Transparent
Inloggen
Sluiten

Bestuursraad-voorzitter Ernst Boekhorst: 'Heel belangrijk dat andere commissarissen wel blijven'

27 september 2023 22:46 - NOS.nl
Foto: Pro Shots

Bestuursraad-voorzitter Ernst Boekhorst: "Heel belangrijk dat andere commissarissen wel blijven"; image source: Pro Shots

De bestuursraad van Ajax is niet van plan om de overige leden van de Raad van Commissarissen weg te sturen. Dat laat voorzitter Ernst Boekhorst weten in gesprek met de NOS. "Het is heel belangrijk dat zij blijven zitten. We zijn een voetbalclub die bestuurd moet worden en het kan niet zo zijn dat iedereen maar wil dat zij weg moeten", aldus Boekhorst. "In tegendeel, wij vinden het heel belangrijk dat ze blijven."

Boekhorst spreekt tegen dat de bestuursraad bij Eringa heeft aangedrongen dat het beter was om te vertrekken. "Hij is ervaren genoeg in het leven van commissariaten. Hij heeft een beslissing genomen die verstandig is in het belang van Ajax", zo gaf hij aan.

Meer op NOS.nl
Tags

boekhorst bestuursraad commissariaten eringa nos

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 maanden geleden
Niks ervan, wegwezen.. Iedereen. Hoeft niet morgen iedereen de laan uit, maar de gehele top moet gesaneerd worden. Dan kan er volgend seizoen een goeie trainer aangesteld worden en gericht aankopen gedaan worden.
+2/-2

reactie verwijderd

 
3 maanden geleden
Je kan niet alle bestuurders in een keer uit een bedrijf als Ajax gooien, Dan wordt de boel onbestuurbaar.

Het is eerst zaak de prestaties op het veld stabiel te krijgen. Mag van Halst oplossen, want die zit er nog wel tot en met Maart 2024.
+3/-0

 
3 maanden geleden
Onder van Halst wordt de puinhoop alleen maar groter.
+2/-0

3 maanden geleden
Alle betrokken financieel aansprakelijk stellen voor het gevoerde wanbeleid!
+1/-0

 
joe_dimaggio (geschorst)
3 maanden geleden
Dat kan alleen bij een BV.

En Ajax is, volledig naar wens van de supporters, geen BV.
+3/-0

 
3 maanden geleden
Civiele zaak van maken en mensen persoonlijk aansprakelijk stellen voor het verkwisten van miljoenen. Waar een wil is, is een weg.
Waarschijnlijk valt er weinig te halen, al is het alleen maar om dit soort mensen niet meer op ere-baantjes te krijgen. Voor het leven op een blacklist.
+1/-0

 
joe_dimaggio (geschorst)
3 maanden geleden (gewijzigd)
Dan moet een supporter iemand van de RVC aansprakelijk stellen. Maar er is toch helemaal niemand van de supporters die significant schade heeft geleden door acties van de RVC?

https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Rechtsgebieden/Civiel-rechtlink

Als mensen zich eens een beetje zouden verdiepen in civiel- en bestuursrecht, zou meteen duidelijk zijn dat Ajax wettelijk verplicht is om een RVC, bestuursraad en directie te hebben.

Wil je dat niet moet je alle aandelen opkopen en die nietig laten verklaren en de rechtsvorm NV om laten zetten naar vereniging of zo. Dan ga je terug naar de tijd Ton Harmsen. Overigens verwacht ik dat bij het opkopen van alle aandelen de laatste 10-20 aandelen dan tientallen miljoenen waard zullen zijn ;-)
+1/-0

 
3 maanden geleden
De laatste dagen wordt hier in ieder geval weer aangetoond dat sommigen geen flauw idee hebben waar ze het over hebben. Totaal niet serieus te nemen ook dat soort loze kreten.
+1/-0

 
joe_dimaggio (geschorst)
3 maanden geleden
Nou Donny, ik probeer het ze nog een beetje bij te brengen :-)
+1/-0

 
reactie verwijderd


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

aanspeelpunt akpom bassey berghuis bergwijn brobbey derk elsimao eredivisie forbs gaaei godts hato hlynsson johanssen jong kiki martha mie mika pingel quido ramaj scheids shogun sosa sutalo tadic tahirovic taylor