Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax maakt zich ook in restant van Klassieker belachelijk en verliest ruim

27 september 2023 14:38
Foto: Pro Shots

Ajax maakt zich ook in restant van Klassieker belachelijk en verliest ruim; image source: Pro Shots

Ajax is tijdens het restant van de Klassieker woensdagmiddag verder gegaan op dezelfde dramatische wijze als het zondag al deed. Uiteindelijk stond er een 0-4 eindstand op het scorebord.

Met de 0-3 tussenstand van afgelopen zondag op het scorebord en nog 35 minuten te gaan besloten beide trainers om meteen een wissel door te voeren. Maurice Steijn koos direct om vol op de aanval te spelen en haalde Annas Salah-Eddine van het veld. Hij was zondag in de rust pas binnen de lijnen gekomen, maar moest nu plaats maken voor Chuba Akpom.

Die beslissing pakte volledig verkeerd uit. Na slechts 14 seconden nadat het spel hervat was kreeg Feyenoord al de eerste kans en drie minuten later volgde de 0-4. Achterin stond het wederom volledig verkeerd en ietwat uit de kluts maakte Gimenez zijn derde treffer van de wedstrijd.

Ajax kreeg aanvallend helemaal niets voor elkaar en speelde vooral de ballen blind naar voren. Exemplarisch voor het hemeltergende spel was de poging die Branco van den Boomen deed door vanaf meer dan 40 meter te schieten, terwijl Feyenoord de bal eenvoudig rond kon tikken.

De ploeg leek vooral de ontsnappen aan een recordnederlaag omdat Feyenoord de wedstrijd verder eenvoudig de bal rondtikte en nauwelijks nog probeerde aan te vallen. Al kregen de Rotterdammers in de laatste minuut van de reguliere speeltijd plotseling nog wel een enorme kans.

Ajax kreeg aanvallend letterlijk helemaal niets voor elkaar waardoor het met een 0-4 nederlaag uiteindelijk onderuit ging, een evenaring van het grootste verlies in eigen huis in de Eredivisie.




Discussieer mee op de forums


Tags

feyenoord klassieker akpom annas blind boomen branco chuba eredivisie evenaring exemplarisch gimenez hemeltergende kluts maurice ontsnappen poging recordnederlaag rondtikte salah seconden steijn

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.237 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alvarez backup berghuis bergwijn brekers chelsea elsimao farioli godts hag heerenveen henderson hlynsson kiki mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor totaalvoetbal tsjah vos