Transparent
Inloggen
Sluiten

Maurice Steijn: 'Het is wat het is'

27 september 2023 15:50

Maurice Steijn kreeg de vraag wat zijn plan was geweest tegen Feyenoord. "Aan de wissel kon je zien dat we iets probeerden te forceren in het begin, maar binnen 30 seconden krijg je al een grote kans gekregen en na drie minuten kwam die 0-4", aldus Steijn. "Dan is de wedstrijd gespeeld. Het was al een zware opgave, maar het is wat het is."

Steijn kreeg de opmerking met de spelers die hij in de aanval had het niet te doen is om te voetballen. "We wilden voetballen waar het kon met onze buitenspelers hangend en met twee spitsen de lijnen open maken, maar daar kwamen we heel weinig aan toe", zo gaf hij aan. "We probeerden het daarna met lange ballen, maar het was allemaal veel te weinig vandaag."

De trainer erkent dat Ajax te laag staat op de ranglijst. "Dus we moeten met de spelers aan de slag en daar zijn we al een tijd mee bezig. Dat het beter moet ziet ook iedereen", zei hij daarover. "Ik hou me vast aan gedeeltes tegen Olympique en het spel tot de 0-2 van Feyenoord. We hebben de groep nu pas bij elkaar. Wel heel weinig trainingsuren, maar in de uren die we hebben moeten we aan de slag met z'n allen. Bij vlagen ziet het er wel aardig uit, maar dat zien we in de wedstrijden niet terug. Dat moet snel gaan komen."
Tags

steijn maurice feyenoord buitenspelers gedeeltes hangend opgave seconden trainingsuren uren vlagen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom basten berghuis bergwijn boomen brobbey chico conceicao elsimao farioli forbs frankrijk gaaei godts grillitsch henderson hlynsson jong kiki lucca mikautadze mislintat ocampos pinchhitter rijkhoff sevic shogun skimovic veerman weghorst