Transparent
Inloggen
Sluiten

'KNVB wil regels over staken van wedstrijden niet aanpassen'

28 september 2023 15:06
Foto: Pro Shots

"KNVB wil regels over staken van wedstrijden niet aanpassen"; image source: Pro Shots

Ondanks de kritiek die met name afgelopen week flink is toegenomen is de KNVB niet van plan om de regels over het staken van wedstrijden aan te passen. Dat liet directeur Marianne van Leeuwen weten in gesprek met de KNVB. "Ik vind het heel gevaarlijk om die maatregelen nu aan te passen, omdat ze wel degelijk effect hebben", aldus Van Leeuwen.

De directeur gaat verder: "Sinds ze zijn ingevoerd, en dan heb ik het specifiek over die maatregel over het gooien van voorwerpen op het veld, zijn er driehonderd wedstrijden geweest en zijn er uiteindelijk vijf definitief gestaakt. Twee daarvan, die van afgelopen zondag en Groningen-Ajax van vorig seizoen, zouden anders ook zijn gestaakt."

Volgens Van Leeuwen krijgt de KNVB juist veel vat op het probleem. "Dus eigenlijk is het gevaarlijk om dat nu los te laten", zo geeft ze aan. "Het is ook heel gevaarlijk om onderscheid te maken tussen vreugdebier of iets anders, want hoe ga je dat beoordelen? Hoe krijg je daar een duidelijke lijn in? Het tijdelijk staken werkt in onze ogen zeer zeker, vooral omdat we zien dat er veel minder gegooid wordt en daar wilden we vanaf."
Tags

knvb staken driehonderd groningen marianne onderscheid vat vreugdebier

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 maanden geleden (gewijzigd)
Marianne van Leeuwen doet alsof ze in Afghanistan staat met haar vele gebruik van het woord "gevaarlijk". Er is niks gevaarlijk aan zo'n vreugdebiertje dat op het veld terecht komt, ook is er niks gevaarlijk aan een boosbiertje. Vuurwerk en aanstekers is een ander verhaal maar om nou elke keer wedstrijden te gaan stoppen voor een bekertje is idioot. Schop dat bekertje aan de kant en ga lekker verder voetballen.

De KNVB is de enige voetbal organisatie in de hele wereld die zo omgaat met een beker op het veld, een compleet overdreven reactie. Ook is de benaming "Gevaarlijk" compleet overdreven.
+2/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.343 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

aanspeelpunt akpom bassey berghuis bergwijn brobbey derk elsimao eredivisie forbs gaaei godts hato hlynsson johanssen jong kiki martha mie mika pingel quido ramaj scheids shogun sosa sutalo tadic tahirovic taylor