alleen moeten er wel echte voetbalmensen in de directie. Ik heb een donkerbruin vermoeden dat Alex Kroes hetzelfde wil gaan werken straks als Ten Kloese nu bij Feyenoord doet. Dus er zal geen TD meer komen, misschien hooguit een technisch hulpje en die is er al in de vorm van Klaas-Jan Huntelaar.

Ook zal Kroes zijn eigen trainer gaan meebrengen, ik ben benieuwd wie hij op het oog heeft.
In de meantime moeten we proberen van dit rampseizoen nog iets te maken. Damage control dus, zowel sportief als financieel.

Steijn moet er natuurlijk meteen uit maar Van Praag heeft al gezegd dat (nog) niet van plan te zijn. Zijn we dus weer lekker mee want er is geen TD die het voor het zeggen heeft momenteel.

Ik zou op moment opteren voor een oplossing door John van 't Schip voor de groep te zetten. Is een echte Ajacied en heeft bewezen een nette kerel te zijn die echt wel Ajax weer Ajax kan laten zijn. En ook gewoon een meer dan degelijke trainer, zeker van een hoger niveau dan Steijn. Met John kun je het seizoen afmaken en mag Kroes gaan werken aan de terugkeer van ons aller Ajax in 2024.
+5/-1


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

boomen depay elsimao farioli frankrijk griezmann hag haller henderson jong kiki klaiber koeman krapel kroes labyad malen mannsverk marin rcv reijnders rensch rosario schouten sevic simons tahirovic vos weghorst zirkzee