Transparent
Inloggen
Sluiten

Pier Eringa treedt af als voorzitter RvC Ajax

27 september 2023 13:21 - Ajax.nl
Foto: Pro Shots

<b>Pier Eringa treedt af als voorzitter RvC Ajax</b>; image source: Pro Shots

Via de officiële kanalen meldt Ajax dat Pier Eringa heeft besloten om terug te reden als lid en voorzitter van de Raad van Commissarissen van Ajax. Eringa zal in de komende dagen zijn werkzaamheden overdragen en zal formeel per 2 oktober aftreden. Eringa was op 14 maart van dit jaar pas benoemd als lid van de RvC.

Eringa geeft in een reactie aan dat juist als het niet goed gaat je er als toezichthouder moet staan. "Maar ik ben niet doof voor de kritiek en niet blind voor de situatie waar Ajax zich nu in bevindt. Om die reden heb ik besloten om ruimte te maken voor een nieuwe voorzitter", zegt hij daarover. "Ik heb me hard ingezet voor de club. Ik blijf Ajax als fan volgen en wens dat de sportieve prestaties snel weer op het bij Ajax gewenste niveau komen."

Meer op Ajax.nl
Tags

eringa pier rvc aftreden blind doof formeel overdragen toezichthouder

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


10 maanden geleden
Ik ga ervan uit dat deze man integer en naar beste kunnen heeft gehandeld, dus ik wens hem veel succes maar ik hoop dat dit de laatste - keiharde - les is voor Ajax dat het cruciaal is dat er in alle gelederen van de club mensen zijn met voetbalverstand en visie en ervaring op het gebied van het runnen van een voetbalclub. Dit kán gewoon niet nog een keer gebeuren. Ik hoop echt dat alles wat er nu gebeurt een wake-up call is en dat de club weer zoals het hoort doorspekt raakt met het Amsterdamse voetbal DNA waar we over de hele wereld beroemd mee zijn geworden. De revolutie moet deze keer niet fluweel zijn, maar van staal.
+6/-0

10 maanden geleden (gewijzigd)
Heeft waarschijnlijk al een nieuwe fulltime baan in het vooruitzicht bij de politie, dus dan is het makkelijk "je conclusies trekken".
+2/-0

 
10 maanden geleden
Een commissariaat doe je erbij dus dat zal niet de hoofdreden zijn, Prins Claus had er geloof ik ruim 40 verschillende.
Hij heeft gewoon gefaald door een onbekende de sleutel van de kluis te geven zonder te controleren wat hij deed.
Sportief had van Halst moeten ingrijpen wat betreft de kwaliteit en aankoopbedragen maar hij had als voorzitter ook kritisch naar van Halst moeten kijken ipv hem tot (tijdelijk) AD moeten promoveren.
Ik denk eerder dat vrouwlief tegen hem gezegd heeft "straks staan die gasten hier voor de deur, wil je dat?"
Ik krijg steeds meer de indruk dat Mislintat niet "gewoon" een slechte TD is maar ook aan zelfverrijking heeft gedaan.
Deze aangekochte spelers van onder niveau moeten straks ook weer snel verkocht worden en dan gaan de zaakwaarnemers weer meeprofiteren.
De hele RvC met name van Halst maar onder voorzitter Peringa hebben zitten slapen.
+2/-0

10 maanden geleden
Beetje krom is het natuurlijk wel want als de RvC wel transfers tegenhoudt krijgen ze het verwijt dat ze dwars liggen en als ze iemand de vrije hand geven dan is het ook niet goed. Het is wat dat betreft een koorddansact.
+2/-0

 
tackle (geschorst)
10 maanden geleden
De VEB doet niet voor niets onderzoek. Die gasten hebben liggen slapen evenals een aantal directieleden. Wegwezen met die figuren. Sowieso de hele RvC. En de hele directie op Menno Geelen na. Incluis die van Halst als tijdelijke directeur.
+1/-0

 
10 maanden geleden
De RvC hoeft geen transfers tegen te houden zolang ze volgens protocol verlopen. Zo'n protocol moet dan wel bestaan, het kan geen natte vingerwerk zijn. Als je duidelijke regels opstelt met de technische leiding, de directie, financiën en de RvC weet iedereen waar ze aan toe zijn. In dit geval is het duidelijk dat Mislintat teveel vrijheid heeft gekregen en daar extreem gebruik van heeft gemaakt. Ik weet niet wat Ajax kansen zijn in een rechtszaak, ik denk niet veel. En is het dus duidelijke dat ide RvC, in absentie van een AD, toch wel de hoofdverantwoordelijke voor de chaos die nu is ontstaan.
+2/-0

10 maanden geleden
Terecht, lijstje word mooi afgewerkt.
+2/-2

10 maanden geleden
Schandalig dat deze man door onze hooligans is gepasseerd... hooligans zij nde baas bij Ajax dus
+1/-0

10 maanden geleden
Zo Pieringa, snel je zakken gevuld en nu hopla lekker op vakantie...
+1/-0

 
10 maanden geleden
Je weet dat Ajax het wettelijk verplicht is om een RVC, bestuursraad en directie te hebben?

Dus na Eringa komt er een andere voorzitter RVC.
En ook de rest van de RVC gaat gewoon 1 op 1 vervangen worden door iemands anders.
+2/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.213 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

afserveren akpom backup bergwijn bertjek bertrand branco brobbey chaotisch elsimao farioli gaaei gooijer hato jong kaplan kiki kroes mislintat oranje rasmussen reijnders rensch rijkhoff sevic skimovic sutalo timber traore wilson